Zabijákovo mlčení

Zabijákovo mlčení https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/365458/mid_zabijakovo-mlceni-5Nv-365458.png 5 64 20

David Slaton série

< 3. díl

V umění zmizet beze stop by David Slaton sotva našel konkurenta. Bezvýsledně po něm pátrá policie v několika zemích. Nedokáže se s ním zkontaktovat ani jeho někdejší zaměstnavatel, Mossad. Dokonce i jeho žena a syn jsou přesvědčeni, že je mrtvý. Dost ho tedy zaskočí, když se stane cílem útoku speciální zásahové jednotky. Jednoho muže zabije a sám uniká. Na opačném konci světa, v ubíjejícím vedru Amazonie, si bezvýznamný letecký přepravce koupí zničené letadlo. Následně se stroje ujmou týmy mechaniků a horečnatě se ho snaží uvést do provozuschopného stavu. Při prvním letu se letoun zřítí do oceánu. Ve stejném čase se CIA zaobírá dvěma různými případy: zabijákem, který postupuje Evropou a zanechává za sebou řadu mrtvých těl, a záhadnou ztrátou velkého letadla. Teprve když vyjde najevo, že tyto dvě záležitosti jsou pevně propojené, že onoho zabijáka mylně považovali za mrtvého a že ztracené letadlo bylo přebudováno na nástroj teroristického útoku s nedozírnými důsledky, začne centrála americké špionážní služby rázně jednat. Pokud nemá dojít k nejhoršímu, je třeba znovu začít důvěřovat jedinému muži, který je může zachránit: Davidu Slatonovi.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Assassin's Silence , 2016


více info...

Přidat komentář

konicekbily
06.02.2023 5 z 5

Tento třetí díl je nejlepší z této minisérie. Dobře vymyšlená a propracovaná zápletka se spoustou akčních scén a dějových zvratů. Nevadilo mi, že je vše většinou nereálné a pochopil jsem, že cílem autorovým je přinést napínavé čtení bez ohledu na realitu.

ivousekk
25.06.2022 4 z 5

Povedene ukonceni “kidonske” trilogie. Za mne nejpovedenejsi a nejnapinavejsi dil. Jen ten konec byl zbytecne preslazeny.


hankapimi
23.01.2022 4 z 5

Poslední díl trilogie s Davidem Slatonem, izraelském atentátníkovi v boji proti chemickým teroristům i svým nepřátelům. Napínavé, čtivé, uvěřitelné a odpočinkové...
A teď se vrátím zase k nějaké historické "bichli"...

petulik330
06.09.2021

První kniha od tohoto autora a první v sérii. Vzala jsem to od konce, ale rozhodně mi to nevadilo. Pro mě v níže nebylo nic, coby navazovalo z předchozích dílů.
David jako profesionální zabiják ukázal že i v důchodu nepatří do starého železa a všechny překážky dokázal překonat.
Bylo pro mně překvapení koho požádal o pomoc. To jsem rozhodně nečekala a autor tím čtenáře překvapil. Nebyla to klasická kniha totoho typu kdy jeden hrdina dokáže nemožné jen aby zachránil svět. Proto mi byla kniha dost sympatická a líbila se mi.

TeaPeter
13.08.2021 3 z 5

Dobré pokračování série. Už jsem si myslel, že budu s hvězdičkami štědřejší, ale tu střelbu z letadla nějak rozdýchat nedokážu... Škoda, že vydavatel nepokračuje s dalšími díly série.

Janík511
20.09.2020 5 z 5

Zakončení série si plným právem zaslouží plný počet hvězdiček. Po delší době velmi dobře napsaná trojice knih. Škoda, že s Davidem a jeho rodinou se už nejspíše nepotkáme v dalších dílech.

