Magický náramek

Magický náramek https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388695/mid_carodol-magicky-naramek-9Ic-388695.jpg 4 163 45

Čarodol série

1. díl >

Hrdinové starých slovanským mýtů, rodinná prokletí a tajemství ožívají ve skvělé fantasy zasazené do romantického prostředí divokých Karpat. Od dědictví po své prababičce si Táňa nic neslibovala. Čekala hromádku šatů prožraných od molů, staré knihy, v lepším případě album s fotkami. Když ale do chaloupky v zapadlé karpatské vesnici dorazí, čeká tam na ni zvláštní stříbrný náramek ve tvaru ještěrky. V okamžiku, kdy si jej navlékne, ocitne se v kouzelném světě mágů a vědem. Díky starému šperku získá křehká dvacetiletá dívka nadlidské síly. Bude je ale umět ovládat? Svět mágů je nebezpečný a před ní stojí mnoho otázek. Je možné milovat nepřítele a nenávidět milovaného člověka? Jak poznat, kdo je přítel a kdo ne? Na tom, jak Táňa odpoví, závisí mnohé… První díl nové fantasy trilogie od autorky Časodějů!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Чародольский браслет , 2015


více info...

Přidat komentář

Hiroko
09.12.2023 1 z 5

Moc se mi líbilo zapojení světa do toho čarodějného. Taky se mi líbil způsob cestování a jeho "navigace". Rozdělení čarodějů mi připadalo zajímavé, ale vzhledem k tomu, jak i spousta těch "divokých" žila v moderním světě mi to připadalo lehce povrchní. No a to je asi všechno.
Hlavní hrdinka mě štvala od začátku až do konce. Nejvíc mi na ní vadila asi neschopnost získávat informace a to i přesto, že jí všichni do hlavy valí, jak silný náramek má. Prostě si jen tak pluje, není ani za mák aktivní, všem na všechno skočí a občas působí až hloupě. Některý postavy se mi líbily víc některý míň, ale všeobecně mi vadila komunikace, kterou mezi sebou spíš neměly. A jako pardon, ale chování některých postav bylo fakt na hlavu nehledě na to, že občas se tam mezi dvěma větami událo něco, co jsem si říkala "jak???".
No zážitek zajímavý, ale další díly asi číst nebudu.

evickakyticka
26.10.2023 1 z 5

Skoro přečteno v rámci Čtenářské výzvy. Skoro protože ten konec už bylo jen trápení a stránky jsem přeskakovala. Při hledání slov ke komentáři mě napadlo spojení "moderní fantasy Lanczová". Já vím, že už nejsem cílová skupina, ale ne všechny knihy v této kategorii jsou takové. Musí být umění psát stylem naivních holek, a možná bych to tehdá taky hltala... Ale abych jen nekritizovala. Líbilo se mi pár nápadů z fantasy světa jako třeba klubko a podstata magického náramku. Jinak bych knihu ani nedočetla.


KnihoMolka-_-
01.10.2023 5 z 5

Mě se ta kniha líbila:)

roman9276
07.07.2023 4 z 5

Kniha má zajímavý námět, oproti jiným fantasy knihám je to trochu něco jiného. Je zde znát "jiná" mentalita, a to mě bavilo. Postavy jsou takový vášnivý, uřvaný, horký hlavy, co nedokážou moc udržet klid a pořád se hádají. Slovanská mytologie mě minula a tady mi to krásně sedí, není to náročná literatura, ale četl jsem od autorky sérii Časodějové, která se mi líbila, proto jsem se rozhodl pokračovat v jejích knihách. Klaním se spíše ke třem hvězdám, ale autorka píše dobře a nechám se překvapit, kam nás příběh posune dál. Navíc jak jsem zjistil na světu knihy je to i příjemná a milá paní.

leonessa
17.06.2023 2 z 5

Nejsem cílovou skupinou, ale svým dětem bych ji nedoporučila. Zajímavá zápletka, ale tak nějak podivné zpracovaná.

krtys
08.04.2023 3 z 5

Dobře čtivé, ale není to tak, že bych se nemohla dočkat dalšího dílu.

DuncanIdaho
04.04.2023 5 z 5

Když byly zadány témanata na letošní ČV, tak jsem bral toto téma za politické. Myslím si to stále. Ale toto téma mi přivedlo k této knize a já jsem rád. Je to sice jednoduché (od 14 let), ale je to dobré, fantazijní (vše si snadno představuji), lehké čtení. Určitě v nejbližší době přečtu i ostatní díly série a do budoucna si přečtu jiné kiny autorky.

JointlieKat94
28.02.2023 3 z 5

Myslím, že Lacie napsala přesně to, co bych ráda napsala já.

Je to takové nemastné, neslané.
Kniha mě vtáhla od první stránky, jasný, stránky ubíhaly jak proud vodopádu, děj byl akční a stále se něco dělo. Ale ty postavy? Většina postav je prostě zlých a vypočítavých, pletla se mi jména (Alex/Saša, Alexandr, Alexej..), Táňa je prostě naivní blběna..

Postavy mě moc nechytly, uvidím v dalších dílech, jestli přijde nějaká změna. Zatím hodnotím 3* a uvidím..

