Čas primadon

Čas primadon https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484510/bmid_cas-primadon-KN1-484510.jpg 4 82 31

Ema Šubrtová pracuje jako učitelka na gymnáziu, občas provádí turisty po Brně a s partou přátel si užívá bezstarostný čas bez závazků. Když je zavražděna její kamarádka Leona, přes protesty svého bratra Jirky, policisty, který případ vyšetřuje, začne po vrahovi pátrat na vlastní pěst. Z vraždy jsou totiž podezřelí i její přátelé, hlavně syn bohaté brněnské mecenášky Vlasty Potocké. Ema zjišťuje, že Leonina smrt může souviset s neobjasněnou loupeží šperků a drahých hodinek před třemi lety. Seznámí se s charismatickým Martinem, ale odmítá mu věřit, protože k ní od počátku nebyl upřímný a jejich seznámení nebyla náhoda. Jeho sestra Filipa je navíc uznávanou odbornicí na drahé kameny. Jsou snad pachateli oné loupeže? A jakou roli v případu hrají staré hodinky Spartak?... celý text

Přidat komentář

Airelle
10.04.2024 4 z 5

Konec roku jsem se rozhodla věnovat ještě jedné detektivní oddechovce. Musím říct, že jsem se bavila. Kniha se četla moc hezky.

Do konce jsem vůbec netušila, kdo je vrah, což je skvělý. Co mi trochu vadilo, bylo to jak se Ema pletla do práce policii a vyšetřovala na vlastní pěst.

Líbilo se mi prostředí Brna, ve kterém se detektivka odehrává, i celá zápletka okolo šperků a hodinek.

Pokud hledáte lehké nekrvavé krimi, tak je kniha určitě pro Vás.

IG: @freya_zlaskykpribehum

Kasty
25.02.2024 4 z 5

Pěkná, čtivá detektivka. A ještě se člověk dozvěděl něco z historie hodinek PRIM.


zdenaR
18.02.2024 3 z 5

Detektivní román se dobře četl, zajímavá fakta o historii hodinek, ale vlastní zápletka a způsoby vyšetřování nic moc.

Danago
14.10.2023 3 z 5

No nejlepší na celé knize bylo pro mě Brno. A zajímavé byly i informace o hodinkách a špercích. Trochu mi chybělo napětí. Jinak taková průměrná česká detektivka.

Peggy2711
26.09.2023 3 z 5

Příběh zasazen do Brna, což mě hodně bavilo, protože se zde i hodně mluví o prostředí Brna, o různých sochách, náměstích, hospůdkách a to mě hodně bavilo. Samotné pátrání, po tom, co se stalo mi přišlo ne až tak zdařilé a v mnoha oblastech až neuvěřitelné, ale četlo se to dobře, i milostná linka se objevila a hodně informací o hodinkách a špercích. Takže taková naučná detektivka.

Len2očka
16.09.2023 4 z 5

Moje další přečtená knížka z řady ,,zelených,,a byla poutavá,zajímavá,řadím si k těm lepším.

astroweb
03.09.2023 2 z 5

poslouchal jsem audio, nejzajímavější byly podrobnosti českých hodinkách.

Opatov
05.08.2023 4 z 5

Četla jsem Hrob třinácté panny a historické detektivky. Tahle detektivka je umístěna do Brna. Nejsou tu potoky krve a má spád. Docela příjemné čtení od české autorky.

malýčtenář
18.07.2023 5 z 5

Ano, tentokrát mě příběh zaujal,nejen proto, že Brno trochu znám. Známe prostředí a zajímavý námět. Kniha sama se čte velmi dobře . Seznamuje nás nejen s Brnem , ale i s historií hodinek, samozřejmě v rámci děje. Vřele doporučuji.

