Zpropadení páteři

Zpropadení páteři https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46231/dan-starkey-zpropadeni-pateri-YNu-46231.jpg 4 13 13

Dan Starkey série

< 3. díl >

Dan Starkey, belfastský novinář, kterého známe už z černočerné gangstersko-politické grotesky Irská šaráda, se tentokrát vydává na malý ostrov Wrathlin – meteorologicky vlhký, avšak pokud jde o alkohol prý suchý – s tajným úkolem. Má zjistit, co je pravdy na tom, že se na ostrově narodil nový Mesiáš. Zjistí, že místní Mesiáše sice uctívají, ale že je to holka a že její matka, matka Boží, kouří cigarety B&H. Ověří i fakt, že s prohibicí to tu myslí smrtelně vážně, ale jeho starý dobrý černý humor ho přejde, když se okolo něho začne vraždit. Začnou se dít věci a nepřestanou do poslední stránky.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Turbulent Priests , 1999


více info...

Přidat komentář

bertrand
25.03.2024 4 z 5

Nejen jedna z nejlepších detektivek, ale i jedna z nejzábavnějších knih (ve smyslu dosaženého potěšení z četby), jaké jsem kdy četl. Díky Youtube kanálu Rudá žeň (Kopřiva and Pavlovský) za doporučení. Kvalita knihy je zde ovšem více než kdy jindy otázka vkusu a kačeního žaludku, černý humor mi sedl, nemusí každému. Alkoholik hlavní hrdina, každý to nemusí. Pevně ale věřím, že slušné tempo, přesnou dialogickou výměnu, opravdu vypečené charaktery, morbidní osudy ostrovní komunity napadené virem zmutovaného chiliasmu a odloučené od spásné pevniny a (spásné) síly alkoholu si může užít každý.

broskev28
26.12.2018 4 z 5

Zvláštní příběh, ale ještě zvláštnější je humor hlavního hrdiny. Tady je příklad.
"Proč by někdo chtěl pošpinit něco tak nádherného?" zeptal se páter Flynn.
"Mít moc," řekl doktor, "a ovládat jiné."
Souhlasně jsem přikývl. "To je ta nejúžasnější věc hned po tom, že se dá koupit už nakrájený chleba."
Přesto - nebo právě proto - se tahle knížka čte velice dobře, koneckonců vyzkoušejte to sami.


Pet007
01.01.2016 4 z 5

Dobrá kniha. Sice jsem doufala, že ji přečtu rychleji, ale nějak nebyl čas. Proto bylo nejrozumnější dočíst ji na Silvestra:)

soukroma
30.10.2015 5 z 5

Vynikající čtení - svižné, napínavé, z nezvyklého prostředí, s problémy všeho druhu a s všudypřítomným humorem, i když mají hrdinové opravdu na mále.

bikerbm
30.11.-0001 5 z 5

Chudák Dan Starkey!To se zase někam dostal!Na ostrůvek plný vraždících náboženských fanatiků a navíc tam není ani kapka alkoholu!Strašlivá situace pro tohohle Batemanovýho antihrdinu... Skvělá černá groteska,plná sarkasmů a opravdu černého humoru.Zábava od první do poslední stránky.

Štítky knihy

humor Irsko krimi

Autorovy další knížky

Colin Bateman
irská, 1962
2004  80%Irská šaráda
2005  74%Sean na mušce
2004  78%Zpropadení páteři