Čas písku

Čas písku https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515803/bmid_cas-pisku-Hgy-515803.jpg 4 14 4

Když se čtyřiatřicetiletá Kanaďanka Edith vydává do Afriky, aby se blíže seznámila s tamější kulturou a krajinou, netuší, že běžná poznávací cesta se promění v patnáctiměsíční martyrium. Při přejezdu z Burkina-Faso do Beninu na hranici Sahelu a jižní Sahary ji i s jejím italským přítelem unese skupina ozbrojenců. Odvezou je daleko od civilizace do nekonečné pouště, kde si Edith sáhne až na samé dno.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Le sablier , 2021


více info...

Přidat komentář

KnihomolkaEva
16.03.2024 3 z 5

Příběh to byl zajímavý a dobře napsaný, ale básně mě moc nezaujaly, i když to může být i překladem.

HH77
22.02.2024 5 z 5

Velmi zajímavá kniha na základě skutečných událostí. Únosy v Africe jsou vždy silné téma a ne vždy se rukojmí navrátí. Tento příběh naštěstí dopadl dobře. Avšak vůbec by k němu nemuselo dojít, kdyby se hlavní hrdinové drželi původního plánu a nesjeli z plánovane cesty. Knihu tak jako čtivou hodnotím pěti hvězdičkami, ale ta hloupost hlavních hrdinů nechť je varováním pro ostatní dobrodruhy.


LenkaKa
29.01.2024 4 z 5

Moc hezky napsaná kniha. Vůbec si neumím představit, že bych se do takové situace dostala. Zajímavé téma.

stesti.s.knihou
05.12.2023 4 z 5

Edith Blaisová ve svém memoáru Čas písku líčí jednu velmi nepovedenou poznávací cestu. V roce 2018 se s přítelem vydali cestovat po Africe; v té době byli oba již velmi zkušení cestovatelé, kteří během svých cest mysleli na vše. Téměř.
Při přejezdu hranic z Burkiny Faso do Beninu si neprověřili místní situaci, což se jim stalo osudným. Kousek za hranicemi je přepadla ozbrojená skupina a z dvojice se stali na patnáct měsíců zajatci ukrývaní uprostřed pouště.
Autorka popisuje každodenní život v poušti, zážitky s jednotlivými dozorci, postupné studium arabštiny a konverzi k islámu. Kniha neoplývá dějem, jelikož život vězňů v poušti je poměrně jednotvárný - obzvlášť, když musíte celý den ležet zahaleni v přístřešku v padesátistupňových vedrech a vůbec nevylézat (ani v případě vylučování), jelikož jste vězeň a ještě k tomu žena.
Odstrašující kniha, po jejímž přečtení si budete sakra dávat pozor na to, kdy a kam cestujete. Klobouček před autorkou, která to vše zvládla a napsala o tom zajímavý příběh.

Štítky knihy

rukojmí Sahara

Autorovy knížky

Edith Blais
kanadská
2023  76%Čas písku

Kniha Čas písku je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce37x
Chystám se číst25x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x