České dějiny v kostce

České dějiny v kostce https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218938/mid_ceske-dejiny-v-kostce-82k-218938.jpg 4 10 4

Praktická přehledová příručka, která čtenáři pomůže, aby se zorientoval v dějinách českých zemí od pravěku po 20. století, zapamatoval si důležitá data a zařadil si význačné osobnosti a události. Praktické chronologie, díky nimž lze místní události sledovat na pozadí světové historie, se střídají s tematickými kapitolami a podrobnějšími rozbory.... celý text

Přidat komentář

ArthasKarfa
20.12.2018 5 z 5

Velmi kvalitně spravovaná historie Zemí Koruny české od pravěkých nálezů po soudobou historii, poslouží jako základní pomůcka pro ucelení českých dějin, i jako rozšířený vhled do problematiky politických a kulturních vztahů v našich zemích v průběhu staletí. Doporučuji pro středoškoláky i pro dospělé čtenáře.

LeňulinaK
22.01.2018 3 z 5

Kniha byla o něco stručnější, než jsem čekala. Opravdu jen rychlý přehled a takové střípky z dějin. Asi jsem od toho čekala trochu víc podrobností. Jakožto člověk zabývající se historií jsem se nedozvěděla nic převratného. Každopádně se doma neztratí :-)


konva
18.02.2016 5 z 5

Přesně to, co jsem hledal. Kompletní přehled dějin Česka od roku 1 000 000 před naším letopočtem až po rok 2014. Každá kapitola dějin je nějak zastoupena, a tak si v případě zájmu může člověk o konkrétním tématu najít více informací, pokud chce :)

Pawlisman
15.04.2015 3 z 5

Tak jsem to celé přelouskal, určitě je obsahem knihy spíše něco jiného než čekáte. Nejspíše výběr hlavního z českých dějin. Jde spíše o různé střípky a všelijaké tematické zaměření, které jsou vsazovány do české chronologie. Pěkné, že jde vše od prvních stop až po Sobotku. Začátek vskutku nezáživný, který se zužuje na vyjmenování míst, kde dané naleziště a ostatky můžeme najít. Postupně zajímavější, důležité je vědět základy, protože mnohé tematické dvojstrany spíše základní historické údaje dokreslují a přináší vhled na to či ono téma. Na první pohled kniha vypadá zajímavě, ale celkově jde podle mého názoru spíše takový mišmaš - a to obsahem, ale i především formou. Pěkné 2 obrázky, krátký text ve kterém není mnoho důležitých informací a to je prokládáno nudnými časovými dvojstranami. Nevím, ne první pohled vypadalo dobře, ale pak to podle mého názoru jako celek příliš nefunguje a název knihy je zavádějící, většina zájemců si pod titulem představí něco jiného, než je skutečný obsah. Určitě by šlo na publikaci ještě v mnohém zapracovat, myslím. 6,5/10

Autoři knihy

Jana Jůzlová
česká, 1974
Radek Diestler
česká, 1972

Kniha České dějiny v kostce je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce21x
Chystám se číst11x
Chci si koupit6x