Cesta Sabla Keeche

Cesta Sabla Keeche https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12019/bmid_cesta-sabla-keeche-BhC-12019.jpg 4 52 7

Spatterjay série

< 2. díl >

2. kniha série Spatterjay. Sable Keech je chodící mrtvola, jediný z mnoha, komu se díky nanotechnologii skutečně podařilo vstát z mrtvých. Uspěl proto, že byl nakažený spatterjayským virem, nebo protože byl do nádrže sterilizované mořské vody, v níž byl dopraven ke svému znovuzrození uložen se zpožděním? Taylor Bloc chce vědět, jak to bylo, a proto rekonstruuje Keechovu poslední cestu. Chce i spoustu jiných věcí - obdiv, moc, slávu - a je ochoten udělat cokoliv, aby je získal. Úlová mysl, pro lidskou rasu prakticky nepochopitelná, vyslala do tohoto nejistého světa svého agenta. Jde mu o to, aby získal jistý smrtelný jed sprin? Pokud ano, musí mu v tom Janer zabránit. Osamocená Erlin, která stále zápasí s nudou nesmrtelnosti, si proti sobě poštvala značně nerudný exemplář Surmus titanicus a nezbude jí, než se vydat na nejpodivnější ze všech svých cest. V hlubinách oceánu spatterjayský virus zmutoval způsobem, který poznamená všechny. Něco, co desetiletí spalo, se probouzí a na vodní planetě znovu propuknou dávné války. A Snajpr, který už je deset let správcem Spatterjaye, konečně dostane nové tělo. Je mnohem lepší, než to staré: má výkonnější motory, mocnější zbraně a silnější pancíř. Bude se mu hodit. Přeložil Petr Kotrle.... celý text

Romány Sci-fi Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

The Voyage of the Sable Keech , 2006


více info...

Přidat komentář

Solverino
15.07.2021 4 z 5

Tak tady musím proti "Stahovačovi" stáhnout jednu hvězdičku dolů. Pořád je to hodně peckovitá akční a adrenalinová jízda, ale už to podle mne nemá tu šťávu, jako první díl. Hodně zajímavé popisy přírody na planetě Spatterjay a také zajímavě popisovaná alternativní technika a technologie pradorů. Na to jak je to už pár let stará záležitost je to pořád hodně čtivé i u technologických popisů... za mě pořád hodně dobré! (a šupky dupky jdu hned na další díl... :)

boekwurm
09.02.2020 4 z 5

Je vidět, že autor se pokusil vystavět příběh na starých postavách čistě proto, že první díl měl úspěch. Záporáci z jedničky už navždy zůstanou nepřekonatelní, ale jinak se mu to clkem podařilo. Těch motivací a příběhových linií je sice občas moc a někdy mi trvalo, než jsem se zoriantoval, ale i tak je to pořád skvělé.


Finn69
22.12.2018 5 z 5

Druhý díl série Spatterjay už sice postrádá ten "VOW" efekt prvního setkání, který má Stahovač, pořád je to ale jízda. Posuďte sami: pouť lodi plné nemrtvých na cestě za vzkříšením, okořeněná mutovaným mimozemšťanem, vážně nasranou obří škeblí a především mým oblíbencem, vysloužilým bojovým robotem Snajprem. Pečlivě zamícháno šéfkuchařem Asherem a výsledkem je fakt pekelná bujabéza :)

józi.odkudkam
19.09.2017 4 z 5

Pozor ochutnávky!
1.)Virus přenášející na hostitele chorobu nesmrtelnosti, která vás, pokud v sobě její šíření náležitě neregulujete, vymutuje z podoby do modrého, čtyřmetrového vraždícího monstra bez špetky rozumu 2.) Pradoři a jejich vyvrtaní lidští otroci 3.) Kult nemrtvých, balzamickými roztoky napumpovaných, mrtvol 4.)Živé plachty 5.)Úlové sršní mysli, schopné si, podél vřetena vlastní rodové linie, zavzpomínat na druhohory no a pak hlavně za 6.) sama Spatterjay.
Tak a teď, když jsem vám vyslepičil všechny hlavní rekvizity, mi ještě zbývá dodat, jak je Asher náležitě vypravěčsky promísil. Inu, Asherovsky; někdo se furt někam přesouvá a smrt číhá všude.
4 spokojené ****

Pepek24
20.09.2016 5 z 5

Návrat na Spatterjay mě moc bavil...

Ben Nevis
13.01.2016 4 z 5

Zase nabitý děj s plno zápletkami, kdy se pořád něco děje. Tentokrát je jeden z hrdinů i přerostlý plž, takže fauny si užijete až až.

Ronin Roujin
03.01.2014 4 z 5

Pokračování výborné sci fi o planetě Spatterjay. Více méně pokud se vám líbil Stahovač, tak vás nezklame ani tato kniha. Opět se setkáte s pár postavami z předšlého dílu, opět vás bude udiovovat místní flóra a fauna (naštěstí jsou nyní ty zoologické pasáže mnohem kratší). ve finále jsem se trošku ztrácel v ději ale za mne dobrý.

Štítky knihy

space opera

Autorovy další knížky

Neal Asher
britská, 1961
2004  89%Stahovač
2005  78%V pavučině
2017  83%Temná inteligence
2009  76%Pradorský měsíc
2009  81%Cesta Sabla Keeche

Kniha Cesta Sabla Keeche je v

Přečtených65x
Doporučených3x
Knihotéce99x
Chystám se číst21x
Chci si koupit4x