Chlapec a jeho robot

Chlapec a jeho robot https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117483/bmid_chlapec-a-jeho-robot-ybr-117483.jpg 4 18 6

Chlapec jménem Kód se neplánovaně dostane do Mechosu - země robotů, kde ho na každém rohu čeká setkání s prapodivnými robotickými tvory - Nekonečkou s ostrými kusadly, obřím vrahobotem i droboučkými nanoskopickými příšerkami, které zničí všechno, co jim přijde do cesty. Mechos je fascinující, ale zároveň i velmi nebezpečný. Brzy se ukáže, že jediný způsob, jak se Kód může dostat zase domů, je nebezpečná záchranná výprava.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

A Boy and His Bot , 2010


více info...

Přidat komentář

IvonaK
26.05.2023 3 z 5

Nenáročné čtení pro mládež která ujíždí na transformers. Žádné R.U.R

trudoš
02.01.2018 3 z 5

„Tohle je Mechos. Podivné tu je normální, zatímco normální neexistuje.“
Kombinace Alenčiných dobrodružství a Čaroděje ze země Oz, převlečená do modernanokyberobotického hávu. Což by nebyl problém, kdyby Daniel H. Wilson dokázal knize propůjčit podobné kouzlo jako Lewis Carroll nebo L. Frank Baum. Hrdina, příběh, prostředí, atmosféra - to vše má hezky vymyšlené, ale nějak jsem postrádal osobitý drajv. Když pohádkové bytosti vyměníte za roboty, ještě to neznamená, že Nobelovka je na cestě.
Pakliže si však na svéráznou imaginaci potrpíte a od zápletky nevyžadujete příliš inovátorství, není jediný důvod, proč byste se knize měli vyhnout. Je milá, krátká, nápaditá i humorná. Jen nevybočuje ze standardu, který literatura pro mládež běžně nabízí - prostě se jde na výpravu za záchranou kybernetické říše a když se přijde na konec, pořeší se co se pořešit má a hurá domů. Ovšem jakékoliv dítě milující roboty vám kvůli ní pravděpodobně utrhne ruce. A možná i nohy. To se jako úspěch taky počítá.


Slugterra
28.04.2017 5 z 5

Skvělá kniha, zajímavý příběh, dobré čtení

suri101
21.10.2016 4 z 5

Knížka mě zaujala, protože je tam vztah kluka s robotem. Je napínavá a dobrodružná. Líbilo by se mi na chvíli být v kůži hlavního hrdiny.

Patapuf
19.06.2015 4 z 5

Ze začátku mi to přišlo jako pohádka pro malé děti, ale postupem času mě tam přeci jenom něco zaujalo a ke konci už sem se v tom "našel"...

Marcel_Kupka
07.05.2012 4 z 5

Alenka v říši divů v moderním pojetí. I tak se "dětské verzi" dalšího Wilsonova románu Robopocalypsa (v červenci bude v kinech, natočil Steven Spielberg). Králičí noru nahradil prazvláštní kovový kroužek, svět Lewise Carrolla nahradily prapodivní roboti. Čtu a bavím se.

Štítky knihy

roboti sci-fi pro děti

Autorovy další knížky

Daniel Howard Wilson
americká, 1978
2013  80%Robokalypsa
2012  77%Chlapec a jeho robot