Cesta kolem světa za 80 dní (převyprávění)

Cesta kolem světa za 80 dní (převyprávění) https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392481/mid_cesta-kolem-sveta-za-80-dni-prevypr-jwW-392481.png 4 152 2

Nedá se ani říci, že jde o vyprávění dobrodružné cesty pana Fogga. Spíše jde o strohý popis událostí tak, jak šly za sebou bez vyjádření sebemenších emocí a jakéhokoliv napětí.

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Il giro del mondo in 80 giorni , 1872


více info...

Přidat komentář

KatyM.
31.10.2023 5 z 5

Klasika, která nikdy nezestárne a vždy osloví nové čtenáře. Čteno se synem, moc se mu kniha líbila.

jitka_dankova
03.01.2023 5 z 5

Jedna z nejlepších verzí klasického příběhu Julese Vernea určená pro děti. Dobrodružství Philease Foga je tady doplněno o půvabné propracované kresby Tonyho Wolfa, postavy jsou kresleny jako zvířátka (ovšem nijak ale nekorespondují se známým stejnojmenným seriálem). Syn knihu četl ve třetí třídě a příběh byl opravdu přiměřený jeho věku, zjednodušený a malebný, ale vše podstatné bylo obsaženo. Základní kostru příběhu syn znal ze seriálu a již četl i jiné zpracování, příběh má však tak rád, že jej přečetl znovu. Zpracování od Clementiny Coppini vyhrává na plné čáře, bonusem knihy je přehledná mapa celé Fogovy cesty, za tu jsme byli náramně vděční.

Troufám si říct, že tento příběh je nadčasový a nestárne. Zápletka a dobrodružství dokážou zaujmout i dnešní děti a dospělé. Jde tam o přátelství, záchranu života, sázku, hon na zloděje a trochu i lásku, postavy střídají různé cestovní prostředky a nevzdávají se. Příběh si syn zapamatoval a rozhodně ho oslovil.