Čaroděj a syn

Čaroděj a syn https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22439/bmid_carodej-a-syn-Gtz-22439.jpg 4 19 2

Čarodějem sobě navzdory série

< 11. díl

11. kniha série Čarodějem sobě navzdory. Dokonce i čarodějův syn pocítí neklid, který jej nutí vyrazit vstříc něčemu novému. Když se Magnus rozhodne cestovat, Rod a Fess neodolají, aby ho tajně nesledovali. Někdo přece musí chránit mladého čaroděje před smyslnými čarodějkami, krásnými pannami i paními – a před jejich žárlivými manžely. Když však dojde na skutečné nebezpečí, musí se o sebe Magnus postarat sám… Přeložil Petr Caha.... celý text

Romány Sci-fi Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Warlock and Son , 1991


více info...

Přidat komentář

Terror
04.02.2023 3 z 5

Mezigenerační rozepře v rodině Roda Gallowglasse, prošpikované disputací o vlivu náboženství na život lidský a bojem Magnuse, nejstaršího Rodova potomka, s vlastní nadržeností. Toť v úhrnu podstata posledního dílu, který u nás vyšel. Uzavírá osudy velkého čaroděje a v originále následuje sága o jeho dětech. Upřímně, docela jsem rád, že to mám za sebou, přestože díl Čaroděj a syn nepostrádal jistou čtivost.

ludek.n
09.11.2020 3 z 5

Když se nejstarší syn rodiny Gallowglassových rozhodne vymanit se z vlivu rodičů a vydat se za poznáním sebe sama, může to způsobit nejedno bolení hlavy. Koneckonců i čarodějové touží po lásce. Magnus Gallowglass se má bolestně poučit, že není všechno zlato, co se třpytí. Stasheff dospěl ke generačnímu předělu. Hrdina jeho předchozích knih už překročil padesátku, a tak se už nemůže neochvějně prohánět po pláních Gramarye z jednoho dobrodružství do druhého. Zdálo by se, že náhrada bude bezbolestná, ale bohužel tomu tak není. Jednadvacetiletý Magnus je loutkou, zmítanou větrem a milostnými poblouzněními. Příběh se tříští do epizod, které spolu navzájem nijak nesouvisejí a jakmile skončí, už po nich nevzdechne ani pes. Hrany mezi nimi jsou natolik ostré, že se ptáte, kam se ztratila kontinuita děje a k jakému cíli to Stasheff vlastně míří. A znovu už poněkolikáté tu máme katolickou disputaci a sáhodlouhé řečnění o víře, církvi a božích přikázáních. Vypadá to, že bez pořádné dávky náboženského horování se už žádná ze Stasheffových knih neobejde. Možná i proto se ona třetí oblýskaná hvězda už docela silně trhá ze závěsu.