Ohnivé peklo - Žár na vzestupu

Ohnivé peklo - Žár na vzestupu https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342601/bmid_ohnive-peklo-zar-na-vzestupu-JVO-342601.jpg 3 9 3

Code Red série

< 2. díl >

Třináctiletý Angličan Ben se zrovna nachází v Austrálii, když skupina protestujících aktivistů s násilným programem přispěje ve spojení s pouličními kriminálníky k děsivému požáru buše, který kvůli příhodným podmínkám přeroste v ohnivé peklo, jež zachvátí celou oblast. Ve svých spárech zachytí tisíce domů a tisíce lidí musí prchat, aby si zachránily holý život. Obrovský požár však také poslouží jako zástěrka pro pokus o únos…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Wildfire , 2007


více info...

Přidat komentář

ivzu77
08.05.2022 3 z 5

Když mi do ruky přišly 4 knihy tohoto autora, tak jsem se rozhodla je přečíst za sebou. Katastrofické filmy mám docela ráda, četlo se mi to dobře, napínavý děj, první kniha Povodeň byla o vodě, druhá kniha Ohnivé peklo byla o požáru ... Další mám Tornádo.
Jediné co by mi bylo sympatičtější by byl asi tak o deset let starší hlavní hrdina. Ben je sympatický, ale i když vzhledově vypadá starší, myšlením a skutky se mi nezdá na 13tileteho kluka. Ale má tedy zkušenosti a zážitky kvůli chvilkám s maminkou Bel.
ČV 2022 - Kniha s méně než 22 hodnoceními - v době čtení má kniha 8 hodnocení.

Mark.
07.07.2018 4 z 5

Sice jsem nečetla předešlý díl povodeň, ale nemyslím si, že byla nějak zapotřebí. Co jsem potřebovala, to jsem asi pochopila. Ben a Bell již zažili povodeň.
Výzkumné stanice na počasí již jsou a snahy o řízení počasí také. Problém zde nebyl nijak rozveden. Postavy jen utíkaly před požárem, žádné akční situace zde nebyly. Smrt postav autor pojal velmi klidně. Např. auto vybouchlo, ale už byly v bezvědomí, byli unavení, ... usnuli ... umřeli.
Ve finále byl konec velkým překvapením, respektive poslední věta.


soukroma
03.07.2018 2 z 5

Jeminkote, to byla ale "blbina". Od tohoto autora jsem sice ještě nic nečetla, ale podle jeho životopisu bych čekala něco mnohem lepšího. Tohle bylo, jak když teenager poprvé něco píše a samozřejmě pro teenagery.
Ne že by se v knize nic nedělo, naopak, příběh sestával ze samé akce - oheň a únik před ním, po svých a hlavně ultralightem, nakonec ještě motorovým padákem, ale celé to bylo pojato a odvyprávěno podivně, s okrajovými prvky aktivistů a amerických vojenských zájmů. A umělý důvod pro Adelaide na pokraji zkázy všudypřítomnými požáry se nijak neobjasnil. Snad jen jediný moment byl zajímavý - městečko pod zemí v poušti.