Čeština pro všechny

Čeština pro všechny https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461101/bmid_cestina-pro-vsechny-HMa-461101.jpg 5 9 5

Kniha je určena všem, kteří používají češtinu ve svém soukromém i pracovním životě, tedy žákům, studentům i dospělým různého věku a rozmanitých profesí. Autorka vysvětluje odlehčeně a jednoduše ty pravopisné jevy, ve kterých se často chybuje. Objasňuje například obávané psaní i/y, psaní velkých písmen, psané mě/mně, s/z, interpunkci (psaní čárek) a podobně. S pomocí knihy se čtenáři naučí psát správně, aby už nemuseli mít obavy ze svých jazykových nedostatků. Vyzrají tak nejen na spoustu pravopisných chytáků, ale seznámí se i s významem některých problematických slov. A dost možní si pak češtinu oblíbí, či dokonce zamilují podobně jako autorka této knihy.... celý text

Přidat komentář

Štěpinambura
09.08.2022 5 z 5

Tuhle knihu jsem potřebovala, teď už můžu normálně být (vidíte, napsala jsem to správně!).

marhoul
03.03.2022 5 z 5

Knížka zvaná "miláček". Perfektní, sympatický počin pro celou rodinu. Máme i bráchu: Pravopis pro všechny, svižné, lehké, úsměvné, skvěle vymyšlené, paní autorka zasluhuje pochvalu.


ElikaBendova
15.11.2021 5 z 5

naprosto skvělá kniha, kteoru bych doporučila všem češtinářům na základní škole. Tohle nás mají učit a ne nějaké nudné větné rozbory přes celou tabuli. je to skvělá kniha pro malé i velké. Spoustu věcí jsem se i přiučila.

Knižní střípky
05.08.2021 5 z 5

Po jejím zevrubném prostudování této příručky ji mohu vřele doporučit jak dospělým, tak i dětem. Autorka se v knize zabývá spoustou zapeklitých jazykových jevů, které někdy dokáží potrápit každého z nás, ty šťastnější méně často a jsou i tací, kterým náš krásný jazyk činí potíže větší, protože byť je sice krásný, tak je i velice těžký. Docela mě překvapilo, že kapitoly jsou seřazeny dle abecedy, ale po chvíli, když jsem se v tom zorientovala mi to přišlo vlastně velice dobré a originální. Přehlednou formou se jde přímo k jádru pudla, což si myslím, že v dnešní rychlé době ocení každý. Knihu jsem dala k posouzení i své téměř třináctileté dceři, ať mám názor i žáka školou povinného. Výsledek byl takový, že kniha už zůstala v dceřině pokoji, aby ji, dle jejích slov, měla stále po ruce. Což ve finále asi hovoří za vše. Co musím ještě zmínit, na konci knihy je, pro ty opravdu odvážné, pár mozkolamů, na kterých si můžete ověřit své znalosti. Já i dcera knihu doporučujeme a jsme rády, že ji máme doma.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

Márinka
19.02.2021 5 z 5

Kniha se mi líbí nejen pro svou užitečnost, ale také vtip, se kterým se nám autorka snaží osvětlovat záludnosti mateřštiny. Nezanedbatelná je výtvarná stránka publikace. Dnes již vidíme velmi málo ilustrací v knihách pro dospělé. O to více příjemně překvapí obrázky v naučné literatuře. Václav Školoud umí!

Štítky knihy

čeština

Autorovy další knížky

2020  97%Čeština pro všechny
2022  96%Pravopis pro všechny

Kniha Čeština pro všechny je v

Přečtených10x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst12x
Chci si koupit7x