Conan III.

Conan III. https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374129/bmid_conan-iii-O5y-374129.jpg 4 43 6

Conan (knižní série) série

< 3. díl

Třetí část souborného vydání povídek, které se staly klasikou heroic fantasy. R. E. Howard a jeho příběhy o Conanovi jsou vedle Tolkienova Pána prstenů jedním ze zakládajících děl žánru fantasy. Vedle intelektuálně vybroušeného světa Tolkienova představují opačnou polohu, akční, dobrodružnou konfrontaci nevzdělaného, přímočarého a čestného barbara se zženštilou a intrikářskou civilizací. V tomto svazku najdeme první české vydání neupravené verze klasického Conanova příběhu Černý cizinec, dále už dříve vydanou Hodinu draka a na ni navazující stručné Nemedijské kroniky II.... celý text

Přidat komentář

MilanBrabec
11.09.2023 4 z 5

Díky tomu, že třetí díl souborného vydání conanovských příběhů od jeho stvořitele, obsahuje novelu Hodina draka, přidávám hvězdu navíc k trojkovým hodnocením předchozích dvou dílů. Howard byl dobrý povídkář, ale omezená forma žánru mu neumožňovala lépe propracovat a rozvinout svůj smyšlený svět. V Hodině draka se mu to konečně povedlo. Nechápu, proč po tomto hotovém příběhu v roce 2011 při pokusu o oživení filmového Conana nesáhli filmaři a místo toho vyslali do světa neskutečnou slátaninu.

Kory98
21.07.2019 5 z 5

Poslední kniha nádherných Conanových příběhů. Všechny tři díly jsem si vybrala jako čtení na dovolenou a vůbec nelituji, bylo to příjemné zpestření do dlouhých nočních hodin :-) Zvlášť závěrečný příběh chytil a nepustil.


lampernaqui
01.03.2019 4 z 5

Co víc napsat. Conan je klasika, která baví a nestárne ani po tolika desítkách let. Poslední část kompletu obsahuje už jen tři příběhy, z nichž jeden je jen další kronikou světa. Většinu prostoru zabere román Hodina draka - jediný, který autor s tímto hrdinou napsal. A já si časem dám další maraton všech povídek, protože tohle je jedna z mála věcí, které můžu číst stále dokola.

špulo
03.06.2018 5 z 5

Povinná literatúra fantasy 3...

Eigis
17.11.2014 5 z 5

Tahle kniha je především o povídce Tranicův poklad. Ta má atmosféru příběhu z doby conquistadorů a i když mi to ke Conanovi úplně nesedí, nic to nemění na faktu, že je to skvělá záležitost z pera mistra fantasy.

Shashlick
01.04.2012 4 z 5

Conan je prostě klasika a vzhledem k tomu, že je to jedna z mých nejoblíbenějších postav vůbec, musel jsem tuto serii mít.