Cesta u řeky

Cesta u řeky https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193275/bmid_cesta-u-reky-Cqj-193275.jpg 4 112 24

Od doby, kdy byla Lucy Sheridanová naposledy v Summer River, uběhlo už třináct let. Když tu byla naposledy na návštěvě u své tety Sary, byla zničehonic poslána domů po jednom z divokých večírků – u muže, do něhož byla zamilovaná. Nic trapnějšího už ji potkat nemohlo. Mason Fletcher – jen o pár let starší, ale mnohem dospělejší – byl čirou náhodou ochranitelský typ, který se domníval, že jí musí přispěchat na pomoc. Když se Lucy nyní vrací do Summer River po tetině smrtelné automobilové nehodě, zjišťuje, že za vším bylo víc, než si tehdy uvědomovala. Mason jí té noci uchránil před velice ošklivým zločinem – a brzy poté Tristan, chladnokrevný bohatý kluk, který si ji vybral za svoji oběť, záhadně zmizel a jeho tělo nebylo nikdy nelezeno. Za těch třináct let se toho hodně změnilo. Lucy nyní pracuje pro soukromou vyšetřovací agenturu jako genealožka, zatímco Mason nechal práce u policie a vede s bratrem úspěšnou bezpečnostní firmu – i když stále ví, jak zacházet s hasákem, když vypomáhá ve strýcově místním železářství. Dokonce i městečko Summer River se proměnilo z ospalé farmářské osady v nóbl místo na kalifornském venkově. Mason je však v srdci stále ochráncem a čirou náhodou i velice pohledným mužem. A když s Lucy dojdou v Sařině domě k šokujícímu objevu a někteří z Tristanových starých přátel se začnou chovat podezřele, Masonovy instinkty vzplanou na poplach. Jednou už Lucy zachránil a udělá to znovu. Ale tentokrát Lucy trvá na tom, že při své vlastní záchraně přiloží ruku k dílu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

River Road , 2014


více info...

Přidat komentář

IvcaIva
23.02.2024 2 z 5

Jsem na rozpacích - jako volnočasové čtení, např. do MHD lze doporučit, ale žádné "literární orgie" u této knihy nečekejte. Navíc hrdinka mi teda nebyla zrovna moc sympatická.

Radimka
24.06.2023 3 z 5

Před spaním dobrý, ale jinak žádná pecka. Vlastně to nebylo ničím zajímavý. Víc detektivka než romantická knížka, ale ani jedno nebylo nic moc.


moudivlacek
28.04.2023 4 z 5

Chtěla jsem romantiku na odreagování a dostala i menší detektivku. A to téhle autorce jde.
Lucy se jede vypořádat s dědictvím po tetě a potká Masona, který byl jejím andělem strážným. A to dosud nevěděla vše o minulosti. Spolu díky opravě krbu v domě "odstartují" nečekané události. Přes všechna nebezpečí a intriky místní rodiny ovládají okolí, si ti dva dávají dohromady i své soukromé životy. A věřte mi, většina žen by Masonem nepohrdla.

petraj30
09.11.2021 3 z 5

Tady bohužel nebudu tak dobrotivá, jako ostatní čtenářky.
Příběh to byl celkem pěkný a čtivý. V ostatních příbězích této autorky převládá spíše ta romantická část nad tou krimi. Tady to bylo spíš obráceně a mně na tom všem něco vadilo. Ano, AQ píše i krimi příběhy, ale podle mě jsou lépe podané.
Chvilku mi trvalo, než jsem se úplně začetla, ale ani tak to nebylo ono. Neoslovilo mě to tolik, jako jiné knihy.
Nějak ani nedokážu popsat, proč se mi kniha tolik nelíbila, i když zklamala je silné slovo, přesto to patří mezi slabší kousky.

helenkan
11.07.2021 5 z 5

Tohle bylo fakt dobrý. Nic tomu nechybělo. Romantika, společné vyšetřování,dobrá zápletka, vraždy a překvapivý konec v odhalení pachatele. Paráda.

pip11
04.06.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila, kromě opětovného shledání Lucy a Masona po třinácti letech zde bylo spoustu napětí při odhalování dlouho skrývané pravdy. Tajemství, lži, vražda… Vraha jsem hned tak neodhadla a bylo to pak docela překvapivé. Je to dobré pohodové čtení.

