Čekám, až mě vyslechnete

Čekám, až mě vyslechnete https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243161/mid_cekam-az-me-vyslechnete-243161.jpg 4 47 47

Američanka Amanda Knoxová byla roku 2009 v italské Perugii uznána vinnou z vraždy své spolubydlící Meredith Kercherové. Roku 2011 byl tento rozsudek v odvolacím řízení zrušen a Amanda zproštěna viny. V březnu 2013 zrušil italský kasační soud verdikt odvolacího soudu a nařídil obnovení procesu. Kniha Čekám, až mě vyslechnete je osobní zpovědí mladé naivní ženy, která odjela do zahraničí splnit si svůj velký sen o studiu v Evropě a vrátila se po čtyřech letech vazby jako úplně jiný člověk.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Motto
Originální název:

Waiting To Be Heard: A Memoira , 2013


více info...

Přidat komentář

Nofar197
17.03.2023 4 z 5

Mladá Američanka Amanda odjíždí na univerzitu v Perugii : Plní si tak svůj dávný sen o studiu v zahraničí. Když však v domě, který obývá společně s několika dalšími mladými ženami, dojde k vraždě její britské spolubydlící, její pobyt se díky neschopnosti italské policie a justice mění v noční můru....
Můj názor na knihu je, že byla napsána celkem dobře, autorka popsala velice zajímavě napr. svůj čtyřletý pobyt v italské věznici. Amanda Foxová jako člověk vzbuzuje rozporuplné pocity. Nemyslím si, že by byla vrazedkyni, to ne, jen jsem se při čtení ptala sama sebe, jestli je tak naivní, nebo s odpuštěním pitomá.. ..

Monni
02.03.2022

Určitě knihu nebudu hodnotit hvězdičkami. Ani vlatně nevím, jak bych to těmi hvězdami ohodnotila a podle jakých kritérií. Takže bych řekla jen svůj názor na knihu, na dívku a na případ.

Podle mě je ta holka vyčuraná a manipulativní. To je jedna věc a pokud není, tak bych řekla, že je asi mentálně trochu někde jinde. Každopádně je vypočítava. Řekla bych, že knihu využila aby ze sebe udělala velikou chudinku, stejně jako spousta jiných vězňů. Možná i trochu byla. Myslím si, že to asi přímo neudělala, ale řekla bych, že věděla víc než říkala. Zarazilo mě, že například v koupelně nepoznala, že je na koberečku krvavá šlapota a popsala to jako flek i když šlo jasně poznat, že je to otisk nohy. A s drogama si taky myslím, že to nebylo jen tak a nebyla tam jen marihuana. Jako některé věci jí nesedí ani v knize.

Mohlo to dopadnout jinak, kdyby policie dělala svou práci tak, jak má. Při jejich postupech jsem si hodně klepala na čelo.

Řekla bych, že se holka snaží na svojí můle/štěstí (říkejte tomu jak chcete) vydělat peníze.

Nejvíc mě pobavilo, jak chudinka vybírala peníze od ,,fanoušků" aby mohla mít svatbu a přitom už nějakou dobu vdaná byla :D :D. Prostě Foxy Knoxy hadra :D

Závěrem bych řekla, že si na knihu musí udělat každý svůj názor a že něco jiného je přečíst jen knihu a něco jiného zase je si ke knize dohledat ještě i jiné zdroje.


Nikusscha
27.05.2017 5 z 5

Kniha byla hodně drsná. To co si autorka prožila bylo otřesné. Věřím, že nic z toho nespáchala. Věřím v její nevinu. Její příběh je opravdu silný.Stojí za přečtení.

anna123
04.05.2017

Manipulátorka! Kniha je její výpověd.. Ve skutečnosti mnoho lží a spekulací i ve výpovědi jejího milence a údajně milence zavražděné! Zě jí nenechali podstoupit detektor, i když to není 100%.. Její kniha je její očista! FUJ!

beruska
10.08.2016 5 z 5

Skvěle napsaná kniha, bylo mi líto Amandy, že ji obvinili na základě nepodložených důkazů.. Byla velmi statečná a musela toho hodně vytrpět..Knihu určitě doporučuji, člověku se nechce věřit, co se v právním světě děje. Amando, hodně štěstí v životě !!!

