O dívce, která se propadla pod Čarozem do víru Bujaření

O dívce, která se propadla pod Čarozem do víru Bujaření https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171120/mid_o-divce-ktera-se-propadla-pod-caroz-9du-171120.jpg 4 27 27

Čarozem série

< 2. díl

Je to už rok, co se September vrátila z Čarozemě, a celou tu dobu se tam touží vrátit. Stýská se jí po kamarádech, knivernu A-až-Lovi, maridu Víkendovi a Zeleném Větru. Jenže v Čarozemi se zase dějí hrozné věci. Její obyvatelé totiž začali ztrácet stíny. Bere jim je Podčarozem, jíž vládne Halloween, která je sama stínem malé September. Podaří se naší hrdince Čarozem opět zachránit? Volné pokračování úspěšné knihy plné fantazie a kouzelných ilustrací, které nakreslila Ana Juanová.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

The Girl Who Fell Beneath Fairyland and Led the Revels There , 2012


více info...

Přidat komentář

alibaba72
02.12.2021 5 z 5

Toto je velmi zajímavé čtení, chvilku tedy hodně na zamyšlení, ale moc pěkné...

Knihomedvěd
05.05.2021

Tuto knihu jsem měla doma už několik let a pořád jsem se nechystala ji přečíst, ale teď jsem ji tak trochu z nouze vytáhla z knihovny a kniha byla nad má očekávání. Je to originální příběh plný fantazie a nápadů. Moc se mi líbily kresby na začátcích kapitol a celé zpracování.


Zelený_Drak
24.03.2020 3 z 5

Tento díl mi byl o něco bližší než první, protože September už byla přeci jen starší a řešila "dospělější" starosti. Přesto si stojím za vším, co jsem napsala o prvním dílu. Knihu jsem měla rozečtenou 8 měsíců, moc mě nebavila a zároveň se mi líbila. Je to právě kvůli autorčině košatému, bohatému, ale někdy až příliš vyšperkovanému a strojenému vyprávěcímu stylu. Neumím si úplně představit, že dítě tuto knihu přečte za víkend (i když dítě zase třeba o něco víc strhne podčarozemské bujaření). Po hlubších myšlenkách se spíš tak jako klouže po povrchu. Po nepřeložených dílech se asi shánět nebudu. Ještě mě ale od autorky čeká Nesmrtelný příběh, ten už mám doma.

zelena_zabicka
13.11.2017 4 z 5

Kniha nemá tak jasný cíl, jako první díl. Hl. hrdinka jen tak nějak tuší, co má udělat a celá kniha je o jejím putování od místa k místu až k závěrečnému cíli. Opět se děj odvíjí v naprosto bezbřehé autorčině fantazii. Je až neuvěřitelné, co dokáže dospělá ženská vymyslet, na tak bizarní postavy a okolnosti by byla krátká snad i většina dětí  Jedná se o krásnou pohádku.

Hoshi
08.11.2017 5 z 5

Pokračování příběhu o dívce jménem September, která se vrátí do Čarozemě, kde mizejí stíny, vydá se proto do Podčarozemě, kde potká staré a přesto trochu jiné známé, pozná novou kamarádku, setká se se svým stínem Halloween, Královnou všech stínů, zažije Bujaření a nová dobrodružství, je velmi čtivá, napínavá kniha, která si mě získala stejně, jako první díl (a díky konci možná o maličko víc). Mrzí mě, že u nás nevyšly všechny díly.

Kaia
29.10.2017 5 z 5

Krásné pokračování prvního dílu,sice o trochu slabší,ale neméně kouzelné.

Kate_Hall
31.08.2017 3 z 5

Moc nevím co si o této knize myslet. Kniha se nehorázně táhla, do čtení jsem se musela nutit a každá stránka jakoby trvala věčnost. Ale přečetla jsem ji.

Musím ocenit autorčinu představivost, snahu, to jak rozvíjela věty či slova, a originalitu.

