Co má společného malá nožka s Kamasutrou

Co má společného malá nožka s Kamasutrou https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/301052/bmid_co-ma-spolecneho-mala-nozka-s-kamas-eso-301052.jpg 3 19 6

Příběh dvou čtyřicátníků, Ireny a Petra, které zcela nečekaně zasáhne vzájemný cit. Oba jsou velmi zranitelní a zároveň ochotní ještě jednou podstoupit martyrium lásky. Oba úspěšní, jeden pro druhého dostatečně atraktivní… Jak to, že ani tohle nestačí na udržení vztahu?, diví se zakrátko, každý svým osobitým způsobem. Každý ze své pozice je odhodlaný vidět pravdu o tom druhém, ale nikoli o sobě, každý ze svého pohledu popisuje jejich postupné sbližování a odcizování, hlavně však smiřování se s tím, jak jsou jim všechny manažerské schopnosti na nic. Během měsíce a půl prožijí tolik, co jiný pár za celý život. Je to jak na horské dráze a nechybí ani drama, v němž jde o život. Zátěž minulých zkušeností táhne oba ke dnu a málem se na vlnách jejich vztahové epizody neudrží ani jeden z nich. Oba vědí, že nestačí chtít a receptem není ani postel, kde to ti dva jedině zvládají (až záviděníhodně). Na jejich mindráky platí něco zcela jiného a ve společnosti, v níž se pohybují, mnohdy příliš vzácného – otevřenost.... celý text

Přidat komentář

Mivalka75
18.10.2020 1 z 5

Víceméně budu opakovat názory většiny již napsaných hodnocení zde.. Kniha ničím nenadchla, dočetla jsem ji pouze ze zvyku, že knížky pokud je to jen trochu možné, dočítám do konce. Trochu zajímavé mi přišlo to vyprávění děje z pohledu obou hrdinů, i když netuším, jak se autorka dostala do mužské hlavy, aby mohla prezentovat ten jeho mužský pohled.. Pokud se jí to skutečně podařilo, uvítala bych radu, jak se to dělá, protože mužům dodnes téměř vůbec nerozumím.. Ne nadarmo se říká, že jsou z Marsu a ženy z Venuše.. Mužský hrdina se v tomto příběhu choval jak rozmazlené dítě, které neví co chce.. A žena byla občas ztvárněna jako blbka, takže ve výsledku se k sobě asi vážně hodili. Takže za mě opět jedna z knížek, která poputuje do boxu místní knihovny, aby "obšťastnila" někoho dalšího..

Zuzvil
19.01.2019 2 z 5

Knížky od Motta z edice Skutečné příběhy mám moc ráda, ale tato knížka mě teda zaujala velmi málo :-( V podstatě dvě hvězdičky dávám pouze za nápad, líbil se mi námět, že se dva dospělí lidé do sebe zakoukají a jak se víc poznávají, tak si lezou na nervy (velmi zestručněně řečeno). Líbilo se mi také, že kniha je střídavě psaná z pohledu muže i pohledu ženy. To je ale vše, co mě na knížce zaujala, jinak je bohužel tuctová, bez nápadu a měla jsem nutkání přeskakovat řádky, což nikdy nedělám. Za mě k přečtení nedoporučuji.


1alena1
30.05.2018 3 z 5

Po přečtení nádherné knížky Hlas pro vraha od Oliny Táborské jsem očekávala úžasné čtení, takže jsem byla trochu zklamaná, ale jako takové čtení na dovolenou to není špatné. City a emoce jsou tak složitá záležitost .......

Puntíkatýhrnek
03.12.2017 3 z 5

Průměrné české dílko...příběh tedy není nijak působivý, asi mi unikla velká vášeň mezi hlavními postavami, spíš mi přišlo, že si moc nesedly...navíc mě trošku znervoznil styl autorky, kdy napíše jednu větu a druhou větou tu první popře...kdyby se to v textu objevilo jednou, asi bych si toho nevšimla, ale opakovalo se to často a nějak ta informace pak přestala být smysluplná, alespoň já jsem jí nepochopila...ale jinak je to oddychové, naprosto nenáročné čtení...tři hvězdy dávám za českou knížku, ale od autorky už asi nic dalšího číst nemusím.

Jaruce
16.09.2016 2 z 5

Na tuhle knížku jsem se těšila, po přečtení anotace jsem si řekla to bude fajn, no a po přečtení pár stránek jsem litovala, že jsem si knihu koupila. Jo dočetla jsem ji protože knížky většinou dočítám, ale přeskakovala jsem odstavce, protože to bylo na jedno brdo napsané bud z pohledu Ireny a nebo z pohledu Petra, kdyby aspoň autorka psala jiná slova, ale na mě to působilo opisování textu. Postavy Petr - doslova vidlák a Irena - žena ktera by nejspíš o Petra ani nezakopla.

gargamelka
17.08.2016 4 z 5

Děj ze života. Seznámení na nás číhá na každém rohu:-) A vše zlé je pro něco dobré. Díky společné kamarádce se seznámí. Hlavní hrdiny to k sobě táhne, až se hnedle od sebe odpudí. Jelikož jejich komunikace nebyla to pravé ořechové.

Autorovy další knížky

Olina Táborská
česká, 1951
2015  80%Hlas pro vraha
2016  93%Jak to vidí Ivanka Adamcová
2016  59%Co má společného malá nožka s Kamasutrou
2013  67%Hodně drahá tchyně
2014  60%Výchova dcerou

Kniha Co má společného malá nožka s Kamasutrou je v

Právě čtených1x
Přečtených28x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x