Chráním Tě

Chráním Tě https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503029/bmid_chranim-te-z7F-503029.jpg 4 8 2

Luciin život poslední dobou připomíná horskou dráhu. Jen je tam mnohem víc těch „dolů“ než „nahoru“. Její sestra onemocněla roztroušenou sklerózou, a jelikož není na světě nic, co by Lucie pro svou milovanou Ivetku neudělala, začne jí nejen pomáhat s každodenním chodem domácnosti a starostí o dvě děti, ale brzy dospěje k zásadnímu rozhodnutí – musí co nejrychleji vydělat závratný obnos peněz na speciální přístroj, který sestřinu nemoc sice nevyléčí, ale alespoň zpomalí její průběh. Kývne proto na první lukrativní nabídku, která jí přijde do cesty, a ocitne se v Itálii jako vychovatelka v rodině se třemi dětmi, které nedávno přišly o maminku. To, co se zprvu zdá jako rozptýlení od vlastního útrpného osudu, se brzy promění v ještě větší kolotoč, než by si Lucie dokázala představit. Zvlášť když jí do života vstoupí horkokrevný Stefano a přinese s sebou nejen překvapující vášeň, ale i záplavu nečekaných komplikací... celý text

Přidat komentář

RobinDay
26.04.2024 5 z 5

Knihy spistovatelky Niky Peas mám ve veliké oblibě. Má nejoblíbenější je "Znám tě?", kde mě dostal vztah malé drzé dcerky a hlavního hrdiny, to já můžu. V této knize jsem čekala podobné naladění, ale překvapilo mne, že tentokrát děti byly úplně jiné - svázané výchovou a morálkou. Lucie mi jako hlavní hrdinka sedle. Několikrát jsem se na ni dokázala napojit. Ze začátku jsem byla maličko zamotaná do faktu kdo je otec, dědeček a majordomus, ale to byla jen chvilková záležitost. Příběh krásně plynul a zažila jsem emoce, které jsem od autorky očekávala - humor, dojetí, vztek, beznaděj a samozřejmě lásku a ochranu, která je v mnoha smyslech symbolem celé knihy.

Katebe
25.04.2024 5 z 5

Tento příběh se mi moc líbil. Romantická pohádka s docela náročným tématem nemoci.
Lucie mi byla od začátku sympatická. Žena plných tvarů, s brýlemi, která je odhodlána pomoci své sestře s placením nákladů na boj s roztroušenou sklerózou. Její názory, chování i odhodlání jsou mi velmi blízké a o to lépe se mi kniha četla. Trochu mě mrzelo její nízké sebevědomí vůči svému vzhledu, ale chápu to, jako ženy býváme k sobě velmi kritické. Jsem ráda, že hlavní hrdinka nebyla klasická kráska, za kterou se otočí každý chlap.
Hned na začátku knihy jsem byla malinko zmatená, že Stefano je dědečkem dětí a tedy i přes třicetiletou hlavní hrdinku máme pár s velkým věkovým odstupem. Možná mi věk ušel hned zkraje, ale celou dobu čtení jsem přemýšlela, kolik mu může být. Stefano je hlavou rodiny, kdy vše musí být dle něj a zpupná Češka mu do života přinese chaos a změny.
Ačkoli je konec předvídatelný, nijak mi to nevadilo. Nečekáme přece od romantických knih špatný konec.
Bez bonusové kapitoly je kniha tak nějak zvláštně ukončená, s ní naopak tvoří jeden super čtivý celek.
Není to moje první kniha od autorky a musím říct, že ji velmi doporučuji. Zatím mě žádná její kniha nezklamala.


Autorovy další knížky

Nika Peas (p)
česká
2012  72%Záměna
2024  83%Chráním Tě
2021  74%Strážce
2021  77%Cena za rozkoš
2021  77%Znám tě?

Kniha Chráním Tě je v

Právě čtených1x
Přečtených12x
Doporučených2x
Knihotéce62x
Chystám se číst76x
Chci si koupit41x
dalších seznamech1x