Normálně bych dala té knížce 2 hvězdičky, ale uchvátil mě ten konec, který byl tak skvěle napsaný. Doslova jsem cítila to štěstí co cítila September na konci příběhu... Nakonec jsem ráda že jsem si ji přečetla a dočetla

Fantasysvet
07.01.2016 3 z 5

Dievča, ktoré spadlo pod Čarokraj a zažilo tam Veslice je celkom hrubou a veľkou detskou knihou, ktorá vám dovolí nahliadnuť do vášho vnútra a na malú chvíľu, naozaj veľmi malú chvíľu, obzrieť sa aj za vašou minulosťou. Bude sa spolu s vami smiať, niekedy vás prinútiť i poplakať si, nájdu sa momenty, kedy si zanôtite či nadšene zavýskate a ponúkne vám témy vážne aj veľmi, veľmi vážne. Aj keď poniektorí z vás budú mať isté ťažkosti so spracovaním príbehu, ktorý sa niekedy nečíta ľahko práve kvôli výstavbe, po ktorej autorka siahla, predsa len nie každá maličkosti si žiada strany a strany vyumelkovanej jazykovej polemiky, nebudete mať výrazný problém s vychutnaním si knihy a jej obsahu.

Nepopierame, že detských kníh s podobným konceptom je na svete neúrekom a že sa medzi nimi nájdu oveľa väčšie skvosty. Avšak rozprávkové knihy od Catherynne M. Valenteovej, hoci sú veľké, nepraktické a ťažké, by sa zatratiť určite nemali. Majú svoje muchy, niekedy je ich viac ako pazúrov na dračej labe, ale aj napriek tomu sa snažia upozorniť na niekoľko dôležitých vecí. A čitateľov malých či veľkých, ktorí už zabudli na to, aké to je mať svoje tajomstvá a dôkladne si ich strážiť, zase presvedčiť o tom, že je úplne normálne, ak sa v niečom líšia a že ani tá či oná kapitola sa nemusí skončiť iba dobre, pretože nie všetky rozprávky majú šťastný koniec, nie to ešte priebeh.

Catherynne M. Valenteová v preklade od Mateja Krajčoviča a s ilustráciami od Anny Juanovej predstavuje príjemnú zmes všetkých známych a miestami aj okázalých rozprávkových motívov. Aktívne bojuje s dobrom, pasívne víťazí nad zlom. Kradne srdcia zranených ľudí a rozdáva ich spiacim tieňom v mestách pod Čarokrajom a pod Podčarokrajom, aby sa necítili také samé. Knižná séria o Čarokraji síce nie je iná, ale tým, že je trošku známa a niekedy niečo pripomína, predstavuje ideálne trávenie voľného času.

MartinkaSku
07.12.2015 5 z 5

to já mám tuto jasnou páteř ráda , vždyť je to dětská kniha a ta má vše co má dětská kniha mít.. pěkný fantasy děj, který člověka přenese do víru představivosti a líbí se mi také v knize moudrosti, které tak knihu dělají pro děti i nenápadně morálně výchovnou,,, rozhodně za mě tuto knihu klíďo dětem pod stromeček :,))))))))

woodentoaster
08.08.2015 5 z 5

Tyhle knihy mají jasnou jakousi páteř: Do posledních 20 - ti stran je děj přiměřeně napínavý a hooodně zamotaný, pak přijde kapitola, ve které se všechno vysvětlí, dobrý konec a pak jedno šťavnaté tajemství :)...

Violetti
11.08.2013 5 z 5

Jiná, ale přesto stejná. Druhá Čarozem je o něco méně hravá a bezstarostná,samotná hrdinka September je dospělejší. Nedostatky , jako absence starých známých ve skutečné podobě, vyvážily nesporné klady - především se mi tenhle díl četl lépe, byl plynulejší. Je to prostě skvělá knížka, už aby vyšla a byla doma! :-)

Autorovy další knížky

Catherynne M. Valente
americká, 1979
2013  81%Nesmrtelný příběh
2012  85%O dívce, která obeplula Čarozem v lodi vlastní výroby
2013  87%O dívce, která se propadla pod Čarozem do víru Bujaření
2021  68%Anihilace
2020  100%Vetřelci