Cesta bílého jeřába

Cesta bílého jeřába https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89146/cesta-bileho-jeraba-89146.jpg 4 11 3

Povídání o základních pojmech čínské kosmologie s přihlédnutím k pozdějšímu praktickému využití s použitím základní literatury (Tibetská kniha mrtvých, Tao Te ťing, Kniha proměn, Leung atd.). Položení základní otázky kdy, kde a komu jsme se narodili, jejíž zodpovězení nám umožňuje vstup do výpočtů původní čínské medicíny, vztahů či FENG-SHUI.... celý text

Přidat komentář

vlkcz
04.10.2018

Nechávám bez hodnocení. Nepochybně zasvěcený vhled do tématiky, která se sice v poslední době stává módní, ale přitom veřejnosti chybí hlubší pochopení pozadí, které je za tím schováno. Bohužel mi místy přišel autorčin postup mírně chaotický, i když, jak sama podotýká, originální zdroje jsou ještě nesystematičtější. Když jsem zkusil aplikovat popsané metody na sebe a své známé, tak jsem nijak překvapivých odhalení nedocílil. Ani shoda nebyla výrazná. Přesto se k ní budu určitě vracet.

Jejda
02.06.2015 5 z 5

Kniha je zřejmě opravdu pro běžného čtenáře ne tak docela srozumitelná. Nedá se vlastně jen tak číst. Je třeba ji studovat.


vesirena
12.02.2012 5 z 5

kniha mě jako astrologa zaujala- nevím jestli by udělala stejný dojem i na běžného čtenáře...
Ale takhle...kdo si chce trošku zapátrat a dozvědět se něco o sobě- má možnost i bez základních znalostí- vše vyčte z tabulek,
ale kdo by to bral jako kratochvílné čtení, bude rozčarován.

Mě osobně se nejvíc líbí poslední část- třetí kniha, která je nazvána stezka moudrosti, je zde rozbor člověka podle ročního vládce narození, ročního období, podle dvojtýdne narození, lunárního znamení a podle tzv. hlídky= dvojhodiny zrození...když jsem těchto 5 výkladů dala dohromady, byla výpověď o člověku dokonalá ... o jeho snech, slabostech i nedostatcích a hlavně možnosti jeho směřování životem.