Cesta kolem světa za 80 dní

Cesta kolem světa za 80 dní https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55901/bmid_cesta-kolem-sveta-za-80-dni-BrW-55901.jpg 4 27 4

Putování po stopách Verneova knižního hrdiny P.Fogga za asistence televizních kamer BBC. Britský herec a humorista popisuje svou cestu kolem světa za osmdesát dní - vlakem, taxíkem, na velbloudu, na psím spřežení, nákladní lodí a balonem - po stopách jedinečného Philease Fogga. Kniha je doplňkem dokumentárního seriálu, který byl o cestě natočen. Zachycuje cestu den po dni a zaplňuje mezery ve filmovém materiálu, který byl vystříhán, nebo nemohl být použit kvůli vládním omezením (na mnoha místech nesměl kameraman filmovat). Popisuje také atmosféru ze zákulisního dění při vzniku seriálu. Deník je psán s humorem a je to velmi zajímavý a dobrodružný cestopis.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Around the World in 80 Days , 1989


více info...

Přidat komentář

kacaabba
11.06.2020 3 z 5

Použito pro přípravu tábora. /\/\/\ Kniha se četla velmi lehce, autor umí čtivě psát i o nejobyčejnějších věcech. /\/\/\ Pokud člověk očekává od této knihy něco jiného, než příjemné smáznutí pár hodin života, je na špatné adrese. Jedná se o popis snobského milionářského výletu mediálně známého člověka. To se neblíží většině z nás. Ani informace geografické za přečtení nestojí, protože jednak jich je tam jako šafránu a druhak jsou už prostě zastaralé, viz srovnání života v Hongkongu (toho času ještě v držení Britů) a v Číně. /\/\/\ Myslím, že dokument bude zajímavější než kniha.

Corso
18.04.2020 4 z 5

Koncom 80.tych rokov sa MP rozhodol zopakovat cestu okolo sveta podla Verneovho romanu. A aby to bolo spravodlive, vylucil z moznosti cestovanie lietadlami. A cesta kopirovala pomerne presne cestu Phileasa Fogga. A o tom tato kniha je. Samozrejme je lepsie to vidiet ako dokumentarny cestopisny serial BBC, pre ktoru to samozrejme cele vznikalo. Ono cele to cestovanie je vlastne zlozene z tychto ingrediencii, cesty lodami, cesty vlakmi, prespavanie v hoteloch, obcas vyckavanie na colne odbavenie :)
Knihu som objavil hned ako vysla a dnes som ju cital druhy raz. Cestopisy samozrejme starnu, stavaju sa dokumentom doby svojho vzniku. Je to prijemne svizne citanie a MP ma vela vtipnych a vystiznych postrehov pre ktore sa urcite oplati jeho cestopisy bud vidiet, alebo citat. U nas vysli knizne 4 Palinove cestopisy, jeden mi do zbierky este chyba. Minule som v antiku objavil Kolem dokola, takze preto si to davam teraz postupne cele odznova. Dufam ze Saharu niekde este zozeniem.
Jo a mimochodom... je to o dost lepsie citanie ako verneovka. Palin tam bol, videl, zazil, vie o tom pisat, Verne sedel za oknom, a mal akurat pred sebou atlas sveta. :)


Malarkey
14.10.2019 3 z 5

Možná jsem od tohoto cestopisu měl trošku větší očekávání. Větší v tom smyslu, že Michael Palin je přeci TEN, co stojí za Monty Python. Možná jsem čekal trošku více nadsázky, trošku více sarkasmu. Prostě trošku více momentů, u kterých se budu mít důvod zasmát. No a nakonec je to takový honem, rychle, cestopis, kde Michael s asi tuctem lidí z BBC jede kolem světa za 80 dní po vzoru Willyho Foga a má teda hodně co dělat, aby to vůbec stihl.

pagac17
21.08.2017 5 z 5

Je to vynikající cestopis, autor je také humorista a znalec zeměpisu a umění. S chutí jsem se začetl do jeho fantas magorie, ve které chtěl napodobit Vernea. Zopakoval jsem si také svoje poznatky z cest do některých oblastí, které Palin popisuje, jak vypadají v současnosti jeho cesty světem za 80dní. S pomocí televizních kamer BBC se mu to zdárně podařilo. Doporučuji toto dílo si vychutnat, jako se to podařilo mě.