Nuttelka
14.07.2023 3 z 5

(SPOILER) (Audiokniha)
No, asi bych dala tak 3,5* Nebylo to úplně špatné, ale mám ke knize nějaké výhrady. To, že je Ema jen "pouhá" učitelka, pátrala na svoji pěst dost zapáleně a snad i více, než její bratr policajt :-) To už samo o sobě je dost přitažené za vlasy, spousta vnuknutí, stačilo se jen jednou na něco podívat a ejhle, nové skutečnosti na světě :-)) Pak mi vadilo její chování k Martinovi, pak mnohokrát se zmiňující "Nové Město nad Metují", jsem si měla dělat čárky :-)) .. ale to už je můj problém nejspíš :-))) Působilo to na mě až moc překombinovaně a samotná zápletka mě moc nebavila, hodinky, šperky.. Takže prostě takový průměr za mě, ale věřím, že své čtenáře si to našlo i najde :-)

kopeceli
03.07.2023 5 z 5

Pěkná detektivka. Děj pozvolna plynul, žádné hysterické scény, přitom zajímavé čtení. Líbil se mi popis Brna a také mého oblíbeného Nového Města nad Metují. Zaujaly mne informace o hodinkách Prim. Teprve druhým rokem více čtu současnou českou literaturu a Naďa Horáková je dobrá volba pro chvíle odpočinku.

kocickaofinka
26.06.2023 5 z 5

Opět má velmi oblíbená paní spisovatelka..kniha rozečtena a poté doposlouchána jako audio kniha..pro mně úžasný zážitek..a všem doporučuji volně navazující Čas madon.

renefer
23.06.2023 3 z 5

Brno mám ráda, určitě některé ze zmiňovaných restaurací vyzkouším. Celý příběh mi ale přišel moc překombinovaný, jako by autorka chtěla do případu zatáhnout všechny zúčastněné. Ema mi k srdci taky nepřirostla a spíš než středoškolská učitelka se chovala jako puberťačka.

kolacky
06.06.2023 4 z 5

Paní Horáková zná svoje Brno moc dobře. Zase se mi to pěkně četlo.

Kanimůra2
19.04.2023 5 z 5

Pěkná česká detektivka. Čtivá. Mě se líbila a také ve mě probudila chuť zajet do Brna a projít si všechna popisovaná místa.

martina.culik
12.02.2023 4 z 5

Jelikož znám Brno i Nové Město nad Metují a dokonce i Lhotu, ve které se hrdinka knížky objevila, byla pro mě kniha v tomto velice zvláštní. Možná jsem se dokonce trochu více než na samotný příběh soustředila právě na popisy míst.
Přesto byla zápletka zajímavá a neotřelá a rozhodně ve mně podnítila zájem, dozvědět se o Primkách ještě něco navíc a projít si znovu místa, která zde byla popsána.

Honzin
19.01.2023 5 z 5

Paní Horáková, co mi to děláte.
Jak u "Korálky z klokočí", tak i zde mě poslední kapitolou vždy odrovnáte. :-)

raty
01.12.2022 5 z 5

Původní česká detektivka jak se patří.
Moc pěkné čtení. Hlavní hrdinka Ema, sestra kriminalisty Jirky vyšetřuje tak trochu na vlastní pěst záhadnou smrt své kamarádky. Tandem sestra a bratr mě moc bavil, příběh pěkně gradoval a prostředí, kde se odehrávál se mi líbilo. Svojí roli má i průvodcovská profese (čtenář se může procházet po Brnu a Novém Měste nad Metují), a také historie výroby hodinek PRIM, což bylo pro mě velmi zajímavé.

attila1
24.08.2022 3 z 5

Dávám průměrné hodnocení.Knižka je někdy jak reklama na brněnské restaurace a taky mi vadilo,že případ vyřeší učitelka a její bratr policista je tak trochu za blba. Tři hvězdičky dávám za jinak plynulý děj a ukázku historických památek Brna.

Boby17
23.08.2022 4 z 5

Příběh se odehrává v ulicích Brna, které dobře znám, takže pro mě bylo nesporně velké plus příběhu, že jsem se neztratil. Děj příjemně uběhl a než jsem se nadál, byl jsem na konci. Knížka taky ve mně probudila cestovatelskou zvědavost, takže se budu muset zajet podívat do Nového Města nad Metují. Z mého pohledu to na všechny hvězdy není, ale silnější čtyři hvězdy si knížka určitě zaslouží.
P.S. Kdo chce vidět Primitiva, ať se dostaví na Zelňák.