Darkness Kompendium: Kniha 4

Darkness Kompendium: Kniha 4 https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495174/bmid_darkness-kompendium-kniha-4-3ma-495174.jpg 5 5 5

Darkness Kompendium série

< 4. díl

Velkoformátová kniha o 640 stranách obsahuje dalších 26 dílů velmi úspěšné série Darkness. Jackie Estacado byl proklet i obdarován temnou silou Darkness. Díky ní dokáže vstupovat do jiných dimenzí a využívat tamní démony i temnou energii, avšak žádná věc na světě není zadarmo a není horších démonů, než jsou ti, které si člověk nosí sám v sobě. Jackie získává nového zaměstnavatele a bude se muset postavit celým hordám nepřátel, a to jak přirozených, tak i z hlubin pekelných. Svazek obsahuje: - sešity 67–89 série Darkness a 3 povídky Darkness: Lodbookova paže, Oheň a stín a Řezník - 640 barevných stran - unikátní, nikdy nepublikovanou obálku - galerii bonusů - unikátní číslo výtisku - speciální stranu se jmény všech kupujících, kteří knihu zakoupili v předprodeji Vazba: - vázaná s matným potahem a parciálním lakem - kapitálek - stužka... celý text

Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

The Darkness


více info...

Přidat komentář

Terva
03.02.2023 4 z 5

„Nemusím Potemníkům říkat,
co mají dělat.
Nemusím na to ani myslet.
Jen mi to bleskne hlavou.
A to stačí.“

„Když seš nesmrtelnej, tak doživotí v lochu není zrovna dobrá vyhlídka.“

Čtvrtá, respektive osmá kniha, osmé kompendium, ze série Artefakty je na světě. Po rozbalení jsem se několik vteřin kochal vůní barev. Fakt síla. Dílo samotné pak obsahuje sebrané díly Darkness #67 až #89 a tři povídky. Lodbrokova ruka, Ve stínu ohně a Řezník. Tak že kniha opět nadupaná materiálem. A to si nepřejte vidět galerii obálek na konci kompendia. Já jsem doslova slintal. Nejdřív jsem si užil příběh samotný. Byl jsem zvědav, kam se Oscuro alias Jackie posune, koho potká, co bude řešit. Pak tři povídky, které jsou svou kvalitou nejsou zas tak dobré, ale které příběh samotný doplňují. No a na konec ta galerie. 99,9% spokojenost.

Malá ochutnávka:
Říká se, že před smrtí vám před očima proběhne celej život. Myslím, že ze mě je Smrtka asi dost otrávená, protože už se dávno neobtěžuje pouštět mi ho celej. Jen některý střípky. Třeba teď se vrhám přímo na mušku nejlíp vyzbrojenýho vrtulníku na celým světě, kterej pilotujou profesionální zabijáci . . . ale před očima vidím jen ten střípek o tom, jak jsem se do týhle sračky dostal.

Vždycky, když čtu tyto příběhy, přemýšlím, koho mám vlastně víc rád. Zda Sáru Pezzini (Witchblade) nebo Jackie Estacada (Darkness). Jasně jsem muž, Sara je sexy kočka, ale víte vy co? Jackie má POTEMNÍKY! A ti, i když nedostávají zas tak moc prostoru, jsou hybatelé příběhu a vnášejí do něj humor. Pravda, sice černý, ale i tak. Je s nima sranda. Tak že vždycky netrpělivě očekávám jejich příchod. A většinou nejsem zklamán. Ani zde jim to netrvalo moc dlouho. Jenže . . .“ a kurva!“ Příběh je od začátku samé překvapení. Navíc, každý scénárista, co se podílel na vzniku těchto sešitů, má jiný přístup k Darkness i Estacadovo chování. Někdo ho má rád, někdo zase ne. A je to jen a jen na čtenáři. Já byl spokojen.

Citát: Jsem dobrák, kterýho zkazil špatnej svět, anebo padouch, kterej ničí dobrej svět?

Co se týče kresby, je převážně nádherná, jen se kochat. Ale i tady jsou výjimky. Například mi moc nesedí kresba Jorga Lucase (#71 až #74. #79 a povídka Ve stínu ohně) A například v #73 je jeho kresba nejhorší v celém kompendiu. Je bez pozadí, jen jednoduché postavy bez důvtipu a fantasie. Absolutním vrcholem kresby jsou díla, která nakreslil Michael Broussard. Avšak vše také záleží na tom, kdo dělá vybarvení kresby. V tom je nejlepší Matt Milla. Vybarvoval první čtyři sešity v tomto svazku. To je jen takové vodítko k upřesnění faktu, že na příbězích se podílela docela pestrá škála tvůrců. Jako celek je to solidní. Komentáře k povídkám najdete v sekci „Části díla“ u této knihy.

Citát: Snad bys mohl alespoň připustit, že víš o Darkness všechno, až na to, co o ní nevíš.