Leniiis
05.04.2016 4 z 5

Knížka se dobře četla, přišlo mi až neskutečný, že nevinnej člověk musí tolik trpět. I přesto bych ale řekla, že kdyby knížka byla o pár stránek kratší, že by jí to jen prospělo.

ITGIF
03.04.2016 3 z 5

Vcelku dobře napsaná chyba, nepřekáželo mi ani to, že se některé informace neustále opakovaly. Co mi ale velmi vadilo hodně bylo to, že jsem po celou knížku netušila, jestli čtu příběh o uvěznění nevinné dívky, která měla fakt velkou smůlu a nebo jestli čtu jen to, jak se někdo, kdo neměl úplně tak čisté svědomí, snaží vypsat z toho, co provedl.

luciefeix
29.11.2015 5 z 5

nechápu jak pri takových mizerných dukazech mohla byt obvinena z vrazdy ale velice dobre napsano a popsáno

lightka
20.09.2015 4 z 5

Kniha mě zaujala podle anotace. Nevěděla jsem o žádné dívce Amandě a o tom, že se kauza udála docela nedávno. Knihu jsem zhtla skoro hned, byla čtivá a byly v ní perfektně popsané všechny emoce Amandy a situace byla čtenáři přiblížena opravdu reálně. Až ke konci jsem si začala říkat, že jestli to udělala, tak lhát umí skvěle a přesvědčila celý národ.

hrosulik
04.08.2015 5 z 5

Velice čtivá, moc se mi líbila.
Strašně moc jsem držela hlavní hrdince palce a hurá, dopadlo to dobře.
Přečetla jsem jedním dechem od začátku do konce.

sabanka
29.07.2015 5 z 5

Skvela kniha........ Je mi opravdu lito, ze se takove veci deji ;) Mohu jen doporucit ......

Lindulinek
02.07.2015 5 z 5

Když jsem tuto knihu začala číst, vubec jsem o kauze neslyšela. Po prvních stránkách jsem byla přesvědčena, že to udělala.....po dalších jsem si myslela, že byla buď vážně tak naivní, nebo totálně sjetá, že si nepamatovala co a jak a navíc si dala vsugerovat tvrzení vyšetřovatelu. Na druhou stranu je asi těžké si představit, jakému nátlaku byla vystavena...pokud byla. Pak jsem se podívala i na filmové zpracování a přečetla několik článku. Myslím, že Amanda je nevinná, ale na druhou stranu je potřeba říct, že se chovala velice podivně a neobvykle....i když, kdo určuje, jaké chování je v takovém případě obvyklé....Pět hvězd dávám, protože je kniha čtivá (přehlédnu tiskovou chybu v datech názvu několika kapitol), příběh nehodnotím, protože jde o skutečnou událost.

Simdan
26.06.2015

ještě bych dodala,že se na několika stránkách opakovaly stále stejné fráze,takže kniha klidně mohla být o nějakých 30stran ušetřena...

Simdan
26.06.2015

Mě osobně se kniha četla dobře,ale...nejsem žádný puntičkář,ale v knize např.vůbec není uveden svědek Popovičová,který chtěla odvézt v době údajné vraždy kufr,poté přišla znova,že kufr odvézt nechce,mohla svědčit proti obžalobě s tím,že Amanda s Rafaelem byli celou dobu doma a další detail,když Amandu propustili,dostala zpět své naušnice a v knize napsala,že jí za ty 4roky zarostly dírky v uších a na fotce,kdy přiletěla zpět do Sietlu na konferenci(dva dny po propuštění) měla náušnice v uších :D sice detail,ale nešlo si toho nevšimnout,takže mi to jaksi narušilo požitek ze čtení...

Kubasino
26.03.2015 1 z 5

Plačtivé, nečtivé, neobjevné a nezajímavé. Možná přečtení něco přinese těm, kdo případ intenzivně sledují či Amandě fandí, ale jinak to není zrovna kniha roku. Rozumím tomu, proč se kniha stala bestsellerem v USA, nakonec je to jejich občanka. Smutné je, že snad i doktor Rath napsal zajímavější životopis/obhajobu (Absurdní proces). Pokud chcete ztratit x hodin života čtením bezduchých plků ukřivděné američanky, tak je tato kniha přímo ideální. Omlouvám se, ale já na přečtení celé knihy neměl.

Autorovy knížky

Amanda Knox
americká, 1987
2015  81%Čekám, až mě vyslechnete