Co se stalo

Co se stalo https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476576/bmid_co-se-stalo-Bmp-476576.jpg 4 45 8

Co je rodina zahnaná do kouta schopná udělat ve jménu lásky a vlastní krve? Tony na svého mladšího bratra Nicka dohlížel už odmalička. Takže když se Nick ocitne po brutálním sexuálním napadení v nemocnici, bratrův ochranitelský instinkt se okamžitě rozhoří. Tonyho manželka, advokátka Julia, má s podobnými případy zkušenost, a když se vyšetřování ujme detektiv Rice, tuší, že její švagr bude v dobrých rukou. Oba totiž vědí, že vše se snadno může velmi zkomplikovat. A právě to se také stane. Muž, kterého Nick ze znásilnění obvinil, po propuštění z vazby všechno popírá a rozjede proti Nickovi štvavou kampaň. Případ silně medializuje, tvrdí, že o žádné znásilnění nešlo a že Nick se vším souhlasil. A Tony, který chce bratra ochránit stůj co stůj, začíná svou manželku děsit. Julia se brzy začne ptát, čeho je její manžel schopen a čeho je vlastně schopna ona sama. A pověděl jim vůbec Nick o osudné noci celou pravdu?... celý text

Literatura světová Romány Rodina
Vydáno: , Host
Originální název:

The Damage , 2021


více info...

Přidat komentář

sporran
29.10.2023 4 z 5

Trauma a jeho dopady nejen na oběť, ale i její blízké ve spojení s realitou vyšetřování a soudnictví. Zajímavé je, že autorem knihy o niterních pocitech mužů je tu žena.

Péťa1950
30.05.2023 4 z 5

Dialog umírajícího detektiva Rice s Julií, švagrovou znásilněného mladíka. Dialog o vině, trestu, strachu z odhalení a pomalu vyplouvající pravda. Doporučuji.


Dela111
25.03.2023 4 z 5

Co se stalo je výborný psychologický román o tom, jak těžké může být držet se morálních zásad, pokud jde o vlastní rodinu...
Traumatizující událost, která se přihodí jedné z hlavních postav příběhu, postupně zasáhne celou rodinu. Příběh tak má po psychologické stránce široký záběr. Je nejen o tom, jak těžko se oběť vyrovnává s traumatem z napadení, ale i o tom, jak silná může být potřeba pomsty pro příbuzného oběti. Další příbuzná, bývalá advokátka věřící až doteď v dodržování pravidel a řádu, prožívá zásadní morální dilema - je možné si zachovat své neporušené morální zásady, když proti nim stojí záchrana celé rodiny?

Kniha s téměř thrillerovým a rozhodně nečekaným rozuzlením popisuje, jak se postoj jednotlivých členů rodiny vyvíjí a mění a přináší vynikající náhled do psychologie všech postav.
Jediné co bych knize vytkla, stejně jako ostatní komentující, je pomalejší tempo v některých částech. Zpracovat děj trochu svižněji, hodnotila bych knihu plným počtem hvězdiček. I tak ovšem doporučuji.

L.Helena
01.07.2022 3 z 5

Zajímavý příběh i náhled do psychologie jednotlivých postav, jenže mi to celé přišlo hodně zdlouhavé, čekala jsem, že to bude víc napínavé, sem tam nastane nějaký dějový zvrat, či prostě jen příběh bude mít větší spád. Často mě to až nudilo, asi jsem momentálně nebyla dostatečně naladěná na tento druh četby.

magnolia
19.02.2022 4 z 5

Zajímavý psychologický román otevírá několik důležitých témat, týkajících se mezilidských vztahů a přibližuje situaci hlavního hrdiny - vyrovnávání se s traumatem oběti znásilnění. Nakonec jsem byla ráda, jak se celý příběh uzavřel, i když to bylo tak jako "po americku". Za přečtení kniha určitě stojí, jen bych vyprávění občas malinko zrychlila - jako prvotina, myslím, velmi dobré.

Roubas
16.02.2022 4 z 5

Niterné zachycení toho, jak dokáže zločin rozložit rodinu. Chvílemi mi připadalo, že žiju s Hallovými, sedím v jejich obýváku a sleduju ty pohyby, pohledy, změny v chování, rostoucí chlad, obviňování a hledání cesty ven.
Celou dobu mi přišlo, že čekám na něco, co nakonec v závěru nepřišlo. Na druhou stranu jsem s poslední stránkou zjistil, že mi to vůbec nevadí. Komorní příběh, který nenásilnou formou pokládá důležité otázky.

Fanda74
16.01.2022 4 z 5

Velmi zajímavé téma, i tak jako zajímavě chycené, asi jsem čekal jiný vývoj, takže nakonec překvapení, dobře napsané, ale trochu "jakoby táhlo" - nějak jsem se klidně dokázal odtrhnout. Ale dobré

vnimat_Krasu
17.11.2021 4 z 5

Cením, s jakou lehkostí Wahrerová proplouvá tématem těžkým jako noc. Její právnická minulost je znát u soudního sporu, její cit zas u tý neuvěřitelně hmatatelný rodinný křehkosti. Cirka v půlce bych si dovedl představit svižnější tempo. Na druhou stranu jsem čučel, jak zkušeně si debutantka hraje s thrillerově raženou pointou a závěrečnou gradací. Komu se (stejně jako mně) líbila Jacobova Obhajoba od Landaye, berte Co se stalo všema deseti.