Čim, Čára a zahrada

Čim, Čára a zahrada https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445578/bmid_cim-cara-a-zahrada-zGZ-445578.png 5 6 2

Prostřednictvím všedně nevšedního příběhu mohou děti pozorovat a poznávat svět ptáků a naučit se dívat kolem sebe. Čim, Čára a zahrada Čim a Čára jsou dva malí vrabčí sourozenci. Děti Anička a Honzík jsou také dva sourozenci a všichni čtyři se sejdou na jedné zahradě jednoho domu. Dětským čtenářům se prostřednictvím příběhů z knížky Čim, Čára a zahrada podaří nahlédnout do životů a hnízd vrabčáků a dalších opeřenců jedné zahrady. Poznají jejich starosti, ale i radosti a zjistí, že to, co nám lidem připadá všední a bezpečné, může být pro ptáky osudné. Dědeček ukazuje vnoučatům, jak zahradu přizpůsobit ptáčkům, jak zajistit, aby měli malí zpěváčci dost potravy a bezpečné úkryty, jaké plody jim chutnají a jaké keře a stromy je schovají třeba před kočkou. Zahradu svou návštěvou poctí také krásný papoušek. Kde se tu vzal a co s ním bude dál?... celý text

Přidat komentář

efka.saf
05.12.2020 5 z 5

Nesmírně krásná a poučná dětská knížka, do které jsem se okamžitě zamilovala! Skvěle propojený svět lidský (děti Anička a Honza) a svět ptačí (vrabčáci Čim a Čára), které se vzájemně mísí a vyprávění se doplňují. Čtenář se seznamuje s ptačím světem se vším, co k němu patří, tedy jak s tím dobrým, krásným a obdivuhodným, tak i se smrtí ptáčků, kteří to mnohdy nemají vůbec snadné. Ale proč ne? Myslím, že je správné ukazovat dětem i tuto odvrácenou stranu života. Za pozornost stojí i překrásné ilustrace, které ke knize pasují jako pr*el na hrnec.
Za sebe tedy tleskám a rozhodně víc takových knížek!

bookcase
15.08.2020 5 z 5

Jedním slovem úžasná knížka. Nádherné ilustrace, text, díky kterému děti porozumí světu ptáků a zjistí, jak nás ptáci vnímají.


Autorovy knížky

Radana Dungelová
česká, 1963
2020  97%Čim, Čára a zahrada

Kniha Čim, Čára a zahrada je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce1x
Chystám se číst6x
dalších seznamech2x