Císařovy kosti

Císařovy kosti https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12480/bmid_cisarovy-kosti-12480.jpg 4 18 7

Kateřina Cabotová viděla ve svých dvaceti letech již tolik smrti, že by to jiným vystačilo na několik životů. Má za sebou totiž zkušenosti z krvavé ruské revoluce, kterou strávila jako zdravotní sestra na nejkrvavějších bojištích ruské fronty. Je krásná, tvrdohlavá a především složitá - úplně stejně, jako byla její matka. Na pokraji revoluce se ocitá i Čína, kam se Kateřina vrací, aby zde pátrala po svém otci. Doprovází ji přitom její blízká přítelkyně Jü Fu-kuej, s níž se seznámila na studiích v Oxfordu. Obě dívky však mají ke své cestě zcela rozdílné důvody. Jü Fu-kuej je zanícená revolucionářka a tajná agentka připravená položit za svoji vlast i život. Kateřina je ztracená duše, která se pokouší zjistit pravdu o vlastní minulosti. A zatímco se na čínských hranicích šikují japonské armády, Kateřina se stává nechtěným nástrojem k vyrovnání účtů dvou mužů, kteří touží po pomstě, a nezastaví se před ničím, co by jim v tom mohlo zabránit. Jü Fu-kuej nakonec zjišťuje, že tou nejsilnější zbraní, kterou kdy který voják měl, je čistá a upřímná láska.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Emperor’s Bones , 2005


více info...

Přidat komentář

TaJeMa
04.09.2023 3 z 5

Podle mého je druhý díl mnohem slabší než první, který má horší hodnocení. Kniha je psaná zdlouhavě, spousta čínských jmen mi jen zamotala hlavu a netušila jsem, kdo je kdo. Politická hra byla dost nepřehledná, čistky, co následovaly, byly popsány fakt živě, krutě. Ale i tak jsem se nedokázala s tím utrpením sžít. Něco tomu chybělo. Kdybych tušila , jak je druhá kniha zdlouhavě psaná, asi bych si nechala vzpomínku na první díl a nekazila si ji. Mám se pouštět do čtení posledního dílu?

Jossie
24.07.2019 3 z 5

Neuvěřitelně zbytečně silná kniha, zkrátit na polovinu a bylo by to fajn. Téma je samozřejmě zajímavé, ale popravdě řečeno se v těch čínských jménech člověk ztrácí a ještě mi přijde, že autor dost nadržuje komunistům.


AlenaF
14.12.2017

Rozsáhlá kniha, zajímavé a poutavé téma (historie Číny). Doporučuji.

Babo
28.07.2015 5 z 5

I KDYŽ DRUHÝ DÍL MOŽNÁ NENÍ AŽ TAK ČTIVÝ JAKO PRVNÍ , URČITĚ S OHLEDEM NA SEZNÁMENÍ SE S DALŠÍ HISTORICKOU EPOCHOU ČÍNY , DÁVÁM 5 HVĚZDIČEK .
NOVÁ MYŠLENKA KOMUNISMU NEMOHLA NEPRONIKNOUT Z RUSKA DO ČÍNY. A BOJ MEZI KUOMINTANGEM , MILITARISTY A BOLŠEVIKY BYL OPRAVDU NEMILOSRDNÝ .
A JAKO VŽDY NEJVÍCE TRPĚLI CIVILISTÉ .
KNIHU DOPORUČUJI TĚM, KTEŘÍ NEHLEDAJÍ ODDYCHOVOU ROMANCI .

Vojslava
11.05.2015 5 z 5

Byť je to kniha rozsáhlá, je neméně zajímavá ve srovnání s předchozím dílem. Ocenila jsem možnost nahlédnout pod pokličku dějin, které jsme ve škole fakt moc nebrali, a ještě sledovat další linie příběhů hrdinů minulého dílu. Prostě musím přečíst i to další pokračování... :-)

valentýna
19.11.2013

Tento druhý díl se mi líbil o něco míň než první.

backschratcher
02.11.2013 3 z 5

Pre mňa osobne slabší zážitok ako prvý diel. Priveľmi rozťahané, avšak námet zaujímavý. Román má takmer 750 strán a dejová línia tým značne utrpela. Som zvedavý na posledné voľné pokračovanie tejto ságy.

Štítky knihy

Čína

Autorovy další knížky

Adam Williams
čínská, 1953
2005  76%Palác nebeských rozkoší
2006  81%Císařovy kosti
2009  91%Ocas draka