Dávám, tak ber!

Dávám, tak ber! https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/170007/davam-tak-ber-170007.jpg 4 7 2

Knižní profil folkrockové skupiny Marsyas od hudebního publicisty Vojtěcha Lindaura vznikl jako pestrá, ale promyšlená koláž faktografických údajů a osobních vzpomínek autora na setkávání s kapelou i jejími jednotlivými protagonisty. Kniha mapuje základní sestavu skupiny i natočená alba, sleduje osudy Petra Kalandry a Zuzany Michnové v komunistickém Československu i Oskara Petra za velkou louží, dává prostor i postřehům přátel, fanoušků a spoluhráčů. Nechybí dobová dokumentace, fotografie, diskografie a zásadní články o skupině.... celý text

Přidat komentář

fes
04.10.2018 4 z 5

Lindaur sebral veškeré materiály o skupině vydané v někdejších časopisech Melodie a Gramorevue, tyto zde přetiskl a z nich také vytvořil úvodní biografii skupiny, jakožto i minibiografie sólových aktivit jejích členů. Řada informací se tu proto opakuje (a občas si i odporuje). Knížečka je napsána sice žurnalistickým stylem, ale svěžím a občas i poetizujícím jazykem, jaký autor předvedl i v dalších svých titulech. Je dobře, že o této pro českou populární hudbu významné skupině vznikl nikoliv snad vyčerpávající, přesto dosti zevrubný materiál, který jistě potěší její někdejší posluchače a příznivce (včetně mne).

ZH6
09.03.2015 5 z 5

Velmi hezky napsaná publikace, od uznávaného hudebního publicisty, který se v dané oblasti více než orientuje! Kniha je doplněna spoustou fotek, které pomáhají dokreslovat příběh jedné z našich nejlepších folk-rockový formací. Publikace je doplněna obrázkovou diskografií kapely i jejich členů, dobovými články, recenzemi desek popř. kapely a vzpomínkami přátel nebo lidí, kteří byly s kapelou spojení nebo s ní spolupracovali (Jan Hrubý, Jiří Černý...).