Dáma v ohrožení

Dáma v ohrožení https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445262/bmid_dama-v-ohrozeni-bxK-445262.jpg 4 74 14

Miranda žije s bratrem a dvěma postaršími tetami, které z ní vychovaly dokonalou dámu, jež se na hony vyhýbá skandálům. Jenže v jejím nitru dřímá ohnivá a nezávislá povaha. Miranda se snaží zjistit, kdo vlastně je a co je pro ni důležité… když bratr náhle zmizí. Obává se nejhoršího a pomoc hledá u pochybného souseda, krále hazardních her Nevillea Roscoea. Lord Julian Delbraith se vzdal svého postavení, aby zachránil rodinu. Stal se Nevillem Roscoem, tajemným mužem, jehož pověst není zrovna valná. Navenek působí nepřístupně a nikoho si nepustí k tělu… dokud ho žena, žijící v sousedství, nepožádá o pomoc. V tu chvíli se v něm probudí čest a Mirandu nemůže odmítnout. Při společném úsilí najít jejího bratra si záhy uvědomí, že tahle dívka je jediná, která mu může pomoct vrátit se zpátky ke svému životu lorda Juliana. Miranda s Nevillem se ocitnou v ohrožení, zapletou se do intrik, hrozí jim nebezpečí… ale přes všechny útrapy si nemohou nevšimnout, že mezi nimi vzplanula láska!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , HarperCollins Polska
Originální název:

The Lady Risks All , 2012


více info...

Přidat komentář

ariel platto
08.11.2022 5 z 5

Její knihy moc ráda čtu. Konec byl báječný! :)

Kudík
05.11.2022 4 z 5

Knihu jsem si vybrala jako svojí první od této autorky s tím, že je mimo její celkem obsáhlé série, které snad v následujících letech také zdolám. :)
Děj se točí okolo rodiny lorda Juliana Delbraitha, který je nucen změnit svojí totožnost, po smrti svého bratra George, v Nevillea Roscoea (což bylo jeho prostřední jméno). Z důvodu zaopatření své rodiny, a to matky Lucasty, švagrové Caroline, synovce Henryho a svých sester Millicent, Cassandry a Edwiny byl nucen projít proměnou v nekorunovaného krále londýnského hazardu, majitele rozsáhlé sítě doupat a klubů pro bohaté a urozené. Do toho současně vede i spolek filantropů a díky tomu se seznámí s Roderickem Cliffordem a hlavně jeho sestrou Mirandou. Jejich dobrodružství začíná únosem právě Rodericka, kdy jsem si říkala, že strůjce je celkem jasný, ale omyl, autorka mě příjemně překvapila, a to rovnou dvakrát. Jak totožností pachatele, která mi došla až s jeho příchodem na scénu, tak i cestou, kterou si Miranda s Roscoem v závěru zvolí. Postav je zde celkem požehnaně, ale bavila jsem se u sluhy Rundla, Jordana Drapera a pořízků v podání Mudda a Rawlinse. Začátek a samotný závěr jsou bez výhrad, jen prostřední děj se mírně opakoval a lehce táhl, ale jako první zkušenost s touto autorkou hodnotím 4,5*.


Medasek
31.07.2021 4 z 5

Špatné to nebylo, ale přišlo mi to strašně zdlouhavé. Knížka se dobře čte, a byla i napínavá. Jedna z mála, kde vraha neznáme od první stránky. Ale o proti jiným knihám této autorky, mi něco na pět hvězd prostě chybělo.

LilianaFalcon
11.03.2021 3 z 5

Knížka opravdu připomíná autorky straší díla konkrétně Cynsterovskou ságu. Ale nemůžu se zbavit dojmu, že to bylo zbytečně dlouhé. Hlavně těch sexuálních scén by tam mohla být půlka a i tak by to bylo moc (a to jsou až v druhé části knihy!).

anzt
04.01.2021 4 z 5

Dobrá kniha na sobotní večer.

