Darebáci v rouchu

Darebáci v rouchu https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85737/darebaci-v-rouchu-85737.jpg 5 4 4

Interní kronika současných čínsko-tibetských intrik v linii Karma Kagjü buddhismu Diamantové cesty. Popisuje hledání následovníka šestnáctého Karmapy.

Duchovní literatura Náboženství Literatura naučná
Vydáno: , Společnost Diamantové cesty
Originální název:

Rogues in robes , 1998


více info...

Přidat komentář

Filios dVekerec
28.02.2018 5 z 5

Silně mi to připomnělo praktiky STB a sovětských poradců za totality v ČSSR. Vypadá to, že totalitní způsoby komunistických režimů se moc nezměnily, jen bohužel ten dopad na globální politiku má Čínská lidová republika čím dál větší...

LordSnape
30.10.2012 4 z 5

Darebáci v rouchu jsou takovým lehkým rozšířením obzoru knihy od Oleho Nydahla Jízda na tygrovi. Místy zachycuje turné různých přednášek a momenty návštěv různých center po Evropě, ale hlavním tématem je hledání 17. inkarnace Karmapy, manipulace na nejvyšších místech linie a pohled na moderní čínsko-tibetské vztahy. Opravdu obdivuji ty, kteří se nenechali uchlácholit komunistickou vládou a lituji všechny, kteří těmto svodům podlehli. Kolikrát jsem byl dokonce i tehdejším jednáním všech Rinpočheů znechucen. Informace, které Lehnert podává jsou naprosto vyčerpávající a někdy jsem si i říkal, jak to vše mohl takto zachytit v paměti. Ale na druhou stranu musím říci, že se kniha místy dosti vleče a není tak poutavě napsaná, jako memoáry Lamy Oleho.


Štítky knihy

buddhismus tibetský buddhismus

Autorovy knížky

Tomek Lehnert
polská, 1956
2000  90%Darebáci v rouchu