Chceš práci? Mysli! Aneb pánbůh u vstupního pohovoru

Chceš práci? Mysli! Aneb pánbůh u vstupního pohovoru https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41425/chces-praci-mysli-aneb-panbuh-u-vstupniho-pohovoru-41425.jpg 3 5 5

Nebesa byla dokončena, zeměkoule se zvířaty také a člověk byl stvořen. Bůh se po odpočinku začal nudit. Potřeboval nutně novou činnost, nové plány, chtěl tvořit. Rozhodl se tedy, že si najde práci... Moderní svět ho zaskočil. Životopis, psychotesty, osobní pohovory, nepříjemné otázky: Proč v moři plavou ryby s kostmi a ne přímo filé? Kdo vymyslel uragány? Proč si stěžujete na svého lenivého syna? Nejste trochu pokrytec? Po úspěchu manuálu Mysli! Holce přece nemůžeš říkat vole! a Mysli! Přece si o ně neumažeš kola! upozorňuje se svým typickým humorem Jean-Louis Fournier na úskalí, která mohou v úřednickém soukolí zaskočit každého z nás. ... celý text

Literatura naučná
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Le Curriculum vitae de Dieu


více info...

Přidat komentář

madem
27.02.2020 3 z 5

Pán Bůh se nudí a tak si jde na zemi hledat práci. Spolu s personálním ředitelem tak prochází, co Pán Bůh vlastně umí. Projdou veškerý zázrak stvoření, ale z jiného úhlu.
Částečně je kniha hodně k zamyšlení, jsou zde počty kolik lidí zemřelo při zemětřesení, utopení s úmyslem, zasaženo bleskem, ... A pak jsou i vtipy: Pán Bůh chtěl vytvořit i lepšího člověka. Zkoušel litinu, zkoušel železo, ale měl problém.
"Rezavěl. Lidi v suchém podnebí rez netrápila, ale v přímořských oblastech to bylo neřešitelné. Ve vlhku na nich naskakovaly rezavé skvrny a navíc měli zrzavé vlasy.
Bylo to moc ošklivé?
To ani ne, ale každému se to nelíbilo. Radši jsem výrobu přerušil.
A co bude s Angličany?
Nechám sérii doběhnout."

Štítky knihy

zaměstnávání přijímací řízení, pohovory

Autorovy další knížky

Jean-Louis Fournier
francouzská, 1938 - 2009
2009  88%Kam jedeme, tati?
2000  80%Mysli! Holce přece nemůžeš říkat vole!
2002  80%Oprsklá matematika
2001  60%Chceš práci? Mysli! Aneb pánbůh u vstupního pohovoru
2001  87%Mysli! Přece si o ně neumažeš kola!