Čas madon

Čas madon https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506398/bmid_cas-madon-htY-506398.jpg 4 51 22

Proč někdo ukradl z prodejní galerie nepříliš cenný obraz madony od naivního lidového umělce z 19. století, vyšetřují poručík Jiří Šubrt a jeho kolega. Z banální krádeže se vyklube tajuplný případ, který oba kriminalisty zavede mezi výtvarníky, kunsthistoriky a také do ženského kruhu, který se zbývá i esoterickými disciplínami. Je tedy nasnadě, že Jiří opět zapojí do vyšetřování svou sestru Emu. Oba policisté však záhy zjistí, že podceňovat ženskou duši a soudržnost se nevyplácí. Dámské společenství totiž dokáže pánům policistům pořádně zamotat hlavu a také pocuchat ego...... celý text

Přidat komentář

evaval
26.04.2024 3 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu a vůbec nebyla špatná. Milá detektivka s českého prostředí. Moc se mi líbil náhled a historické vyprávění týkající se obrazů s Madonami.

Ív688
26.02.2024 3 z 5

Kniha se mi docela líbila, i když jsem se nějak ztratila v záplavě jmen, i tak jsem dočetla, esoterika myslím obohatila příběh a ani historie mi nevadila, naopak...


Any935
15.02.2024 4 z 5

Moc hezky napsané a i když je to jednoduchý příběh tak bohatě stačil.

alnahu
14.10.2023 4 z 5

Jednoduchý příběh, historické detektivky od mé oblíbené autorky se mi opět četl dobře.
Příběh se točí kolem obrazu Růžencová madona,který jako jediný někdo ukradl z místní galerie i když vedle něj viseli vzácné obrazy za tisíce eur.
Z banální krádeže se vyklube tajemný případ .Setkáme se známými vyšetřovateli z knihy Čas primadon s Davidem Veldamonem,Jiřím Šubrtem,který opět do vyšetřování zapojí svou sestru Emu.Kniha by mohla bavit čtenáře, kteří se zajímají o ezoretiku a věštění z karet.

starostova
21.09.2023

V popisu uveden chybně počet stran. Správně má být 310

evelýny
27.08.2023 1 z 5

Kdo čeká původní českou detektivku, zapomeňte, i když zde dva poručíci vyšetřují ztrátu bezcenného obrazu.
Kdo se chcete něco dozvědět o esoterice, šamanismu, výkladu karet, zapomeňte, i když se tato tématika v knize dost probírá.

Možná nás autorka chtěla navnadit k návštěvě Brna, možná Mariazellské baziliky v Rakousku.
A možná nás čtenáře chtěla autorka pouze pobavit lehkým, jednoduchým, trochu frivolním humorem pod heslem: Vtipnost za každou cenu.
,,Cecky, prdel, břuch - chlapi juch, juch, juch."

Zkrátka letem světem, ale čím vlastně? Možná Brnem.

P.S.: ,,V humoru se blbost nedá schovat. Zatímco vážně řečená blbost může vypadat dokonce jako důvod k zamyšlení." (Vladimír Menšík)

Audiokniha: Aleš Slanina čte otráveně srdnatě.

Poznámka: jsem milovnicí historie, esoteriky, výtvarného umění, šperkařství. Ale tohle, to fakt ne. Sorry...

renefer
24.08.2023 4 z 5

Tak jak píšou přede mnou, není to detektivka, je to povídání o historii, ezoterice a Brně. Ale vcelku dobře se to četlo.

katallinka
07.08.2023 4 z 5

Mám pocit, že označení detektivka, je možná přehnané. Nicméně nějakého vyšetřování jsme se dočkali a také velkého množství popisu historie a ezoteriky. Mě osobně historie velmi baví, takže mi to vůbec nevadilo. Navíc oba policisté mi byli velmi sympatičtí. 3,5*

Opatov
05.08.2023 2 z 5

Kniha navazuje na Čas primadon. Bohužel jsem marně hledala detektivní zápletku. Dva detektivové celou knihu vyšetřují přestupek, který se vlastně ani nestal. Na své si přijdou spíš čtenáři, kteří se zajimaji o ezoteriku a malířství. Jako detektivka totální zklamání.