Atanone
14.09.2020 5 z 5

p.s. Davide, budeš mi chybět

cedos
08.06.2020 5 z 5

Třetí díl stejně dobrý jako předchozí díly a za mě ještě víc napínavý. Snažím se nesrovnávat knihy různých autoprů, každý má svůj styl, svoje plusy i mínusy a pan Ward toho asi ví víc než si myslíme. Moc bych si přála další díly v češtině.

Didi15
15.04.2020 5 z 5

A už pláču , chci hned další díly,prosím :) Prostě parádní jízda.:)

Kocourek
03.11.2019 4 z 5

Tak David bude mít chvilku klidu a my se budeme těšit na další napínavý příběh, možná i se zdatnou lékařskou pomocnicí. Možná knihy vydají na Slovensku, jsou v tom pružnější....nebo jiné nakladatelství ?

Hella
01.04.2019 4 z 5

100 lidí = 100 názorů. Já naopak (oproti viz níže) hodnotím velmi pozitivně to, že oproti posledním Silvovým románům, které už mi přišly na jedno brdo, je tenhle Larsenův příběh poměrně dost originální, pořád se děje něco neočekávaného a pořád má děj slušný spád. Já se nenudila ani na chvilku.

ellescorpio
23.03.2019 3 z 5

Mám ráda špionážní thrillery, tady to byl fajn rozjezd, ale pak mi to přišlo zbytečně natahovaný a docela se mi pletly arabský jména. Ve srovnání s Danielem Silvou, který je jeden z mých nejoblíbenějších autorů, mnohem menší spád a napětí. Po další knize už nesáhnu.

Ramiel
21.03.2019 3 z 5

Velkou část knihy to bylo skvělé, napínavé a dávalo to smysl. Bohužel závěr to pro mě úplně "zabil".
Pozor SPOILER
Zabití pilotů letadla z jiného letadla ostřelovačskou puškou, aha, no jasně, vlastně brnkačka...
Bohužel jsem už vyrostl z těchto hrdinských tirád ve stylu Jamese Bonda a daleko víc oceňuji "reálnější" hrdiny.

Schamila
26.01.2019 5 z 5

Takže je to úplně jedno, zda Slaton úřaduje na vodě, na zemi nebo ve vzduchu, pokaždé je to napínavé do posledního písmenka. Samozřejmě důležitou roli tam teď má i jeho rodina. Je stále při chuti a doufám, že svět bude zachraňovat dál.....

Shanib
02.11.2018 5 z 5

Jednoho Davida Slatona, prosím...jsem se trochu zasnila :D Paráda. Třetí díl nezklamal a já otáčela stránky rekordní rychlostí. Jedna akce střídá druhou, přitom nás ale Ward Larsen nenechá bez zajímavých informací, které dokonale zaplní celkový obraz, ať už to jsou vztahy na Blízkém východě, tak princip jaderného materiálu. Zároveň je zde emotivní linka Davidovy rodiny. Nejlepší "scéna"? Určitě příprava a následná střelba z nákladní rampy letadla!
Pro fanoušky mám však špatnou zprávu. Zjistila jsem, že spisovatel napsal další dva díly, ale nakladatelství Domino jejich vydání neplánuje :(

harena
16.08.2018 5 z 5

Skvělé. I třetí díl patří k nejlepším špionážním thrillerům ze současné doby. David je celou dobu o krok napřed před CIA, která se také snaží zabránit jadernému útoku a panice na burze. Psáno lehce, výborně čtivé, napínavé, akční, hrdinové jsou jasně kladní a záporáci záporní. Pak přijde v závěru nečekaný zvrat - ale i Davidova žena je statečná a ví, co dělat. Výborné, napínavé, dobrodružné, dovolenkové čtení. Těší mě, že je vše nachystáno na čtvrtý díl.