Fifth Element
13.01.2021 5 z 5

Po pěti letech jsem knihu znovu otevřela a zjistila, že si vubec nepamatuju o čem příběh byl.. Takže jsem ji znovu přečetla a je stále stejně dobrá jako tenkrát :D

Kudík
10.01.2021 4 z 5

Máme zde Lucy, která 13let od neblahého večírku na Harperově ranči, nemohla navštívit svojí tetu Saru, a která má údajné problémy se vztahy. No a pak je tu Mason, který si v 19 zahrál na anděla strážného a odvezl Lucy k tetě s tím, že se od té doby neviděli, a který má zase údajné problémy s rozkazováním, neprojevováním emocí a ochranářstvím. Oba jsou docela zajímavě vyobrazené postavy se svými problémy a nikoliv těmi údajnými. Kdo se mi ale líbil nejvíc, byl Masonův strýc Deke, a hned poté vegetariánka a jogínka Sara. :) Jak to zhruba dopadne čtenář tuší, ale tentokrát jsem vydedukovala pachatele jen částečně a motiv vůbec.

angelbooks
12.09.2020

Knihu jsem hltla od začátku do konce. Je to taková krásná oddechovka se správnou dávnou tajemna a romantiky.
Nejvíc jsem zbožňovala hlavního hrdinu a jeho bratra. Nevím proč, ale jednou jsem si je představila jako Pata a Mata - ale šikovné! :D
Doporučuju.

dendishek
04.12.2018 1 z 5

Bohužel půjdu proti proudu. Nudnější knihu jsem ještě nečetla. Pořád se tam omývalo to samé. 10 x se řešilo, že je Lucy ve městě, 20 x se opakovalo, že našli tělo v krbu (což bylo předvídatelné jako facka!), 30 x bylo řečeno, že smrt Sáry a Mary nebyla nehoda a 40 x jste se dočetly o akciích Colfaxu a fúzi společnosti. Radši ani nemluvím o nulovém - pro mě opravdu mizivém - jiskření mezi Masonem a Lucy. A vyšetřování? Co se ti dva začali domnívat, tak se pak opravdu stalo. Žádné napětí, nic. Po půlce knihy jsem si doskákala na poslední čtyři kapitoly, a s tím jsem si vystačila ažaž. Za mě propadák.

Maruš.D
19.06.2018 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila. Trochu jsem se bála té detektivní části, ale příběh mne zaujal a nepustil. Sama jsem si lámala hlavu kdo, co, kde, kdy a jak :D
Největší plus je u mě za romantiku!
Lehké, oddychové čtení. Určitě vřele doporučuji :-)

TerezaMondeková
05.03.2018 3 z 5

Dobrá kniha. Romantika, láska a hodně dobrá zápletka. Nevěděla jsem, kdo je vrah. Pořád jsem nad tím přemýšlela a výsledek mě dost překvapil i šokoval. Kniha byla taky plná nečekaných okamžiků a zvratů. Taky se mi moc líbilo, jak se hlavní hrdinové dali dohromady. Myslím si, že se k sobě skvěle hodili. Těším se na další knihy od téhle autorky. A obálka je krásná.

kacaaba
15.06.2017 5 z 5

Kniha se mi líbila, romantika s velmi napínavou zápletkou. Musím říct, že jsem hodně dlouho netušila, kdo může být vrah :)

Majdule
28.04.2017 4 z 5

Amanda mě mile překvapila i v této současné a civilní poloze. Příběh je hodně detektivní a byť milostná linka není jen mimochodem vloženou ozdobou jako v některých "čistokrevných" detektivkách, neční, neruší, není přeslazená. Moderní romance podle mého gusta.

EvikU.
06.04.2017 5 z 5

Souhlasím, že je to krásně napsaný. Baví mě, když je tam napětí i romantika. Příjemně se to čte. Člověk neví o světě.

miruska1
10.12.2016 5 z 5

proste skvela kniha ako všetky čo som od tejto autorky čitala

Katera
29.11.2015 5 z 5

Tohle je moje gusto. Lehce jsem se do příběhu začetla - dva normální lidé Lucy a Mason se po letech potkají. V knize je zápletka, napětí i romantika. Dávám plný počet bodů.

Knižní střípky
03.10.2015 4 z 5

Ano, přesně to, co jsem čekala, naštěstí, žádné zklamání se nekonalo, prostě stará dobrá Amanda Quick, začtení proběhlo okamžitě, děj plynul krásně, postavy sympatické, romantika, vraždičky, pěkné americké maloměsto, co více si přát na jedno pohodové sobotní odpoledne

Fifth Element
05.05.2015 5 z 5

Ta píše snad čím dál tím líp :-)

Hanča100
11.12.2014 5 z 5

Knížka se mi líbila. Byla zajímavá a dějově dobře propracovaná.

Štítky knihy

drogy láska rodina

Autorovy další knížky

Amanda Quick (p)
americká, 1948
2004  83%Galantní pomsta
2008  87%Zkrocený netvor
2007  83%Nebezpečná láska
2011  80%Až na dno
2004  80%Placená společnice

Kniha Cesta u řeky je v

Přečtených159x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených6x
Knihotéce108x
Chystám se číst49x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x