Dar a tajemství

Dar a tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89253/dar-a-tajemstvi-89253.jpg 4 9 2

Podtitul: K padesátému výročí mého kněžství / Publikace je papežovým ohlédnutím za jeho cestou životem ke kněžství. Přináší jeho zajímavý pohled na povolání ke kněžství a odhaluje hloubku tohoto povolání. Svatý otec popisuje okolnosti, které provázely 50 let jeho kněžské služby. Dotýká se i epizod z dětství, studia, rodiny, divadla, nabízí čtenářům ukázky z vlastní básnické tvorby. Text doplňují ilustrace Stanislawa Soboliewského. Kniha se setkala s mimořádným čtenářským ohlasem.... celý text

Duchovní literatura Náboženství Biografie a memoáry
Vydáno: , Nové město
Originální název:

Dono e mistero , 1996


více info...

Přidat komentář

mirektrubak
10.08.2023 4 z 5

Sliboval jsem si od knížky, že v ní bude Svatý otec reflektovat úlohu kněžství ve své době, možná její proměny pod vlivem druhého vatikánského koncilu a setkávání se s moderním světem. Ale zmýlil jsem se. Prostor publikace využil Jan Pavel II. k tomu, aby se ohlédl za svým osobním příběh povolání ke kněžství a vykonávání kněžské služby, aby každou důležitou osobu na své cestě alespoň letmo zmínil, každého ocenil, každému poděkoval. Láskyplně, nekonfrontačně, s velkou vděčností. Takže ne polemická esej, ale vlídná rekapitulace.
Naštěstí je životní příběh polského papeže opravdu zajímavý a Karol Józef Wojtyła je natolik autentickou a podmanivou osobností, že tohle prohloubení znalostí o něm bylo samo o sobě moc fajn.

Shardlake
04.12.2022 5 z 5

Kniha je oslavou zlatého výročí kněžství Karola Wojtyly, který zde popisuje od dětství, jak našel cestu ke kněžství a kolik blízkých i vzdálených osob mu v životě k tomuto rozhodnutí pomáhali. Opět jsem se přesvědčila, že v osobě Jana Pavla II. měl svět úžasného papeže. Díky za to!