Cesta do Els

Cesta do Els https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140716/cesta-do-els-140716.jpg 4 15 7

Mladá žena zjistí, že téměř celá vesnice, ve které žije, se nakazila smrtelně nebezpečnou nemocí. To, co potřebuje, aby mohla připravit léčivý nápoj, je rumínek – květina, která neroste nikde jinde než v tajuplné zemi jménem Els. Existuje opravdu země Els, kde lidé žijí, milují, učí se a jsou šťastní? A pokud ano, kde leží? To je to, co musí hrdinka příběhu zjistit na cestě naplněné nebezpečím, překvapením i láskou.... celý text

Přidat komentář

NicaCola
19.01.2024 4 z 5

Stejně jako Kiksi007 níže, tak i já jsem se zúčastnila stejné štafety. Jsem moc ráda, že jsem se do štafety přihlásila. Především mě zaujala obálka (novější verze) a poté nízký počet stránek:-D občas člověk potřebuje "jednohubku", když čte pořád samé bichle :-D

Příběh byl hned od první kapitoly poutavý a zajímavý. Hlavní hrdinka mi přirostla k srdci, stejně tak i Kalen. Rozhodně bych knihu rozepsala na více stránek, protože konec byl hodně uspěchaný.

Kiksi007
01.01.2024 5 z 5

Recenze na mou osmou štafetu
Knížka je velmi čtivá a mě úplně vcucla do svého příběhu. Knížka je taková jednohubka
Je brzy přečtená. Byla jsem mile překvapena
Teď něco málo k příběhu: Příběh vypráví o Erlině která se učí bylinám u starší paní Emogen a pomáhají lidem ve vesnici jménem Korkyra. Erlina a Emogen vyrábí léčivé masti, čaje a vše co je potřeba. Erlina a Emogen se nakazí nemocí Malahuvis což je smrtelná otrava. Existuje lék, ale zachránit se může jen jedna, protože rumínek je jen jeden. Erlina chce aby Emogen lék vypila, ale Emogen odmítne a má ho vypít Erlina, protože má celý život před sebou. Na pohřbu Emogen si celá Korkyra dá na její památku ostružinový mošt jenomže vesničané netuší, že se nakazí Malahuvisem. Erlina se vydá hledat místo kde roste Rumínek a to místo je Els, ale málokdo ví, že takové město existuje. No a dále už nebudu nic prozrazovat ať si tento příběh můžete sami vychutnat
Děkuji, že jsem se mohla této štafety zúčastnit @knihy.tipy.recenze a zároveň i poděkovat paní spisovatelce @katerinapojkarova že vymyslela tak nádherný příběh


lucisa.n
21.08.2023 3 z 5

Ocitáme se ve vesničce Korkýra, kterou postihne nečekaná událost - většina obyvatel je otrávena a nečeká je nic jiného, než smrt.. Leda že by se sehnal lék, který ale v okolí nikde neroste. Roste v daleké a mýty opředené zemi - v Els. Erlina, co by mladá bylinkářka, se vydává na dalekou a neznámou pouť. Zkusit najít Els a přinést do své vesnice lék - rumínek. Povede se jí to? Zachrání své přátele?

Tato kniha je má druhá přečtená od autorky, ačkoliv je to vlastně její prvotina. Je to na tom trochu poznat, Zapomnění mi přišlo už lépe propracované. Ale nevadí. Je potřeba počítat s tím, že knížečka je opravdu útlá, příběh jednoduchý a předvídatelný, prostě taková pohádka pro dospělé. Dokážete se ponořit do děje, ten vás na oplátku pohladí po duši. Erlina je typická dobrá duše, která by se obětovala pro druhé, moc jsem jí fandila. Konec mi přišel trochu useknutý, skoro bych ocenila ještě nějaké další pokračování. Pokud ale hledáte knihu na jedno odpoledne, u které si odpočinete, mohla by být Cesta do Els pro vás to pravé.

LidkaDino
05.08.2023 5 z 5

Knihu jsem přečetla díky knižní štafetě, kde jsem měla již druhé, přepracované vydání.
I v tak uzounké knížce jsme poznali nádherný svět Els, lásku, dobrodružství i přátelství.
Paní spisovatelce se vše povedlo vyprávět bez zbytečných intrik a nedorozumění.
Svět Els je tak krásně popsaný, že bych se tam nejraději vypravila také, ale potřebovala bych takového průvodce jako měla Erlina.
Můj konečný dojem = příjemně odpočinková jednohubka.

Dela90
29.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Erlina žije ve vesničce Korkýry, jejíž lidé se nakazili smrtelně nebezpečnou nemocí. Mohla by připravit léčivý nápoj, ale chybí i rumínek, který roste jenom v Els. Vydává se ho proto hledat. Čím vším si bude muset při jeho nalezení projít? A co, když najde i něco víc?

Krásná jednohubka s nádechem bylinek.
Ze začátku jsem měla hrozný guláš ve jménech. Pak se to, ale zlepšilo.

Erlina mi přišla taková babka kořenářka ačkoliv to byla mladá žena. Uměla lidem naslouchat i pomáhat.
Její cesta při hledání rumínku do Els, nebyla úplně jednoduchá. Chvílemi mi přišlo, že ji všechno až moc vycházelo, že to snad ani není možné, měla neskutečně štěstí.

Kalen, tajemný muž, který si mě naprosto získal ve výpravě přes hory.

Závěr knihy mi přišel hrozně urychlený.
Mrzelo mě, že neproběhlo žádné šťastné shledání v Els. I ta romantická linka chtěla maličko dotáhnout.

Přesto všechno se mi tenhle příběh líbil o trošku víc než knížka Zapomnění. A já určitě v blízké době sáhnu i po jiných autorčiných dílech.

4,5*/5*

Danafantom
28.04.2023 4 z 5

Příběh je ve své podstatě velmi hezký. Ale připadá mi takový "nedopečený". Něco mu chybí, i když nedokážu přesně říct co. Ani nevím proč, ale líbilo by se mi, kdyby kapitoly měly názvy.
Stejně jako EvikU si od autorky ráda přečtu něco nových dalšího.

EvikU.
02.04.2023 3 z 5

Fantasy mini knížka. Dobrý nápad, líbí se mi, jak autorka píše. Jenže já mám problém s takhle krátkými knihami. Příběh se nedokáže pořádně rozvinout.

Postavy Erlin a Kalen mi byli velmi sympatický. Jejich chování bylo obětavé, vřelé, milé, taková pohádka pro dospělé, jak by se k sobě měli lidé chovat.

V prostředí bych uvítala něco navíc. Něco, co je jinak než v normálním světě. Byla tam zmíněná květina rumínek, která rostla jen v Els. Kde ale to místo je nikdo neví. Po cestě bylo ale vše jako v normálním světě.

V knize mi chybělo napětí, děj byl také málo rozvitý, v podstatě popsána jen ta cesta. Trochu něco se při cestě dělo, ale já bych potřebovala víc. Chtěla jsem při čtení vědět, jak se mezitím, co Erlin cestovala, aby našla zázračnou květinu, co se děje ve vesnici odkud pochází. Jak se jim daří. Střídat děj.

Kniha se četla hezky, ale mně moc chyběl při čtení ten pocit ještě jednu kapitolu. Domnívám se, že kdyby kniha měla víc stránek, více rozepsané, užila bych si ji víc. Na další knihu od autorky se ale určitě chystám.

Autorovy další knížky

2013  75%Zapomnění
2020  86%Na saních
2019  66%Na lyžích
2012  77%Cesta do Els
2014  80%Návrat

Kniha Cesta do Els je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst12x
Chci si koupit2x