Co neSmíte vědět! 2

Co neSmíte vědět! 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297458/bmid_co-nesmite-vedet-2-CgF-297458.jpg 4 50 12

V bestselleru Co nesmíte vědět, vydaném v roce 2011, Michael Morris názorně a srozumitelně vysvětlil, jak malá skupinka bankéřů sahá prostřednictvím hospodářských a měnových válek po totálním ovládnutí světa. V tomto druhém díle se zaměřil na politické a vojenské aspekty nového světového řádu. USA dominovaly světu více než sto let, jejich hvězda však již zapadá. Mocipáni v pozadí se tomu ale zarytě brání a na mnoha místech Země inscenují konflikty. Odkud ale pochází jejich destruktivní vliv na EU? Malá skupina vůdců je zodpovědná nejen za války v Afghánistánu, v Iráku a v Sýrii, nýbrž také za konflikt na Ukrajině i za takzvané Arabské jaro. Afrika se stejně jako Blízký a Střední východ propadá do řízeného a stále většího chaosu, jenž nyní „přeskakuje“ i na Evropu. A teroristické útoky v Paříži byly pouhým začátkem! V Evropě i v USA jsou již vyzbrojovány policejní, četnické a vojenské jednotky, aby byly připraveny brutálně potlačit dlouho připravované občanské války. V knize se dozvíte, jak je tomu ve skutečnosti s NATO, s celosvětovým terorismem, s konfliktem na Ukrajině i s válkou proti Rusku. Kdo doopravdy stojí za „antiputinovskou“ propagandou Západu, která by už brzy mohla mít pro nás všechny destruktivní následky? Jakou roli v tom hraje Saúdská Arábie a proč jsou evropští špičkoví politici v této hře jen bezzubými loutkami? Dočtete se skutečnosti o smlouvách TTIP a CETA i o dohodách, jež hrozí kulturně a ekonomicky zničit Evropu, a pochopíte, jak závažné důsledky by mohly přinést každému z nás. Po této hutné mase výbušných a zdrcujících informací by mohl leckterý čtenář začít propadat beznaději. Michael Morris však píše o těchto složitých faktech a komplexních souvislostech jednoduše a ukazuje také cestu, jak se osvobodit ze spárů tajné světovlády a znovu učinit Evropu i svět místem míru a empatie.... celý text

Přidat komentář

ZUZANA-123
30.03.2023 5 z 5

I sám autor zde v knize píše,cituji:Přiznávám se,že jsem při svých rešeržích z času na čas bojoval s nevolností,ponĕvadž v této oblasti dochází k tak absurdním vĕcem,že by nĕkoho mohly připravit o víru v lidstvo.

sl69
24.01.2022 5 z 5

A Ukrajinu si momentálně můžeme přidat.


sl69
24.01.2022 5 z 5

Výborná kniha. Někdo kdo se o totu problematiku nezajímal, dokud k tomu nebyl donucen situací, která se tady děje. A to jsem osobně. A dobře mi z toho není. Jenže většina národa sleduje mainstream... hrůza

DriftBooks
27.12.2021 4 z 5

Nepopírám. Rád rybařím v temných konspiračních vodách. A jsem si vědom toho, že ryby z těchto vod jsou většinou toxické. Jsem prostě milovník fugu. Játra čtverzubce plné tetrodotoxinu jsou lákavým adrenalinem. Takže si prohlédněme, co jsme ulovili tentokrát…. A co že to vlastně nesmíme vědět.

Inu – řekněme si to na rovinu. Žádné tajné a neznámé informace v této knize nenajdete. Název samozřejmě tak trochu parazituje na touze každého z nás stát se členem tajné společnosti, která ví něco, co je většině lidem zapovězeno. Takže ne. Nic nového. Jen nově poskládáno a nazíráno z extrémního úhlu pohledu. Ostatně – ona jakákoliv konspirace je vždy o úhlu pohledu. A těch úhlů vám svět nabídne nepočítaně. Ty internety jsou plné bizarních webů. Dadaistických, ba až surrealistických. Půlku z nich pisatelé myslí vážně a půlka z nich je chytrá manipulace. A tím vším se proplétá téměř neviditelná nit jakési „pravdy“. Ale to už se dostáváme opět do konspiračních vod. A můj úhel pohledu – mnou připravená fugu – vám nemusí chutnat. Takže si sami chyťte, či ulovte to, co vám chutná a jídlo si upravte dle svého…

DYRKA98
24.09.2021 5 z 5

Perfektní kniha.

Petr007
03.05.2020 5 z 5

Pro člověka který se danou problematikou zajímá nic překvapivého ani nového, nicméně pro čtenáře který bere první Morrisovu nebo Helsingovu knihu do ruky, je to zde hezky věcně a chronologicky sepsáno. Knihu by si měli přečíst všichni uctívači IV.říše jménem EU a NATO, pokud by si chtěli udělat obrázek o skutečném stavu věcí a spasit vlastní duši a nebyli jako milionchvilkaři a TOP09 jen užitečnou 5. kolonou Bilderbergu u nás, tudíž se stali vlastizrádci a mnozí mylně a nevědomky jen na základě jednostranných informací kdy došlo k vygumování a přeprogramování jejich mozků a ani mnozí netuší, že slouží zájmům temné strany Síly...

yaakub
08.03.2020 5 z 5

Četla se o něco déle než část první, krasne popisuje dění ve světě. Na konci v části o Ukrajině mi šla hlava kolem z těch všech ukrajinských jmen ale jinak super. Stoprocentně doporučuji oba dva díly!