bazyk21
04.08.2023 5 z 5

Skvělý příběh, zajímavý námět, co říci víc - prostě perfektní kniha od oblíbené autorky

hana1039
02.08.2023 3 z 5

Audiokniha:
Bohužel, tohle byl ten slabší díl, ale možná pro někoho,komu nevadí hodně vysvětlování dějin různých malířů,jak,kdy, proč atd.,to bude dostačující děj,mi tam chybělo více pátrání, více něčeho...snad příště :-)

Iki1
27.07.2023 2 z 5

No, vzhledem k tomu, že kniha se honosí podtitulem Původní česká detektivka, v ní kromě dvou detektivů detektivního téměř nic není. Jednoduchoučký příběh zachraňuje jen to, že autorka je zručná vypravěčka, takže nekončí totálním krachem. Ale i tak tu musí být přemíra náhod a nevysvětlitelných událostí, aby byl "případ" doveden k jakž takž zdárnému konci. Zato se ale čtenář v knize může dozvědět obsáhle o ezoterice, způsobu věštění z karet či obrazech a malířství obecně. Při čtení mi především chyběl spád a přebývalo vztahové řešení propletence zde představených lidí.

zdenaR
24.07.2023 3 z 5

Kniha detektivku pouze připomíná, a to postavami dvou kriminalistů, kteří vyšetřují cosi, co může možná být trestné.
Jako lehký příběh (blížící se červené knihovně) pro letní čtení.

Zara
19.07.2023 3 z 5

Obsah knihy se dá přežít pouze v audio podobě v interpretaci profesionální Ivany Milbachové, jinak děj - místy připomínající červenou knihovnu - má do kategorie "kvalitní krimi" poměrně daleko.

moničina
07.07.2023 3 z 5

Páčil sa mi jej štýl písania, jediné čo mi vadilo bolo to, že niektoré veci tam vyzneli dosť naivne. A moc sa mi páčil opis všetkých (väčšinou trochu extravagantnejších) postáv a ich interakcie s oboma kriminalistami. A práve tí kriminalisti mi zneli naivne a málo mužne a drsne. A pohodička na kriminálke, žiaden zhon a to, že vôbec mohli riešiť prípad s nízkou škodou robí celý pŕibeh naivným.

Amneris
05.07.2023 5 z 5

Naďa Horáková prostě umí psát tak čtivě, že se od příběhu nedokážu odpoutat. Stejně tak tomu bylo i v případě této o nové knížky. Setkáváme se s Jirkou a Emou Šubrtovými, kteří opět pátrají, tentokrát po ukradeném obrazu. Velmi se mi líbilo spojení historických událostí s esoterikou. Doufám, že paní Horáková brzy napíše další knihu :-)

kocickaofinka
26.06.2023 5 z 5

Kniha mé oblíbené spisovatelky která se moc povedla a já ji z napětím četla až do konce.

kolacky
06.06.2023 4 z 5

Pěkné. Je vidět, že se dá uštrikovat dobrá detektivka i bez hromady mrtvol. A mariánské obrazy taky můžu.

babystar
15.05.2023 3 z 5

Kdo se zajímá o šamanismus, vykládání karet a meditaci, ten si počte. Kdo se zajímá o dějiny Brna a okolí, ten si také počte. Pokud chcete navštívit poutní místo Mariazell, čtěte. Pokud ale čekáte napětí a nějakou akci, tak raději knihu ani neotevírejte. Zase jsem si potvrdila, že autorka dovede psát úžasné historické detektivky, ale knihy ze současnosti mi připomínají zbeletrizovanou bakalářskou práci na dané téma.

Boby17
14.05.2023 5 z 5

Pohodová knížka se mi moc líbila. Zvláště, když se odehrává v Brně a má přesah do Rychtářova ke knězi Aloisi Musilovi, který stál blízko císaři Karlovi a císařovně Zitě (a byl také světoznámým cestovatelem po Arábii). Zase jsem se něco nového dozvěděl a již se těším na další knížku mé oblíbené spisovatelky.