Cesta časem - světové dějiny v obrazech

Cesta časem - světové dějiny v obrazech https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331272/bmid_cesta-casem-k4S-331272.jpg 5 39 14

Příběh světových dějin pro malé i velké čtenáře, který vás vezme na cestu časem od okamžiku velkého třesku přes období dinosaurů, prvních velkých civilizací, středověku až k turbulentnímu dvacátému století, vesmírným objevům a současnosti. Na osmdesáti stranách zachycuje nejen stěžejní historické okamžiky, války a katastrofy, ale představuje také umělce, důležité myslitele i vládce. Cesta časem není jen sumou historických faktů, ale ukazuje především život a kulturu v jednotlivých obdobích. Nevyhýbá se ani drakům, bájným hrdinům a televizním postavám, ani převratným objevům a vynálezům. Každá ze scén zasazuje historické okamžiky do globální perspektivy, prostoru a času. Pro starší děti a dospělé čtenáře může být kniha kromě zábavy také podnětem k dalšímu studiu nebo otestování vlastních znalostí. Mladší děti ocení především ucelený přehled, který jim lépe umožní pochopit příběh světových dějin.... celý text

Literatura naučná Historie Pro děti a mládež
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Tijdlijn - een reis door de geschiedenis , 2013


více info...

Přidat komentář

Anastazie0810
17.01.2021 5 z 5

Nádherné ilustrace s výtažkem nejdůležitějších milníků naší historie. Za mě je to skvost každé knihovny a rozhodně doporučuju.

Venda32
16.05.2020 5 z 5

V každé kapitole si určitě najde zajímavou informací mladší i starší čtenář.
Dvě věci bych asi vytknul. Za mě zbytečně velký rozměr knihy. A myslím, že barevné pozadí stránky ne vždy jde do kontrastu s černým písmem.


nakavusterezou
04.11.2018 4 z 5

Skvěle zpracovaná dětská kniha (nejen pro děti!), u které se opravdu každý čtenář, kterému se dostane do rukou, zabaví :)

bibi.r
18.03.2018 5 z 5

Zajímavě zpracovaná historie od velkého třesku po současnost. Bavilo mě pročítat si a připomínat, co už jsem z hodin dějepisu zapomněla.

M-arta
14.02.2018 5 z 5

Knížka velmi výpravným, ale přitom celkem stručným a zábavným způsobem provází čtenáře proudem času. Každá dvojstrana je věnovaná určité etapě dějin a základním informacím.
Nevěnuje se ničemu podrobně ani ve velkých souvislostech, funguje spíš jako přehled a případná další motivace k bádání a otázkám v oblasti dějepisu...

Netroufám si úplně přesně vymezovat, od jakého věku bych ji doporučila. Dcera ji dostala před 10. narozeninami, ale určitě se bude hodit i daleko starším (i mladším) čtenářům.

elenai
16.01.2018 5 z 5

Nádherná kniha, která by neměla chybět v knihovničce žádného zvídavého malého objevitele. Dětem se budou zamlouvat krásné ilustrace doplněné o zajímavé historické informace, dospělí jedinci zase ocení jednotlivé vtípky, které autor v knize rozstrousil, a opráší si své znalosti dějepisu. :)

Chytuš
29.11.2017 5 z 5

... aneb letem historickým světem :-) Já i syn (9) jsme si ale tenhle průlet náramně užili. Možná že já ještě o trochu víc. Sice je opravdu víc prostoru věnováno Belgii, ale není to vůbec rušivé. Ilustrace jsou prostě perfektní, text je vtipný a poučný. Co víc si přát? :-)

Corso
24.11.2017 4 z 5

Autor ma taky svojsky styl ilustracie, krasny, vtipny. Toto je proste taky vizualny rozkos. Otvorite, a nechate bludit oci po strankach.

laepus
24.11.2017 5 z 5

Úžasná knížka. Vtipné ilustrace. Legrační popisky (např. Mamut. ... Další mamut). Navíc historicky dost přesná a v ničem závadějící. Jasně, autor trochu upřednostňuje svůj Benelux, ale nijak zásadně, aby to vadilo celkovému vyznění. Jako učitel dějepisu plesám a tleskám.

Michaela91
25.07.2017 5 z 5

Mě kniha okouzlila. Líbí se mi velikost, ilustrace i text, který je určen pro malé ale i já jako dospělák se nad ní kochám. Stejně jako knížce "Mapy - atlas jaký svět neviděl" jsem neodolala ani této a zdobí mou knihovnu :-)

Shashlick
30.06.2017 4 z 5

Jak se píše v tiráži, obsažené historické události odpovídají autorovu výběru. To znamená, že je jich poměrně dost zaměřeno na Nizozemsko a Belgii. Občas si myslím, že by šlo události trochu upravit, aby to nebylo tak nápadné - např.: "Holandská a belgická měna byla nahrazena Eurem."
Celá kniha je rozdělena dle jednotlivých epoch/témat, čím blíže současnosti, tím je dělení jemnější. Celou knihou protéká řeka času, což je vidět i na poslední stránce. I proto je mi záhadou, proč u druhé světové války najednou kniha přešla spíše do geografického rozložení, kdy události vyhácházejí z nacistického Německa. Ano logicky, to dává smysl, ale vzhledem k ostatním stránkám je to matoucí.
Celkově je to ovšem zajímavá kniha a pro děti to může být hezký stručný úvod do historie světa. Kresby ukazují i něco navíc, včetně různých vtípků, takže je pořád co objevovat.

HanaSputnik
08.06.2017 5 z 5

Na tomhle si slušně ujedou i dospělí :-)
Pro zájemce další kniha podobného formátu i zábavného zpracování:
http://www.databazeknih.cz/knihy/vcely-333652

kristyna2577
24.03.2017 5 z 5

Úžasná výpravná kniha s detailně propracovanými a nápaditými doprovodnými ilustracemi! Při každém dalším čtení se dá vždy najít něco nového jak z hlediska dějin, tak z hlediska prozkoumávání ilustrací. Knize i velice svědčí větší formát, který jí dává vyniknout. Pro mě to byla v knihkupectví jasná knižní volba. :) Bude poutavou ozdobou každé knihovničky a myslím si, že investice do ní se vyplatí - jak pro větší děti, tak pro dospělé. :)

DennisMoore
16.03.2017 5 z 5

Kniha má stejný formát jako "Mapy. Atlas světa, jaký svět ještě neviděl" a je taky stejně skvělá. Doporučuji ji naprosto všem rodičům, jejichž dítka zajímají dějiny (nebo by teprve zajímat mohly), i všem ostatním. Nádherně ilustrovaná, nápaditá (strany na sebe navazují a člověk lituje, že knihu nemůže rozložit do jednoho dlouhého pásu), informačně bohatá, zkrátka po zběžném prolistování mi bylo jasné, že ji musím mít.