Cosmoknights 2

Cosmoknights 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530648/bmid_cosmoknights-2-65ad4d0470f43.jpg 5 3 2

Cosmoknights série

< 2. díl

Útěk byl jenom začátek! Ale tyhle emancipované holky se hned tak nevzdávají. Jestli chtějí mít šanci zvítězit, musí spojit síly a čelit patriarchátu společně. Mise splněna – Pan a jejímu týmu se na konci prvního dílu povedlo zachránit princeznu Scottie. Teď už jenom zbývá vysadit ji v bezpečné oblasti někde daleko, aby mohla začít nový život. Ale co když Scottie o nic z toho nestojí? Zdá se, že byť mají členky posádky stejné cíle, jejich představy, jak jich dosáhnout, se dost liší. Zatímco Cass chce pokračovat v turnajích, Kate by ze všeho nejradši rozpoutala revoluci. A Pan, ta nedokáže zapomenout na Taru a její vzkaz. Co když je Tara pořád tam někde venku a má strach, že ji Pan opustila? Cosmoknights 2 je pokračování barevného komiksu zasazeného do neo-středověku. Pojednává o partě sympatických emancipovaných holek, které se snaží změnit svět k lepšímu a zároveň se naučit fungovat mezi sebou. Na cestě za jejich dalším vesmírným dobrodružstvím budou muset čelit nejenom nebezpečným pirátkám, ale také svým vnitřním démonům.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Zoner Press
Originální název:

Cosmoknights, Vol. 2 , 2023


více info...

Přidat komentář

Áňa 998
08.04.2024 5 z 5

Cosmoknights jsem si oblíbila už minulý rok v prvním díle. Ten byl povedený jak po stránce kresby, tak i obsahově. Byla jsem tedy dost zvědavá na druhý díl, který má opět krásnou obálku. Už při pohledu na něj jsem poskočila radostí, protože bylo znát, že je o trochu tlustší, než díl předchozí.
.
V prvním díle byl naťuknut plán, a teď v něm posádka pokračuje. Naskakujeme opět přímo do akce, bez zbytečného zdržování. A samozřejmě, objevují se nové překážky, které posádka musí překonat. Z celkem jednoduchého plánu se stává pěkně těžký oříšek!
.
Kromě starých známých postav se ale můžete těšit na spoustu nových postav, které pěkně zamíchají dějem. Zároveň se jimi i trochu pročistí vzduch a autorka si tak otevřela nové možnosti, kudy příběh vést.
.
Co se mi líbí, je zapojení flashbacků. Autorka nás více seznamuje s historií postav. Díky tomu se Vám dostane odpovědí na různé otázky.
.
Jsem fakticky překvapená, co všechno sem autorka zvládla dát. Boj, akce, nové informace, nové postavy, napětí, momenty překvapení...
.
Cosmoknights dvojka je komiksem, který nezklamal. Kresba, děj... Všechno mě bavilo! Zároveň konec byl pěkně otevřený, takže se moc těším na pokračování! Určitě to bude stát za to!

trudoš
06.03.2024 4 z 5

Baví mě to čím dál, tím víc. Univerzum se rozrůstá, postavy už neřeší osobní problémy a parta hrdinů značně kyne. Jistě, je to podle všech rysů dívčí, ale už po pár stranách tenhle detail neřešíte, stejně jako skutečnost, že Star Wars působí v mnoha ohledech až podezřele pohádkově. Navíc se zdá, že Hannah Templerová má se svým dobrodružstvím krapet širší úmysly, než je pouhé osvobozování princezen od nalinkovaných osudů. Dochází tu k názorovým rozkolům a je patrná snaha dívat se na problematiku z vícero úhlů, přičemž celek rámuje neskonale sympatická kresba, díky níž všechny postavy působí bezděčně sexy – vzhledem k tomu, že jde o lesbické sufražetky, tak bych se nad sebou měl asi zamyslet.
Na závěr jednu radu pro autorku – chcete-li, aby příběh působil drsně, nemůžete aktéry krvavé hospodské bitky zpodobnit usměvavé. Scéna pak působí nadvakrát divně – buď jsou všichni úplně šílení, nebo zrovna přemýšlejí nad tím, kolik času v životě by mohli ušetřit, kdyby všichni chlapi byli ženský.


Autorovy další knížky

2023  89%Cosmoknights 1
2023  93%Cosmoknights 2

Kniha Cosmoknights 2 je v

Přečtených2x