čef
28.06.2018 5 z 5

Vrcholně napínavý dobrodružný příběh o vynalézavém zabijákovi ve službách dobra. Kdo četl něco o Bourneovi, tak ví na co se má připravit i v tomto románu - neustálý boj o život, složité komploty, překvapivé zvraty a nebojácný bojovník s nekonvenčními metodami. Originální zápletka je zpracována vynikajícím způsobem, nepustí, dokud nejste na konci.

zazvorka
17.06.2018 4 z 5

Celá trilogie se mi líbí - je to svižné, napínavé, příjemně se čte. Jen občas "zdvihám obočí" - např. si nedovedu představit, jak by mohl vyndat jazykem zapalovač z kapsy u košile?

1amu
06.06.2018 4 z 5

Bohužel jsem začal (z neznalosti jména autora) až 3.dílem série bývalého zabijáka izraelského Mossadu Davida Slatona. Kdo neví, co tito perfektně vycvičení agenti dokáží, měl by nahlédnout do wikipedie:
Činnost Kidonu je známa jen velmi málo a není ani oficiálně přiznáván izraelskou vládou. Jsou však známy určité, ale velmi kusé informace. Kidon se zaměřuje na tři okruhy lidí - I. bývalí nacisté II. teroristé III. lidé, kteří pracují, byť nevědomky, proti Izraeli. Je známo, že lidé z prvních dvou skupin jsou likvidováni po souhlasu izraelského předsedy vlády a bez upozornění, zatímco lidé ve III. skupině jsou vždy před případnou likvidací varováni, aby zanechali své činnosti. Komando má asi 48 členů, z toho je osm žen. Tým Kidonů se připravuje ve dvouletých kurzech ve výcvikovém středisku Mossadu "Henzelia" nedaleko Tel Avivu. Jezdí také do speciálního tábora v Negevské poušti, kde se učí zabíjet. Učí se jak vhodně vybírat a používat zbraně pro různé úkoly. Škrcení s řezákem na sýr když má být cíl zabit v noci a potichu. Učí se používat ruční zbraně s tlumičem. Jak rozprášit nervový plyn v aerosolu nebo jak ho píchnout v injekci s jedem v davu lidí. Učí se precizně se vyznat v lidském těle (např. kterou cévu přetnout...). S Mossadem běžně spolupracují někteří Izraelští přední soudní patologové, kteří vědí nejlépe jak provést vraždu tak, aby vypadala jako nehoda. Učí agenty, jak zničit stopy po útoku na těle oběti. Kidoni mají k dispozici malou laboratoř na výrobu jedů, které účinkují okamžitě po podání (Ricin). Dále mají k dispozici krátké nože, struny na škrcení, výbušniny malého dosahu ale velké razance, které člověku např. (když se umístí do tel. sluchátka) utrhnou hlavu. Dále používají pistole i sniperské pušky. Kidoni se učí vyznat se v neustále aktualizovaných plánech světových metropolí. Psychologové je učí vyznat se ve zvycích obětí. V rámci výcviku dostanou Kidoni za úkol sledovat potenciální oběť (jiného agenta či spolupracovníka Mossadu) např. v Londýně a nakonec jej naoko "zlikvidovat".
Kromě likvidačních misí Kidoni provádějí také únosy a ženy se pro změnu učí využívat svůj šarm a zejména sex pro získávání zpravodajských informací. O Mossadu platí, že jen jeden z tisíce zájemců je přijat ke tříletému výcviku ve špionáži a jen jeden ze sta agentů se může stát členem Kidonu.
Nutno dodat, že agenti musí ovládat všechny kvalitní ruční zbraně (jde samozřejmě i o zbraně ruské - ukořistěné zabitým nepřátelům).
Nejen z této knihy je jasné, že Izrael má v Kidonu perfektní páku, která vedle armády neumožňuje drtivé přesile nepřátel vyhrát. Dějiny mluví jasně.
A David Slaton to předvádí "na plné pecky".

vineka
11.05.2018 5 z 5

Skvělá trilogie. Očekávám, že film bude něco jako, Agent bez minulosti , pouze zasazen do aktuální doby.