Chramst

Chramst https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193964/bmid_chramst-wVc-193964.jpg 4 21 7

Wahoo Cray žije v zoo. Jeho otec chová zvířata, takže Wahoo vyrůstal se všemi možnými krokodýly, hady, papoušky, krysami, opicemi a mnoha dalšími tvory. Zvířátka tedy zvládá, s tátou je to horší. Když se nechá najmout do televizního pořadu, v němž potrhlý Derek Jelen předvádí, jak přežít v divočině, Wahoo ví, že bude muset nejednou krotit jeho prchlivou povahu. A aby toho nebylo málo, Derek se hned první den nechá kousnout netopýrem a pak se ztratí v bouři... Nový román oblíbeného autora Carla Hiaasena, který hýří vtipem a nabízí spoustu humorných, ale i napínavých situací.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Chomp , 2012


více info...

Přidat komentář

Květinka008
09.04.2023 2 z 5

Nemám ráda nesympatické hlavní postavy (tahle byla obzvlášť "na facku") a zabíjení zvířat pro zábavu nebo frajeřinku, i když jen v knize. Přemýšlela jsem, kdo je pro autora cílová skupina čtenářů, protože vtipné mi to nepřipadalo pro žádnou... Nejpovedenější je název a obálka...

MiLiška
25.07.2021 3 z 5

Kniha, jejíž hlavní hrdina pracuje se zvířaty... Další čtenářská výzva pro tento rok splněna. Dlouho jsem přemýšlela, po jaké knize sáhnout, až jsem si vzpomněla, že tuto mám doma, už jsem ji četla a moc se mi líbila! Proč tedy jen tři hvězdičky? Protože mě tentokrát už tolik "nebavila". (A rozhodně to nebylo proto, že jsem ji už jednou četla, děj jsem si totiž nepamatovala...)


Eva2424
21.02.2020 5 z 5

Tehdy dvanáctiletá dcera mi nedala pokoj, dokud si knihu nepřečtu. Coby příznivkyni psychologické a hluboké literatury se mi do toho nechtělo, ale nakonec jsem přečetla a jsem ráda! Takové správná blbost, u níž jsem se opravdu s chutí smála! Až budu mít dost vážných věcí, zas po ní někdy sáhnu.

trudoš
14.12.2018 4 z 5

Třeba že ne tak povedené jako Soví houkání a Jak potopit Korálovou královnu, přesto pořád poctivá dávka kvalitní zábavy. Pro mládež, měl bych asi podotknout, protože na autorovy dospělejší romány to rozhodně nemá.
Komediální rovina vyprávění perfektně funguje celou první polovinu, pak nabere trochu jiný směr, a humor se nenápadně vytratí. Alespoň pokud za vtipné nepovažujete domácí násilí na dětech ze stran rodičů. Dlužno ovšem vypíchnout, že se s tím autor popasoval se ctí, i když konci maličko uzmul možnost zajímavější katarze. Naopak dobrodruh Derek Vydra je vážně povedená existence. Kdyby se zápletka držela pouze eskapád, co vytváří, byl bych naprosto spokojen. Už jen pro ten vhled do zákulisí příprav reality show - Carl Hiaasen totiž dokonalým způsobem shazuje všechny ty supernaturalistické a jisto jistě autentické survivalistické pořady. Přiznám se, že po dočtení Chramst se už prostě nedokážu zbavit smíchu, kdykoliv narazím na slovo vzatého odborníka přes divočinu, Beara Gryllse.

ssyyllvvaa
20.08.2017 5 z 5

Vtipné a přes řadu dramatických situací současně pohodové čtení, které určitě není určeno jen pro děti.

SBH
10.03.2016 3 z 5

Nejsem milovnice zvířectva, tím méně studenokrevných slizounů. Nicméně mě příběh chytil (i za srdce) a když producentka zamířila na aligátora kvér, zatrnulo mi. Fakt, že je kniha určená dětem, jsem zaregistrovala až po přečtení. Na úrovni knihy to poznat nebylo. Moc pěkné počtení, vtipné, chytré, zábavné.

Dormar
24.01.2015 5 z 5

Moc pěkná knížka. Úplně ideální pro děti, ale ani pro dospělé se smyslem pro humor.