Cestou necestou, lásko

Cestou necestou, lásko
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401088/bmid_cestou-necestou-lasko-Fgf-401088.jpg 4 5 5

Co dělají lidé, když jim starosti všedního dne začnou přerůstat přes hlavu? Cvičí, meditují, hrají počítačové hry, jedí nebo pijí alkohol... Hrdinové této knihy si balí krosny, vypínají telefony a vydávají se do divočiny. Cestou necestou, lásko je hořkosladký příběh o dobrodružství dospívání. Čerstvě plnoletá Nikola svižně a sebeironicky vypráví o lásce, přátelství a dvou velkých letních anabázích napříč Evropou. O nalézání a ztrácení sebe sama v náručí lamače dívčích srdcí, Filipa, díky němuž poznává sto různých podob lásky, zatímco on se učí žít jen s jednou. Vypráví také o Alexovi, který svoje místo na světě nalezl v náručí jiného muže, a nyní stojí před úkolem odhalit svou orientaci zbytku světa. O Johnovi a jeho setkání s osudovou ženou, Sandrou. O Jindřichovi, který se rozhodl zasvětit celý svůj život Bohu. Ale hlavně vypráví o Filipovi, pro kterého stojí za to zemřít, když byste ho zrovna nejraději nezabili sami. Muži, který doposud rozdával lásku na potkání, ale ve skutečnosti miloval jen sám sebe...A Nikolu - jen si to dlouho nepřipouštěl.... celý text

Přidat komentář

Jirikk
31.10.2021 4 z 5

Tak to mne bavilo číst. Putování s batohem na zadech, vztahy, dospívání, laska , sex, kamaradství.. Četlo se to velmi dobře..
Škoda toho pitomýho názvu knihy , který ji zabíjí a tak je nepravem opomíjená....
Ke knize se ještě někdy vratím..

Bobina74
24.05.2019 4 z 5

Velmi příjemné čtení. Román má svižné tempo okořeněné lehkým humorem. Doporučuji - více v recenzi od Kniha za knihou.


Lada10
01.05.2019 4 z 5

Příjemné čtení a hlavně zajímavý exkurz do postojů a myšlení generace mých vnuků. Takže doporučuji ke čtení nejen mladé a střední generaci, ale i nám, co jsme už střední generace byli. Leccos z toho, co jsme už zapomněli, se nám objasní. Jen by mne zajímalo, jak by se ten komplikovaný vztah hlavní hrdinky vyvíjel dál. Doporučuji k přečtení. A povzdech na závěr, tu extázi prvního milování bude Nikole asi závidět hodně čtenářek.

Šmoulinka1980
15.02.2019 4 z 5

K této knize jsem se dostala opravdu velkou náhodou a jsem tomu velmi ráda. Oceňuji velmi pěknou obálku, která se též hodí k celému příběhu v knize...i ten je pestrý a postavy jsou "různobarevné". Na začátek musím napsat, že dle mého názoru se kniha primárně více hodí pro mladší čtenáře resp. čtenářky než jsem já. Klidně bych ji nazvala dívčím románem a snad tím autorku nijak neurazím - nemyslím to nijak ve zlém. Být mi -náct, je to určitě jedna z mých nejoblíbenějších knih :-). Příběh je čtivě napsán a i když se točí nejvíc kolem Nikoly a Filipa, jsou tu ještě další sympatické postavy, o jejichž osudech budete přemýšlet. Chce se mi prostě napsat, že je to příběh ze života, naprosto reálný a uvěřitelný. Jen ke konci knihy už mi maličko vadilo stále stejné popisování nevyrovnaného vztahu Nikoly a Filipa. Víc bych ocenila třeba hlubší popsání osudů dalších postav. Ale to je jen čistě subjektivní pocit :-). Za mě je to velmi povedený debut autorky a měla by určitě pokračovat v psaní. Knihu doporučuji!

Autorovy knížky

Zuzana Kalousová
česká, 1991
2018  76%Cestou necestou, lásko