Dellphi
02.01.2021 2 z 5

Tak jsem zase jednou sáhla po knize od Stephanie a trochu jsem litovala. Některé její knížky se mi opravdu líbily, hlavně ze série Cynsterů, ale tohle mě moc nebavilo. Nápad byl super, i začátek knihy se mi moc líbil a rychle jsem se začetla, ale některé části mi přišly zbytečně zdlouhavé a pak jsem se prostě jen těšila na konec. Myslím, že kdyby tam nebylo tolik té "omáčky" tak by to bylo mnohem čtivější. Většinou mi delší knihy nevadí, ale nesmí se to odrazit na napínavosti děje a celkového spádu. Jenomže v jednu chvíli se tam, na můj vkus, až moc řešili jejich myšlenky a pocity. Nicméně, někdy v budoucnu dám této autorce další šanci a třeba mě opět příjemně překvapí....

jaja1989
01.01.2021 5 z 5

A zase se to Laurensove povedlo, boží knizka, kde je všechno: láska, zvraty a úplně nové tema.

havrmoni
28.11.2020 5 z 5

Tak tohle mě vrátilo k dřívějším knihám této autorky. Nedávno jsem znovu četla Cynsterovi a Bastion a právě v jedné knize série Baston se objevil Nevill. Tehdy jsem psala, že bych o něm ráda knihu, tak jsem jí dostala. A jsem spokojená, je to sice trošku delší :) , ale užila jsem si to.

Maruš.D
26.11.2020 4 z 5

Docela zajímavá kniha. Na můj vkus trochu dlouhá, ale četla se dobře.
Postavy mi byly sympatické, nenáročné, rozumné a dobrodružné. Trochu mi neseděl feminismus u Mirandy, vzhledem k její výchově, ale jsem ráda, že se všeho tak chopila. Roscoe byl jak z pohádky a i jsem chápala jeho činy. Fajn oddechovka :-))

Mi--LADA
11.11.2020 3 z 5

Už několikátý román od Laurensové, která se mi líbil. Tuhle autorku si po tomhle díle pohlídám, protože psát oddechovky v převážné většině umí. ( Jenom jednou jsem byla hodně zklamaná, jinak dávám vysoké hodnocení.) Celkem pobaví, zaujme, na vypnutí je OK. Navíc mám ráda historické romance, na které se zaměřuje, hezky se při nich sní, nenudí. Určitě řadím mezi ty lepší harlekýnky z nakladatelství HarperCollins. Jsem zvědavá na další.

alzbeta4340
11.10.2020 5 z 5

Po delší době jsem s romancí této autorky bez výhrad spokojená. Hezké to bylo. A jako vedlejší postava zde vystupuje Julianova sestra - Edwina, jejíž příběh se odehrává v románu Na příkaz dámy.

Terez9119
08.09.2020 4 z 5

Bylo to krásné, ale docela zdlouhavé. Hrdinové si svá vnitřní stanoviska a myšlenky omílali pro sebe pořád dokola a pořád se stejným výsledkem. Ale příběh měl všechno, co měl mít. Julian byl ochranitelský typ až na samou hranici únosnosti, Miranda byla zase skoro stejně (ne)snesitelně svéhlavá, samostatná a odvážná. Roderick se Sarah by si podle mě zasloužili mnohem víc prostoru (na úkor vnitřních úvah hlavních hrdinů). Ještě, co mi docela vadilo, bylo, že všechny kroky v jejich vztahu musela udělat Miranda, protože Julian "to po ní nemohl chtít". No, aspoň něco udělat mohl...

biki
23.08.2020 5 z 5

Ve srovnání s několika předchozími knihami je tato opět o něco kvalitnější a se skutečně originálním nápadem. Julianovo rozhodnutí z úvodu knihy ovlivnilo jeho život způsobem, jehož důsledky si zpočátku neuměl ani zdaleka představit, a po letech v zaběhlé rutině se ocitl v postavení, kdy tak trochu nevěděl, co si s životem dál počít. Miranda tedy vstoupila do děje v té pravé chvíli. Následující detektivní pátrání a nebezpečné situace jednak poodhalilo povahové vlastnosti obou hlavních hrdinů i Julianovo rodinné tajemství a samozřejmě také přispělo ke sblížení obou hlavních hrdinů. Způsob Julianova života znamenal ovšem velkou překážku, ale co je to pro zamilovanou ženu? V příběhu mě také potěšil malý odkaz na jednu ze starších sérií Bastion, který ale do děje velmi dobře zapadl.
Po delší době jsem si knihu od S.L. skutečně užila bez větších připomínek, i když mám pocit, že k těm nejlepším stále ještě malinko chybí. Ale těch 5* přece jen dám.

rampapa
19.08.2020 5 z 5

Knížka se mi moc líbila a velmi jsem si oblíbila Mirandu a Juliana. Příběh se mi líbil. Tuhle autorku miluju a už se těším až si přečtu další knížku od této autorku. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.