Ostrov

Ostrov https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138262/bmid_ostrov-138262.jpg 4 105 17

Cherub série

< 12. díl

Dvanácté a poslední pokračování úspěšné série napínavých příběhů o dětských hrdinech z CHERUB – jednotky pod MI5, která cvičí děti pro role špičkových špionů, kteří mají tu výhodu, že dospělí je z podobné činnosti nepodezírají. Po skončení mise soustředěné na likvidaci motorkářského gangu se sedmnáctiletý James i jeho sestra Lauren vracejí do tábora, kde Kyle, bývalý agent a nyní už vysokoškolák, nabídne Jamesovi účast nikoliv na misi, ale na akci, kterou připravil on sám. Kyle Jamesovi vypráví, jak se během výcviku v CHERUB dostal na tropický ostrov v Malajsii, kde se seznámil s místním chlapcem Aizatem. Od něho se dozvěděl, že člen vlády Tan Abdullah zneužil zkázu po vlně tsunami, aby zdemoloval původní domorodé vesnice, vyhnal obyvatele a místo jejich domovů budoval luxusní hotely. James je rozhořčený, odmítne jinou, oficiální misi, a jde s Kylem do akce. Postupně se k nim přidá ještě Jamesova sestra Lauren, Bruce a další Cherubové. James si uvědomuje, že jeho život v kampusu CHERUB pomalu končí, protože ho čeká odchod na vysokou školu a dospělé starosti. Teď ale usiluje o potrestání zla a vítězství dobra…... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Cherub: Shadow Wave , 2010


více info...

Přidat komentář

Hanncha
23.05.2022 4 z 5

Celá série je pro mě srdeční záležitost. Doporučuji!

anibeni
15.10.2017 4 z 5

Poslední díl ze série Cherub jsem začala číst s očekáváním něčeho bombastického, protože jak jinak by měla končit taková skvělá knižní série... No, nestalo se, tento díl mi přišel slabší než díly ostatní, nicméně i tak hodnotím celou knižní sérii Cherub jako velmi vydařené dílo..


Thromulus
15.05.2017 5 z 5

Bomba jako vždy, ale první knihy ze série byly lepší

todilka
10.04.2017 3 z 5

Bezvadná série plná napětí, akce, přátelství i lásky.
Nejlepší díly: Vězení, Šílenství.

Svatojánek
29.12.2016 4 z 5

Pěkné, ale má i lepší díly :)

kyky0
11.11.2016 5 z 5

naprosto senzační série!

adamhruby
13.06.2016 5 z 5

Moje druhá nejoblíbenější knížní série hned po Harry Potterovi. Líbí se mi, jak věrohodně působí postava Jamese, který s každým dílem dospívá a řeší ze své pozice agenta různá morální dilema. Navíc některé díly upozorňují na nepříliš známé problémy globalizace společnosti, tedy především kruté zacházení se zvířaty nebo vykořisťováním původních obyvatel na turisticky zajímavých lokalitách. Pokud bych měl něco vytknout, tak jen že v některých akčních scénách jsem se docela ztrácel, ale to může být i českým překladem nebo prostě jen mojí špatnou představivostí.

P. S. Grand Theft Auto bych příště raději nechal anglicky. :)

yoseff
27.01.2016 1 z 5

To tohle teda ne. Ani náhodou. Narazil jsem na tenhle posledni dil ze série, se sebezapřením jsem to přečetl a další rozhodně čist nebudu. Podle všeho je 11 předchozích stejná slátanina jako tahle "kniha". Tohle mělo možná vycházet na pokracování v "ahoj na sobotu"

Karnager
17.07.2015 5 z 5

Se sérií Cherub jsem si užil spoustu zábavy, občas to sice bylo na jedno brdo, ale na druhou stranu každý díl byl něčím jiný :) Až si člověk občas přál aby byl on sám (nebo jeho děti) nadaným sirotkem ve Velké Británii, kterého si všimli a naverbovali ho.. :) díl který se mi líbil nejvíc: Pád

Nelly
09.03.2015 3 z 5

Tak konečně dočteno - bohužel jsem ze série nesehnala díl Generál, ale i tak mohu říci, že je to série dobře napsaná, s neobvyklým námětem, tedy co se využití dětí týče, ale zdálo se mi, že poslední tři díly už jaksi uvízly ve stojatých vodách. Co mi na sérii vadilo, bylo příliš sexuálního harašení mezi mládeží. Asi mám málo vyspělé děti, podle nichž to posuzuji, nebo by prostě mezi "cherubíny" nezapadaly.

nikol9375
05.03.2015

CHERUB je moje srdeční záležitost a dětství ♥ Nicméně musím uznat, že závěrečný díl mě mírně zklamal, čekala jsem od toho trošku víc. I tak je to ale naprosto skvělý, čte se to samo a... nikdy nezapomenu :)
http://readeatandlive.blogspot.cz/2015/03/a-zili-stastne.html#more

eschet
17.02.2015 5 z 5

Tak už to mám za sebou a musím taky přiznat, že se mi po Jamesovi a po Cherub bude moc stýskat. Knížka skvěle navázala na předchozí díl a krásně rozvedla, co se s agenty stane po odchodu z Cherub. Stejně jako Harry Potter, Upírův pomocník, tak i Cherub si našli místo v mé knihovně a já bych zvládla Cherub číst donekonečna. Je to prostě jedna z těch knih, kterou zhltnu za jeden den :)

MagdalenaHalow
25.11.2014 4 z 5

Knížka sice nebyla tak akční jako předešlé díly, ale moc se mi líbilo, že si dal autor práci s popisem znovuzačlenění agentů CHERUB do normálního života. Hned to vypadá realističtěji.

FreckledCathy
02.08.2014 5 z 5

Bude se mi po Jamesovi a Cherubech stýskat. Dělali mi společnosti posledních pár let, vlastně i díky naší knihovnici, která je na můj popud začala objednávat a automaticky doplňovala nové díly. :) Dneska už je tam na polici vyskládaná celá série a já si jen říkám, jestli si je ostatní půjčují s takovým nadšením, jako jsem si je vždycky půjčovala já. :)) Doufám, že se brzy dočkáme vydání i dalších Muchamoreho knih!

Melindaaaa
12.10.2013 5 z 5

Poslední díl nejdokonalejší série. S koncem série jako by se uzavřela i jedna kapitola mého života. Po Jamesovi se mi bude hrozně stýskat a určitě budu CHERUB číst ještě mockrát. Naštěstí Robert napsal i další knížky-sérii CHERUB II a Henderson's boys, které můžu přelouskat v angličtině (některé už jsem zvládla a jsou taky strašně super, doporučuju!).
CHERUB je pro všechny věkové kategorie, i moje mamka si ode mě knížky o mladých agentech půjčí. Jamese a jeho kamarády si prostě zamilujete.

Leslie739
13.09.2013 5 z 5

Začátek odhalil konec předchozího dílu. Líbilo se mi, že Robert dal CHERUBům vlastní iniciativu a opět mě knížka dostala. Každopádně doporučuju. Škoda jen, že to už končí.

bibi.r
25.12.2012 4 z 5

Poslední věta: -James věří, že bude žít šťastně až do smrti.- Já Jamese prostě miluju :).
Je moc velká škoda, že nakladatelství zatím nemá zájem vydat další autorovi knížky, ve kterých bychom se seznámili se zakladateli organizace Cherub (Henderson's boys) nebo ty s novými hrdiny.

Autorovy další knížky

Robert Muchamore
britská, 1972
2007  90%Nováček
2008  91%Vězení
2007  91%Třída A
2012  89%Ostrov
2009  91%Šílenství