Černé srdce

Černé srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76719/bmid_cerne-srdce-Cfa-76719.jpg 4 59 5

1857 Ostrov Herschel, Kanada/New York, USA Rachel Howlandová opouští ostrov Herschel a s ním i drsný život v Arktidě. Vede ji zoufalá touha přimět k sňatku polárníka Noela Magnuse, muže, kterého bezmezně miluje. Pomůže jí Černé srdce, kámen s tajemnou mocí, překonat nečekané nástrahy osudu?

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Merry Widow , 1999


více info...

Přidat komentář

ariel platto
25.03.2019 5 z 5

Kniha se četla dobře. Já bych přivítala rozsáhlejší konec ve sněhovém království a kratší děj v civilizaci. A jinak jsem ráda, že díky mým pěti hvězdičkám se kniha dostala do červených čísel :)

Lembac
30.10.2017 5 z 5

Romanticky pribeh, ktery se castecne odehrava v dost netradicnim prostredi na Herschelove ostrove. I hlavni hrdinka Rachel neni typicka slecinka z vyssi spolecnosti, ale rozhodna a inteligentni zena, ktera vi presne, co od zivota ( a od Noela ) chce. Kdyz uz ji vecna zima a nesplnene Noelovy sliby lezou na nervy, odhodla se na dlouhou cestu do New Yorku. Jeji predstava squatu v Noelove dome mi prisla trochu naivni, stejne tak i dalsi drobne lzi, ktere sice nesiri, ale ani nevyvraci. Pozdejsi vpad Noela do nove vytvorene idylky je jak uder hromu. Rachel presvedcuje Noela o sve lasce, kdezto on se ji snazi pres pul knihy jen ponizit a je k ni az nesmyslne kruty. Az dramaticke udalosti na konci pribehu ho donuti prehodnotit sve city k Rachel a arkticke love story je konec.
Knizka se cetla velmi dobre a rychle, zvlast se mi libilo zasazeni do chladne pustiny Beaufortova more. Rachel byla popsana presvedcive a sympaticky, Noel byl na me nekdy az moc velky hnusak.


deedulka
19.05.2013 4 z 5

Rachel pracuje v hospůdce v Arktidě, kterou zdědila po svém otci. Už ji unavují Noelovy sliby, že se s ní jednou ožení, přičemž vždy na několik měsíců nebo rok odjede pátrat Arktidou po pozůstatcích ztraceného muže a cenného kamene Černé srdce. Když jí jednou Noel svěří, že je bohatý a má v New Yorku dům, rozhodne se Rachel opustit nehostinný kraj a obydlet prázdný Noelův dům. Nebylo by to však tak jednoduché. Noel je opravdu bohatý, má služebné a Rachel najednou musí sehrát vdovu po Noelovi, než si pro ni Noel rozhodne dojet. Pohodové čtení o lásce a strašácích minulosti.

Andulienka
14.05.2013 5 z 5

Kniha si zaslúži lepšie hodnotenie (môj názor...). Veľmi pekne opisuje nevrlé city, konanie Noela, ktoré pochádzajú z jeho detstva....a neskôr, ako prechádzajú k lepším, uvedomelejším a milujúcim prejavom vďaka láske ....A navyše autorka zvolila aj neobvyklé prostredie - studená Arktída, a neskôr aj Anglicko. (podobné prostredie ako v knihe Srdce medzi kryhami, ale Záhadná vdova je lepšia :)).....

WEIL
23.08.2011

Žít na Arktitě, to asi nikdo sympatické Rachel nepřeje, ale když ji k tomu vedla láska k polárníkovi, a je obětavá, tak proč ne. Ale je to mravné, používat kouzel k získání muže, který má rád život polárníka?