Vlčí krev

Vlčí krev https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121447/legendy-o-kernovi-vl-121447.gif 3 7 7

V dobách, kdy Conan byl králem, vybojovává v Cimmerii jeden osamělý válečník svůj vlastní odkaz… a rodí se nová legenda. Žádné jméno nevyvolává v mrazivých severních zemích takový strach jako jedno – Grimnir. Nordheimský nájezdník a živoucí bůh pustošení Vanirů. Jeho příchod je doprovázen dlouhou a zoufalou zimou škrtící Cimmerii, rodiště krále Conana, v mrazivém sevření. Zvěsti o Grimnirově divokosti se šíří spolu s uprchlíky, kteří roztroušeni po celé zemi hledají spásu před jeho hněvem. Mladík Kern z klanu Gaud, zvaný pro svůj vzhled Vlčí Oko, byl v rodné vesnici dlouho jen outsiderem. Nyní je dokonce vyhnán a je odvržen klanem i pokrevními příbuznými. Jeho osudem je postavit se obávanému Grimnirovi a osvobodit zemi. Ale ani s věrnými přáteli či divokými bojovníky, kteří se shromáždili po jeho boku, neví, zda vede své lidi ke svobodě, nebo na jistou smrt. Rozhodnout může pouze krev – vlčí krev… První vzrušující dobrodružství zcela nové série příběhů odehrávajících se ve světě Conana Cimmeřana!... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Triton
Originální název:

Blood of Wolves


více info...

Přidat komentář

ludek.n
29.04.2024 4 z 5

Kern Vlčí oko byl pro svou odlišnost vyhnán ze svého klanu, a možná proto se stal tím, kdo bojuje za svobodu všech bez rozdílu, stal se hrdinou, stal se legendou Conanova světa. Loren L. Coleman je ostřílený spisovatelský harcovník, který dokáže do již definovaných světů a prostředí přinést nový svěží vítr a stvořit v nich nová velkolepá dobrodružství. Colemanova trilogie Legendy o Kernovi patří do volného cyklu „Conan a jeho věk“, přičemž Vlčí věk je jeho prologem. Je to přímočará, nezadrhávající a napínavá fantasy klasického střihu, vzdávající poctu Robertu E. Howardovi. Kern Vlčí oko je postava, která má vysoký potenciál. Jeho problémový vzhled a původ, to, že není dokonalým bojovníkem ani mudrcem a vlastně i jeho status vyhnance a outsidera, ho předurčuje k zajímavým konfrontacím a vývoji, jenž se může ubírat jakýmkoli směrem. Přes svou drsnost a syrovost je putování Kerna a jeho družiny, jakož i krvavé boje, které musejí svést, vyprávěním, které není zlovolné ani odpudivé svou nadlidskou brutalitou. Loren Coleman jednoduše namíchal koktejl atraktivního vzhledu i vytříbené chutí. Moc dobře se to četlo a jsem opravdu zvědavý, co bude s Kernem a jeho druhy dále.

trudoš
12.09.2018 3 z 5

Standardní dobrodružná fantasy řezačka, nečekaně ochuzená právě o ta dobrodružství. Válečník Kern vede trestnou výpravu za loupeživými kmeny a podle toho vypadá celá dějová osa. Boj, boj a zase boj. Má to švih, říz i zásek (doslova), jenže v rámci třistašedesátistránkového rozsahu vlastně nic extra zajímavého, neberou-li člověka zvyky a chlapáctví cimmerských horalů. Ke cti Lorena L. Colemana je třeba podotknout, že se nedopouští žádných prohřešků vůči R. E. Howardovi. Je v tom znát autorská pokora i příjemný nadhled na celou sérii - vlastní i mistrovu -, naneštěstí to však nepřichází s ničím výrazně originálním. Nejlepším momentem knihy pro mě ovšem byla scéna, ve které hrdinové vzpomínají na průběh právě prožité bitvy a začnou ji překopávat v duchu conanovských legend, pročež z toho najednou udělají úplně jiný příběh a to právě o Conanovi, který tam ani nebyl. Jinak ale taková válečnická balada s nepříliš velkou invencí o tom, jak mladík k meči přišel a zabil s ním spousty nepřátel.


Autorovy další knížky

Loren L. Coleman
americká, 1947
2006  69%Vlčí krev
2008  80%Písně vítězství
2007  64%Cimmeřanův hněv