Gabetka
14.02.2023 4 z 5

Kniha pro mě byla příjemným překvapením. Zajímavý svět i magie, neotřelé a rozhodně ne černobílé postavy, odvážná (i když trochu naivní) hrdinka a lehce netradiční zápletka včetně romantické linky. Rozhodně jdu hned do dalšího dílu, nechci tento magický svět opustit. Úvod mi sice přišel podivně zmatený a občas ta zmatenost probleskovala celou knihou, ale jinak byl děj svižný, stále se dělo něco napínavého a zničehonic tu byl konec. Díky výzvě jsem objevila zajímavou autorku.

ydnac
30.01.2023 4 z 5

KOUZELNÉ DĚDICTVÍ

Magický náramek je odkazem staré vědmy.
Její vnučka Táňa neměla ani tušení o existenci kouzel a najednou má možnost čarovat, mizet a přemisťovat se.
Proč jí nikdo z rodiny neřekl co je zač?
Proč zrovna ona dostala takový dar?
Kdo je přítel a kdo nepřítel?
NÁRAMEK MÁ TAKÉ SVÁ TAJEMSTVÍ.

Knihu jsem si vybrala do čtenářské výzvy a opět jsem spokojená :-)
Autorka píše čtivě a i když nejsem cílovou skupinou, dokázala mě vtáhnout do děje :-)

Booky84
26.01.2023 5 z 5

Nádherná a čtivá fantasy s krásnou obálkou. Od knihy jsem se vůbec nemohla odtrhnout, děj plyne lehce a hlavní hrdinové jsou velmi sympatičtí a moc jsem se těšila na každé jejich setkání. Knihu rozhodně doporučuji a těším se na další díl.

Dalgiona
13.01.2023 5 z 5

Četla jsem jen díky čtenářské výzvě a velmi mě překvapila. Začetla jsem se téměř okamžitě. Děj rychle plyne, žádné zdlouhavé pasáže a člověk čte a čte, jen aby věděl, co bude dál a jak se to bude vyvíjet. Kupuji další díl.

Stázka007
14.03.2022 5 z 5

Když jsem tuhle knížku začala číst nemohla jsem se odtrhnout. Děj byl velice dobře spravovaný. Fantasy bylo úžasné mohly jste se do něj ponořit.

Lacie
01.02.2022 3 z 5

(SPOILER) Časoděje jsem nečetla, takže nemůžu srovnávat. Magický náramek je napsaný čtivě, děj mě vtáhl a zajímalo mě, co se stane dál. Dávám tři hvězdy z pěti a uvidím, jak se budou vyvíjet další díly. Jednu hvězdu jsem ubrala za hlavní hrdinku, Táňa je taková trubka, to se hned tak nevidí. Chápu, že má být čistá, naivní, hodná... ale na to, že byla ve svých 20 letech vržena do neznámého a nebezpečného světa, se chová jak na procházce mateřské školy. Každému cokoliv uvěří, naletí, nezištně pomůže a za to ji zase jen podrazí – ke konci už snad malinko prohlédla, uvidíme. Další hvězdu jsem dala dolů za ten čarodějný svět. Nečekám duhu a růžové obláčky, ale nějaké vyváženější dobro a zlo – tady jsou vlastně všichní zlí (kromě trubky Táni a u Alexeje je to jak na houpačce), intrikují, podvádějí, uzavírají dohody a spolky, které nijak nectí, jediné, o co všem jde, je ukrást někomu jeho moc a zvýšit svou vlastní. Dva konkurenční proudy civilů a divokých jsou jeden jak druhý schopni čehokoliv, aby dosáhli svého. Doufám, že s druhým dílem a novými postavami se zlepší i toto.

Sandalkar
30.12.2021 4 z 5

Hezke, jen to jak zpocatku extremne naivni Tanu furt dokola nekdo vodil za nos mi uz ke konci lezlo krkem.

zirafinec
12.06.2021 3 z 5

E- kniha. Jak už jsem psala, musím srovnávat s Časoději a proto hodnotím takto. Kniha se mi celkem líbila, byla poutavě psána a tak, že měl člověk potíže se od knihy odtrhnout. Velmi, velmi velká podobnost s autorčinou první sérií (přechod přes zrcadla, síla v náramku (časodějnická střela),...). Za mě docela dost nelogických věcí. Tak například na začátku, předtím, než je Taťána na studiích v horách, potká Alexeje a myslí si, že mu je šestnáct. Pak ho potká po třech letech a POŘÁD si myslí, že je mu šestnáct!

Opravdu, ale opravdu hrozně moc se mi pletli Alexej, Alexandr a Alexa.
Některá jména se mi do těchto krajů nehodí.

Luigi1
15.04.2021 5 z 5

MOC SE MI TATO KNIHA LÍBILA NEJEN OBSAHEM ALE I OBÁLKOU.

EvelinaLang
12.01.2021 5 z 5

Překvapivě kniha, která mě dost bavila. Vůbec jsem tedy nepředpokládala, že by mě to mohlo bavit, ale nakonec jsem to přečetla jedním dechem. Líbil se mi humor, hrdinové sympatičtí a celkově to bylo napínavé. Romantický vztah tady byl zajímavý a řekla bych i originální, pojato trochu jinak než běžně v YA. Líbilo se a knihu určitě doporučuji.

Verunka4444
06.11.2020 5 z 5

Jiné než Časodějové a zároveň něčím podobné.Velký palec nahoru,vůbec jsem netušila,že mě takovýto žánr bude bavit....super :)

AngieDepKa
18.10.2020 5 z 5

Překvapivě zase něco, co jsem vůbec neměla v úmyslu číst a o čem jsem si pomyslela, že bude pěkná hloupost. A opět jsem se sekla! Protože mě to fakt nesmírně bavilo. Hodně se mi líbily postavy, fakt každá měla něco do sebe... A ta romantická linka tady? Naprosto boží! Úplně jiná, než je běžná v téhle literatuře. Fakt osvěžující, nic přeslazeného a přesto se na společné scény těchto hrdinů těšíte. Jo, a i když magie trochu pokulhává, autorka to tady vynahrazuje vtipem. Na další díly se těším!