Černé díry a další vesmírné zajímavosti

Černé díry a další vesmírné zajímavosti https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76031/cerne-diry-a-dalsi-v-76031.jpg 3 9 3

Kniha pro mládež vás zavede do vesmíru a seznámí vás s astronomií. Poznáte Slunce, pásmo asteroidů, hvězdy, komety atd.

Literatura naučná Věda
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Black holes and other space oddities


více info...

Přidat komentář

Zmiu
27.12.2016 2 z 5

Přečetla jsem pár kapitol a knihu odložila. Četla jsem i jiné knihy o vesmíru v kategorii "pro děti a mládež", a tahle jim nesahá ani po kotníky. Navíc je psaná způsobem, který mě štval. Oslovování čtenáře, "představ si, že jsi černá díra" apod. Děkuji, nechci. Zlatý sovětský "Co vyprávěl dalekohled"

fmash
21.11.2011 4 z 5

Navzdory názvu se kniha zabývá mnohem širším spektrem vesmírných zajímavostí, než pouhými černými dírami. Zpracování je poměrně poutavé, a to nejen pro děti, nýbrž i pro zvídavé dospělé, kteří si chtějí přečíst, co že to vlastně své ratolesti nadělili za četbu. Rozhodně bych vytknul několik překladatelských přehmatů, týkajících se zejména číselných řádů (billion nemusí být nutně totéž co český bilion, a překladatel by to měl vědět nejlépe).


Honey0105
19.08.2011 3 z 5

Do téhle knihy jsem pustila vlastně jen z jednoho důvodu-už jsem přečetla jednu knihu z téhle edice. Černé díry mě moc nezajímají, ale vlastně jeden čas jsem si hrála na učenlivou děvčinku a pořád jsem sahala po obdobných knížkách.
Tahle kniha měla hezké zpracování a to hlavně v oblasti fotografické. Našlo se i hodně zajímavých informací, ale ty si už teď nepamatuji. Pro mladší čtenáře to může být ale velice zábavné čtení (mě také poměrně bavilo a to nejsem z těch mladších čtenářů-nebo aspoň ne z těch úplně mladších).

Štítky knihy

vesmír hvězdy, planety, souhvězdí černé díry zajímavosti

Autorovy knížky

Alex Barnett
britská, 1972
2003  67%Černé díry a další vesmírné zajímavosti

Kniha Černé díry a další vesmírné zajímavosti je v

Přečtených10x
Knihotéce5x