Citové vydírání

Citové vydírání https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117139/citove-vydirani-XrV-117139.png 4 11 5

Čtivá a srozumitelná kniha o tom, jaké podoby může mít citové vydírání a jak se máme těmto situacím správně a účinně bránit, aniž bychom násilně zpřetrhaly existující vazby.

Přidat komentář

Guepp
01.02.2022 5 z 5

Ruku na srdce, obcas citove manipulujeme vsichni. Horsi je, kdyz uz je toho presprilis. Velmi ocenuji srozumitelne zamereni k jednomu tematu, tedy citovemu vydirani. V knize se doctete o co jde, jake jsou strategie, jak se proti nim branit a hlavne to podstatne, ze se jedna o "hru" vice nez jednoho cloveka. Bez "obeti" nema vyderac takovou moc. Proto opet plati krasna a jednoducha myslenka, pokud neco chces od druhych, musis zamakat hlavne na sobe. Ruzne strategie Vam tedy priblizuji, jak v podobnych situacich fungovat, co rikat. Urcite mnoho super rad, ktere pomohou vztahum.

Sidheag2
19.05.2021 5 z 5

Každý z nás se v životě již s některou formou citového vydírání setkal. Ne vždy se nám ji však podařilo včas odhalit a ubránit se jí.
Kniha je psaná srozumitelnou formou pro širokou veřejnost a měla by být součástí povinné četby již na základních školách. Možná by se tak předešlo mnohému lidskému trápení. Neboť, pokud jedinec zůstává pod tlakem citového vydírání dlouhodobě, mohou na jeho duševním a následně i fyzickém zdraví vzniknou leckdy již těžko napravitelné škody.
Rozhodně doporučuji jako prevenci všem.


Atanone
10.06.2017 4 z 5

Knihu jsem četla kvůli dceři mého přítele,která se narodila s takovou dávkou životní energie,že by zastínila Dukovany. A takoví pochopitelně přitahují pozornost lidí,kteří svou lenost často úspěšně vydávají za neschopnost,či nepřízeň osudu. Znám to sama - když totiž víte,že vy musíte situaci zvládnout,protože nejste zvyklí,aby vás někdo tahal z louže,mnohdy začnete cítit zodpovědnost za lidi,co neví,kudy kam. Nebo to velmi dobře předstírají. A je pro nás tedy jednodušší jít a udělat to,než dotyčnému donekonečna vysvětlovat,jak to má udělat sám,že?

Na knize mě zaujal název,který by mohl dát odpovědi,ale chtěla jsem vědět,co doporučuju. Padla na to skoro celá noc,ale doufám,že až knihu pošlu dál,poradí a pomůže hlavně v tom,aby si ta naše holka uvědomila co se děje a že je nutné změnit přístup. V tomto si myslím,že je kniha velmi přínosná.
Přínosné je i to,že vysvětluje věci na konkrétních případech. Podle mě je ale těch případů docela dost,aby se člověk za chvíli začal ztrácet v tom,o který z nich se zrovna jedná. Ale to je jen malá vada na kráse a možná to není ani tak vada,jako spíš to,že jsem už byla možná ospalá.

JaroFilip
22.05.2016 5 z 5

Kniha poukazuje na problem v medziludskych vztahoch ktorym sa ludia snazia ovladat jeden druheho. Niekedy zijeme zivoty a neuvedomujeme si ze nasa pasivita nam moze v buducnosti prinies ovela vacsie problemy ako otvorene prejavit nespokojnost s jednanim voci nam. Popieranie skutocnosti = sebaklam. Kniha je krasnou ukazkou toho aby sa clovek naucil poukazat na skutocny problem a tento potom riesil co moze priniest len sebauctu.

Timca
19.12.2014 5 z 5

Zajímavá a poučná kniha , doporučuji přečíst , ani jsem netušila co to je citové vydírání dokud jsem si to nepřečetla