Cínový vojáček a jiné pohádky

Cínový vojáček a jiné pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117796/cinovy-vojacek-a-jine-pohadky-117796.jpg 4 12 12

Tato krásně ilustrovaná kniha obsahuje pohádky jako je Cínový vojáček, O sedmi bratrech havranech, Medvědí chvost a další.

Přidat komentář

Kanylka
09.01.2023 3 z 5

Čtení na pohodu

bea.mari
10.12.2020 5 z 5

(SPOILER) Nejvíc se mi líbila poslední pohádka o sedmi bratrech havranech. Bylo to o tom, že bylo osm sourozenců a sedm z nich byli bratři. Ti byli strašně neposlušní, dali jedovatou trávu krávě a koze. Máma na ně byla naštvaná a řekla: "Kéž byste se proměnili v havrany." Nebe se zatáhlo a stalo se tak. A hodná sestra je začala hledat a našla opuštěný dům, kde byl stůl se sedmi miskami a pokoj se sedmi postelemi. Sestra si sedla do jedné z nich a usnula a potom přišli bratři havrani a vzbudili ji. Nejdřív se lekla, ale pak se uklidnila, protože uviděla, že jsou to její bratři. Pak ji vzali a odletěli s ní domů, kde byli jejich rodiče strašně šťastní, a když bratři zalitovali svých činů, tak se proměnili zpátky v chlapce.


Abukšákul
04.08.2019 5 z 5

Moc pěkné pohádky i ilustrace. Cínový vojáček, Skřítkové a švec, Medvědí chvost, O šikovném sedlákovi, Honza a fazole, Císařovy nové šaty, Šest statečných mužů, O sedmi bratrech - havranech. Klukům se pohádky moc líbily.