Chlupatý dáreček

Chlupatý dáreček https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481721/bmid_chlupaty-darecek-Oj3-481721.jpg 4 11 4

Pes na zkoušku? A zrovna na Vánoce? Rozkošného křížence, kterého rodiče přivedli z útulku, si Tommi a Emma ihned zamilují. Tajfun zbožňuje louže, rybníčky, zkrátka vodu. Čest svému jménu dělá spolehlivě – kam vběhne, tam způsobí zmatky a chaos. Jednoho dne pohár tatínkovy trpělivosti přeteče a psa vyžene. Tommi s Emmou se ho samozřejmě vydají hledat. Je magický čas adventu, kdy se plní přání. Podaří se jim Tajfuna najít? A jakou roli sehraje Ježíšek?... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Der Weihnachtshund aus Probe


více info...

Přidat komentář

Lvíček835
01.05.2023 5 z 5

Krásný příběh o pejskovi Tajfun to jméno na toho uličníka vážně úžasně pasovalo. Nádherné čtení,hlavně na Vánoce,ale já jsem to nevydržela a musela jsem si jí přečíst už teď a nelituji toho přečetla jsem jí za den takže plus na víc.

Renike
09.03.2023 5 z 5

Souhlasím se čtenářkou werick - hezký příběh o pejskovi Tajfun. Jméno pejska mě rozesmálo a pobavilo, ale na toho uličníka sedělo perfektně :D


werick
21.02.2023 5 z 5

Mě se knížka líbila, pěkný a jednoduchý příběh, který vzbudí ve čtenáři zvědavost, určitě doporučuji nejen do dětské knihovničky :-)

RoseDadas
05.01.2022 3 z 5

Jazyk vyprávění je hodně jednoduchý. Věty jsou krátké, nepříliš rozvětvené. Pro dětského čtenáře je vše víceméně srozumitelné. Škoda jen, že překlad často působí dosti kostrbatě. Některé volby slov jsem moc nechápala, například jsem se nikdy nesetkala s výrazem frotýrovat ("Vzala z poličky starý flekatý ručník a začala s ním Tajfuna frotýrovat."), slovo mohlo být nahrazeno něčím jiným jako třeba utírat, sušit apod. Děj knihy je psán ve třetí osobě, což není vyloženě špatně, ale u příběhu se zvířaty ráda sleduji jejich myšlenkové pochody, jež bývají obvykle úsměvné.

Štítky knihy

psi Vánoce pro děti příběhy o psech

Autorovy další knížky

Petra Schier
německá, 1978
2021  85%Chlupatý dáreček
2024  88%Psí štěstí

Kniha Chlupatý dáreček je v

Přečtených14x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst10x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x