Cyklistickým peklem

Cyklistickým peklem https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138493/cyklistickym-peklem-138493.gif 5 18 5

Kniha přibližuje tři autorem absolvované závody, každý uskutečněný v naprosto odlišných podmínkách. Jeden ve spalujících vedrech, další v nesnesitelných mrazech, třetí v nepředstavitelných kopcích. Závody jsou téměř transkontinentální a jakákoli plánovaná podpora je na trase zakázána. Účastník musí přežít jen s věcmi, které si zvolí a veze s sebou. Kromě přežití se ale musí dostat do cíle co nejrychleji. Kniha není zaměřena pouze na závody samotné, ale i na psychiku účastníků ve vyhrocených situacích. O ty není v čase, kdy jste odkázáni jen sami na sebe, nouze. Autor si všímá i zvláštního druhu lidí provozujících tyto závody o přežití, dále divokého prostředí, kde se závody odehrávají, i místních lidí, žijících pro nás neuvěřitelným, stále ještě přírodním životem. ... celý text

Přidat komentář

Moudd
22.04.2023 5 z 5

Moc mě to bavilo, četla jsem to jako survival.

Papírek
01.01.2022 5 z 5

Skvělá, dobrodružná, napínavá kniha, která se dobře čte.


lenka6751
05.01.2021 5 z 5

Velmi napínavá kniha.

Tomas@S
13.09.2017 5 z 5

O dobrodruzstvich Honzy Kopky jsem jeste pred prectenim teto knihy uz slysel od jinych ctenaru, rovnez od autora samotneho v poradu Vsechnoparty. Proto jsem si chtel uz nejakou dobu precist i jednu z dostupnych knih, coz byl trochu problem, protoze jsou v knihovnach vetsinou vypujcene. Mel jsem stesti a na jednu jsem konecne narazil a precetl ji takrikajic jednim dechem :-) Knizka podrobne popisuje tri extremni zavody, zacina prejezdem Australie, z horka se presune na arktickou Aljasku a konci extremnim prejezdem Rocky Mountains. Vykony jsou to pro nas obycejne cyklisty neuskutecnitelne a obtizne predstavitelne. Ale vyborne se o nich cte a kniha popisuje pohled ucastnika techto extremu tak, az z toho skoro svrbi nohy :-) No, kdo by to chtel vyzkouset tak nemusi jezdit jinam, i v nasich podminkach se konaji srovnatelne extremni zavody (dekuji, ja ne).

RunningWolf
26.11.2015 5 z 5

Horské kolo,extrémní zátěž,divoká příroda a lidské příběhy.Kniha napsaná lidskou,osobitou formou.Pro kteréhokoli milovníka přírody nebo horských kol,je tahle kniha jasná volba.