Chybějící díl

Chybějící díl https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193263/bmid_chybejici-dil-uzE-193263.jpg 3 44 9

Dojemný a syrový zároveň, takový je příběh Shannon, holčičky, již matka pouhých pár hodin po narození zanechala přede dveřmi místní YMCY zavinutou jen do staré mikiny. Pěstounské rodiny si opuštěné děvčátko přehazují jako horký brambor, zažívá nezájem i týrání, přesto se Shannon nakonec podaří najít potřebnou stabilitu a lásku u svobodné matky Mirandy. S přibývajícím věkem ji ovšem čím dál tím víc trápí otázky: Kdo jsou moji praví rodiče? Proč mě opustili? Klíčem k odpovědi je srdceryvný příběh její mladičké matky Yuly, jejíž pohnutý osud se v knize umně prolíná s Shannoniným vlastním vyprávěním o nepříliš šťastném vyrůstání prodchnutém všudypřítomnou touhou po nalezení vlastní identity. --------------------------------------------------------------------------------... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Y: a novel , 2012


více info...

Přidat komentář

maličkán
11.04.2017 3 z 5

Dobrý nápad, určitě zajímavé téma, zpočátku jsem se do knihy zakousla, ale jak jsem četla dál, tím nadšení ubývalo, až jsem se jaksi nutila knihu dočíst.

Olga.S
02.03.2017 5 z 5

Kniha koupena v levných knihách, zaujal mě obsah. Od knihy jsem ovšem moc nečekala vzhledem k její ceně a musím říct, že jsem se mýlila. Výborná kniha, zajímavý přiběh.


AnetaPospisilov
06.02.2017 3 z 5

Skvělý příběh, opravdu poutavý a smutný ..jenže je napsaný na můj vkus "nudně", všechno se strašně vleče, v podstatě tam není žádná akce, všechno je pořád klidné.. ale naopak styl psaní mi vyhovoval, prolínaly se tam dva děje,ale dalo s v tom krásně vyznat,nedělalo to žádnou potíž. :)

limetka2008
22.01.2017 3 z 5

Celkem zajímavá sonda do života odloženého dítěte, kterému chybějí kořínky. Všichni potřebujeme vědět, odkud jsme vzešli a Shannon právě to zoufale hledá. Slušně napsaný příběh.

Blaufik
20.06.2016 4 z 5

Příběh Shannon, která si v životě užila svoje, přecházela z jedné pěstounské rodiny do druhé. Nevyhnulo se jí násilí, a šikana, okusila drogy, alkohol, utíkala z domu, a strašně toužila někam patřit, najít své biologické rodiče.

V knize se prolínají dva příběhy, a to příběh matky Shannon ( minulost ) a Shannon samotné ( současnost ) . Čtenář nemá problém se orientovat v ději a čase. Příběh se posouval dopředu spíše pomalejším tempem, nicméně i tak je čtivý.

Já osobně jsem tedy čekala něco jiného po přečtení anotace. I tak mne příběh bavil, člověk si uvědomí, jak kolikrát dopadají děti, které se dostanou do nesprávné pěstounské rodiny, co asi tak můžou cítit, po čem touží... Je tedy pravda, že kolikrát bylo těch negativních částí dost, ale přišlo mi, že to k tomuhle příběhu tak nějak patří.

Takže za mne, ano , jak na knihu někde narazíte, tak si ji určitě přečtěte.

hany77
18.06.2016 3 z 5

Dokud člověk nenajde vlastní kořeny, není sám sebou....milující rodina a rodinné zázemí jsou v životě člověka to nejcennější co může získat, když se narodí a vstupuje do života!

Klaris 99
27.02.2015 3 z 5

No čekala jsem něco jiného, něco méně drastického a smutného, ale nebylo to tak zlé, protože autorka děj posouvala dál, a tak to bylo docela napínavé.

bookcase
02.09.2014 5 z 5

Hlavní hrdinka pátrá po své biologické matce. Velmi čtivé a emotivní, trochu mi to připomnělo Bílý oleandr.

Neri
11.05.2014 2 z 5

Pokaždé, když dávám nějaké knize nízké hodnocení, cítím se trochu provinile a nepatřičně, jako kdybych znevažovala práci a snahu autora. Ale k některým knihám si člověk cestu nenajde a svému vkusu také neporučí. A tohle prostě není kniha pro mě.
Základní motiv je určitě zajímavý, odložené děvčátko, jeho putování mezi pěstouny, trvalý nedostatek lásky a pocit osamělosti, touha najít biologickou matku. Zpočátku jsem byla nadšená i stylem, kterým autorka příběh vypráví.
Nadšení mi bohužel vydrželo jen několik stránek. Čím dál víc mě začalo ubíjet jednotvárné vyprávění plynoucí v monotónní šedé, ponuré a depresivní, že jsem dočítala jen s vypětím všech sil. Nikde žádná naděje, žádný pozitivní bod, žádný zvrat. Celé vyprávění je velmi odosobněné, vlastně jen 350 stran popisného děje.
Kniha dočtena, ale mě neoslovila.

Autorovy knížky

Marjorie Celona
americká, 1981
2014  65%Chybějící díl

Kniha Chybějící díl je v

Právě čtených1x
Přečtených65x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce90x
Chystám se číst41x
Chci si koupit4x