Co přichází se stíny

Co přichází se stíny https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336976/bmid_co-prichazi-se-stiny-u62-336976.jpg 3 26 26

Ponořte se do makabrózního světa hororů, které jsou poctou klasikovi žánru H. P. Lovecraftovi, s mysteriózní atmosférou počátku minulého století… Začtěte se do povídek, které rámuje ponuré okolí města Briarportu, v němž se začnou dít události, které dovedou mnoho lidí za hranici šílenství. Nálezy mrtvol zrůdných monster, které vyplavil temný chladný oceán, v jehož hlubinách se skrývají odpovědi na otázky, které je lepší nikdy nevyslovit. Bestiální vraždy náhodných návštěvníků města, které snad nemohly spáchat žádné pozemské bytosti. Tajemné kulty, jimž propadají nejenom studenti místní univerzity, ale i racionální akademičtí hodnostáři a jinak počestní občané. Bizarní vraždy i sebevraždy, jichž se dopouštějí ctihodní potomci vážených rodin. Hrůzyplné svatyně, skrývající se v močálech uprostřed hlubokých briarportských lesů. Děsivá obřadiště, na jejichž oltářích jsou obětovány děti, unesené z náručí svých rodičů nepolapitelnou ďábelskou silou… A to vše spojuje magická kniha, obsahující strašlivé informace o šílených stvořitelích lidstva, pronikajících do našeho světa z nedosažitelných částí kosmu. Pokusit se zachránit náš malý normální svět před těmito silami však často znamená vyměnit za tuto záchranu vlastní zdravý rozum… Přejeme vám příjemné mrazení v zádech!... celý text

Přidat komentář

sgjoli
19.03.2021

Další z mých nedočtených knih a přitom není tento titul nikterak rozsáhlý, co se počtu stran týká. Opět jsem se nechala nalákat anotací - hlavně tím, že se mělo jednat o poctu H. P. Lovecraftovi, jehož tvorbu mám ráda. Ale bohužel jsem u této knihy ztroskotala na stylu psaní, který mi prostě neseděl. Nedokázala jsem se začíst, nedokázala jsem přilnout k postavám a bylo mi vlastně jedno, co se děje. Bohužel to byl pro mne přehmat a je mi to líto.

Doly10
06.06.2019 1 z 5

Kniha nezaujala. Slovo "makabrózní" se v knize objevuje až nevhodně často. Zřejmě téma kosmických hororů nebude patřit mezi mé oblíbené. Ačkoliv věřím, že milovníkům tohoto žánru se kniha může zalíbit.


ivana02
26.10.2018 5 z 5

Povídky psané ve stylu starých klasických hororů. Autor rád používá slovo "makabrózní", má ho snad v každé povídce. Výraz jsem neznala, aspoň jsem teď o něco chytřejší. Znamená "úmrlčí", "hrůzné" a k povídkám perfektně sedne. Docela bych uvítala, kdyby kniha byla tlustší a obsahovala i hrůzostrašné ilustrace :-) Český autor, kniha je jeho prvotinou a líbilo by se mi, kdyby v tomto duchu pokračoval.

Däniken
26.08.2017 4 z 5

Pocta mistrovi kosmickeho hororu. Mozna trochu monotoni ale prijemne poctenicko.

Záhadný
19.04.2017 3 z 5

Povídky jsou psané pěkným jazykem, až velmi podobné stylu Lovecrafta. Je však otázka, jestli je v dnešní době moudré napodobovat styl slavného autora. Podobně jako u Lovecrafta jsou povídky spíše soustředěné na popis strachu a příběh se tak bohužel stává vedlejší stránkou. Co mi ale vadilo, tak bylo časté popisování tvorů jako "nepředstavitelných rozměrů", ale to asi bylo záměrné. Nicméně věřím, že milovníkům Lovecrafta se povídky budou líbit, já dávám raději přednost propracovanější zápletce.

Štítky knihy

lovecraftovský horor české horory

Část díla

všech 8 částí díla

Autorovy další knížky

Robin Nasadil
česká, 1995
2017  68%Co přichází se stíny
2018  50%Simulace ukončena