Ďábel se skrývá v lásce

Ďábel se skrývá v lásce https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525027/bmid_dabel-se-skryva-v-lasce-653759e1e7634.jpg 3 6 3

Román o toxickém vztahu s mužem s narcistickou a hraniční poruchou osobnosti, který popisuje náročnou, ale osvobozující cestu k rozvodu a k šanci na nový život. Autobiografický román vyprávějící o autorčině životě v Káhiře a o tom, jak se dostala do toxického vztahu s Egypťanem s narcistickou a hraniční poruchou osobnosti, jehož si nakonec i vzala. V době, kdy začaly padat jeho masky, s ním zůstala uvězněná v absolutní izolaci lockdownu roku 2020, obklopená jeho fantazijním světem plným lží, psychického týrání a pokusů o nevěru, doplněných drogovou závislostí. Z každé těžké situace lze ale najít cestu ven, a právě to je poselstvím této knihy.... celý text

Přidat komentář

adrianna0305
13.02.2024 2 z 5

Ďábel se skrývá v lásce aneb z deníčku totální zoufalky. Vždyť ta ženská nebyla normální, to mozek nebere, aby se choval někdo tak blbě a ještě o tom napsal knihu. Abdul byl možná psychouš, ale autorka myslím taky. Jejich komunikace v závěru knihy připomínala zaseknutou gramofonovou desku, takže ji můžete v klidu přeskočit, jak jsem to udělala já.

mi-nul-o
11.02.2024 3 z 5

Přečetla jsem do strany 69, dál už mi to za to nestálo, celá kniha je pořád to samé dokola, pořád ty stejné dialogy.
Autorka tvrdí, že on by měl jít k psychologovi, že není normální, ale sama je na tom popravdě stejně, píše stejné "bláboly" jako on, jen z jiné strany. Kdyby byla psychicky v pořádku, skončila by s ním vztah po prvním incidentu a komunikaci po druhém. :)


MirkaSkoci
10.02.2024 5 z 5

Nemám co vytknout. Tech dialogů tam je hrozně moc, některé jsem pak i musela přeskočit, aby mi to neudělalo díru do hlavy, ale ono to vlastně zkrátit nejde, protože pak by se vytratila ta autentičnost života ve vztahu s narcistou, do toho všeho ještě drogově závislým... Jsem zvědavá na další knihu autorky, talent má.