Hobo
08.10.2019 5 z 5

Zatímco první díl byl věnovaný především penězům a machinacím s nimi, tento druhý díl vhodně navazuje rozborem politologickým s cílem ukázat kdo v zákulisí tahá za nitky. Končí současným stavem světa (do roku 2016) a těžko mít k popisu vážné námitky.

moničina
16.08.2019 4 z 5

Výborná kniha, dozvedela som sa veľa nového a rôzne súvislosti, ktoré spolu dávajú zmyseľ. Obdivujem autora za jeho odvahu, že napísal túto knihu a urobil ozaj výbornú investigativnu prácu. Znížila som hodnotenie kvôli tomu, že sa nestotožňujem s dvoma jeho tvrdeniami, týkajúcimi sa globálneho otepľovania a jeho pohľadu na migráciu. Ináč, skvelá práca. Dúfam. že napíše ďalšie knihy, kde ďalej rozvinie už prezentované témy, nakoľko sa neustále objavujú nové veci a pritvrdzuje sa to.

Jack Bauer
28.01.2019 4 z 5

První kniha se mi zdála lepší, zde je to víceméně opakování se zaměřením na války a teror. Proč tomu tak je a zda všemu věřit či ne. Proč se vyráběji zbraně? Aby se použily! A pro zisk. Je to jako s bojem proti kouření. Co by z toho tabákový průmysl měl, kdyby lidi najednou přestali kouřit? Vše je byznys, války, zbraně, cigarety.... Autor dává za vše vinu Americe.
Druhá Morrisova kniha Co nesmíte vědět je stejně šokující jako první, která se mě četla ale mnohem lépe. Těžko lze tomu všemu uvěřit, když žijeme v nevědomosti a jsou nám od dětství předkládány překroucená fakta. Proč jsou války, chudoba, že to tak vůbec nemusí být. Masy lidí se dají lehce ovlivnit vymýváním mozků už od dětsví, ať je to komunismus, fašismus či islámismus. Proto je důležité se dívat na svět i z jiného úhlu pohledu než nám přledkládají média. Když celý život žijete v nevědomosti tak pak je to šok, když se dozvídáte skutečnou pravdu. Ale čemu vlastně věřit? Mnoho lidí jsou jako ovce, tupě následují a poslouchají svého vůdce a prkotiny pak řeší po hospodách. Ke spokojenosti jim stačí pivo a cigarety, o nic se nezajímají a pak jen na vše nadávají, přitom podstatu věci neznají..

Pepa5008
25.11.2018 4 z 5

Doporučuji přečíst.. oba díly

rino0858
20.08.2016

Po prvním dílu, který byl velmi dobrý, jsem očekával podobné čtení a těšil jsem se, s čím novým autor přijde. I když pominu velké množství chyb a překlepů v překladu, kniha je v mnoha ohledech a na můj vkus až moc roztahaná. Co by se dalo obratně popsat na pár stránek zde zabírá celé kapitoly. Tak jak se na nás překotně valí informace a události v reálném světě, tak se i kniha snaží obsáhnout a rozebrat vše. Předpokládám, že autor byl ve velkém časovém presu a snažil se na poslední chvíli do knihy ještě zanést i čerstvé aktuální informace. Bohužel tyto informace byly až moc čerstvé, aby se daly dobře interpretovat. Další věc co mne zklamala byla, že se autor snažil vyhnout případným žalobám a tak některá témata nechal nedokončená nebo bez povšimnutí, což také sám přiznává, ale tím, tak trochu jde proti smyslu této knihy. Pokud patříte ke konspiračním teoretikům, tak Vám kniha moc nového nepřinese a pokud jste
"ovce" ( termín z knihy ), bude se Vám kniha zdát až moc jednostranně zaměřená, což jí bude trochu ubírat na věrohodnosti. Každopádně je asi důležité mít přečtenou i první knihu, abyste některé věci pochopili v souvislostech a byli schopni je dobře pochopit. Co je však podstatné a co je účelem této knihy je, abyste se pokoušeli nahlížet na informace a události ve světové politice i z jiných úhlů pohledu a toto poselství ve vás jistě kniha zanechá. Nelituji tedy toho, že jsem knihu koupil, ale nedokážu si představit, že bych touto knihu dokázal někoho přesvědčit o tom, že není jen konspirační teorií sama o sobě.

Štítky knihy

konspirace konspirační teorie

Autorovy další knížky

Michael Morris
americká, 1966
2012  80%Co nesmíte vědět!
2016  87%Co neSmíte vědět! 2
2014  69%A jde se na to!