Čertí babička

Čertí babička https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378852/bmid_certi-babicka-hDp-378852.jpg 4 20 6

V každém pekle je samozřejmě plno čertů, ale musí tu být i někdo, kdo se postará o pořádek, legraci a dobré jídlo. Ten někdo je babička! Čerti vědí, jak by to bez ní s peklem dopadlo. Čertí babička se o svoje nezbedné pekelníky trpělivě stará, léčí jejich bolístky a učí je v pekelné škole. A když začne vyprávět, to je něco... celý text

Přidat komentář

Luciluc
10.03.2024 2 z 5

Knížka čtená dceři. Narazila jsem na ni náhodou v knihovně. Autorka pro nás není neznámá, od Ivy Geckové jsme četly sérii o lišce Šišce, která se nám poměrně líbila. Ale tohle opravdu nebyl šálek mé kávy...knihy. Vůbec se mi to nelíbilo a těšila jsem se až ji konečně dočteme. Dcerce se to zamlouvalo, chtěla číst v každé volné chvíli, ale přiznám se, že jsem si to dost upravovala a některé pasáže nečetla vůbec. Nespisovná čeština v knihách mi obecně zase tolik nevadí, ale v knížkách pro děti si tím nejsem úplně jistá...tady mi toho přišlo až příliš a slovo „zup“ místo „zub“...to už na mě bylo moc. Čertí babička mi nebyla vůbec sympatická, pořád jen na všechny nadávala. Kapitoly (celkem sedm na cca sedmdesáti stranách) byly docela dlouhé, ilustrace mě příliš neoslovily. Za mě velké zklamání a pokračování už číst nechci. Prostě nedokážu ocenit tenhle pekelný svět, jejich chování, mluvu a celkové pojetí příběhu. Ale třeba se to jiným líbit bude, zkuste a uvidíte. :)

ditul
08.01.2024 5 z 5

Nezbedné příběhy přísné čertí babičky, z které má strach i sám Lucifer, nás provázely pár večerů před spaním a klukům se velice líbily.


Jančislava
05.03.2023 4 z 5

Knihu jsme si půjčili se synem v knihovně a těšili se na čerty. Kniha má pěkny nápad. Některé kapitoly jsou zábavné některé slabší. Celkově bych řekla, že by to mohlo být napsané lépe.

veronika0382
25.11.2021 5 z 5

Knížka je útlá, ale skrývá hodně pekelného dobrodružství. Čertí babička je zkrátka báječná knížka na večerní čtení před spaním. Líbila se celé naší rodině. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, KNihy na cestách :)

Fabiolka
06.08.2020 5 z 5

Knížka se líbila dospělým čtenářům i čtyřleté holčičce. Ta si přála opakovaně číst především tu kapitolu o nemocném zubu do kterého zapadla kouzelná kroupa :). Dokonce jsme ušili i "plyšáka" jako věrnou napodobeninu čertí babičky.

marketa6511
31.08.2019 5 z 5

Skvělá, vtipná a báječná knížka. Baví pětiletého i osmiletého syna a baví i mě s manželem. A jednotlivé kapitoly tak akorát dlouhé na večerní čtení.