D.O.M.E.K.

D.O.M.E.K. https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233666/bmid_d-o-m-e-k-S5L-233666.jpg 5 19 4

Knížka D.O.M.E.K. důvtipná obrázková mozaika efektních konstrukcí je průvodcem po 35 současných domech z celého světa. Domy v knížce zobrazené slouží různým účelům: v některých můžete bydlet, v některých jen přespat, v některých se pracuje a v některých pije čaj. Dozvíte se, kde ten který dům stojí, proč byl vymyšlený a postavený tak, jak byl, a kteří architekti ho navrhli. Všechno v knížce je kreslené. A kromě domů v ní uvidíte také spoustu zvířat, lidí, ufonů a příšerek a procestujete skoro celý svět. Knížka D.O.M.E.K. je určená dětem, jejich rodičům a prarodičům, kamarádům a kamarádkám.... celý text

Přidat komentář

puczmeloun
18.08.2023 4 z 5

Je to krásné, zajímavé a originální. Líbí se mi zpracování a hlavně čte se to tak dobře, že to klidně stihnete dvakrát za hodinku i s dumáním nad některými konstrukcemi. Jen mi přijde škoda, že někde vzadu není příloha s fotografiemi z reálu. No tak hold mám alespoň co hledat na Google :)

muchomurka
04.03.2022 4 z 5

Opět velmi zajímáv kniha. Ani jsem netušila, co všechno jsou architekti schopni vymyslet. Jen tedy ve spoustě obytných domů není koupelna, tak by mě zajímalo, jak to obyvatelé řeší. Stejně tak jak je to s elektřinou, protože ikonku "Dům využívající sluneční energii" mělo jen pár domů.
A i když obrázky jsou celkem dobře vyvedené, přesto jsem si musela domy vygooglit, abych věděla, jak vypadají v reálu. Kolikrát obrázek v knížce ani zdaleka nevystihl realitu, ale to asi není překvapivé.


EmaKnizkova
03.04.2021

Líbí se mi ty domy.

gossipavlina
20.02.2015 5 z 5

Nejsem architekt, takže to posuzuji z laického pohledu. Moc se nám se synem líbila. Fantazie některých lidí nemá hranice.