Tyran z hlubin

Tyran z hlubin https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20952/tyran-z-hlubin-20952.jpg 4 29 3

Čaroděj ze Salemu série

1. díl >

Čaroděj ze Salemu je záhadný muž, který pochází z historií odsouzeného města mýtů, přízraků a přeludů. Jeho osudový příběh je sága o muži, který se odvážil vzepřít vládcům temnot a za svou troufalost draze platil celým životem. Opustil Salem a společenství spřízněných bytostí, prožil řadu let jako štvanec na americkém kontinentu a hnán nutností odplul do Anglie, kde se mělo dovršit jeho celoživotní dílo vzpoury. Cesty se zúčastnil i jeho jediný syn, který ani netušil, jaké schopnosti v něm dřímají a jaké naděje do něj otec vložil. Tuto dvojici provázejí strašné bytosti sil temna a cesta ke konečnému vítězství je dlouhá, strastiplná a nad síly smrtelníků. Jen svár dobrých a zlých bytostí, umění a kouzla „vyvolených“ a řetězce šťastných náhod stále chrání lidstvo před konečnou katastrofou…... celý text

Horory Romány Fantasy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Tyrann aus der Tiefe , 1995


více info...

Přidat komentář

eraserhead
30.07.2021 3 z 5

Ryze béčkový dobrodružný fantasy-horrorový mix všech možných žánrových klišé a provařených postupů v oparu lovecraftovské omáčky a v závěru nezbytné romantiky. Jako čistě odpočinkové čtivo ucházející a slušné.

Seabeast
07.01.2020 5 z 5

Fandové H. P. Lovecrafta zbystřete! Čaroděj ze Salemu je velmi poutavé a čtivé dobrodružství , jež je silně ovlivněné hrůzným "mýtem Cthulhu". Jeden prastarý sem, druhý prastarý tam. Obsahuje také samotného Lovecrafta a svým podílem tvoří stěžejní postavu pro hlavního hrdinu Roberta Cravena. Ten je synem čaroděje Rodericka Andary, který svou minulostí nezvratitelně zpečetil život svého potomka. Příběh je plný napětí a zvratů, takže zůstanete stále ve stavu zvědavosti, jak se bude osud našeho klaďase vyvíjet. Hned v úvodu této série poznáte, že musíte stránku za stránkou pokračovat ve čtení - je zkrátka o co stát. Co mě mrzí nejvíce je fakt, že zde vyšlo pouze 5 dílů z celkové 24 dílné série a dalších se nedočkáme. Nechal jsem se informovat přímo u nakladatelství MOBA. I tak se rozhodně nenechte odradit, i přesto, že příběh po pátém dílů zůstane otevřen. Já si jako fanda "lovecraftovského hororu" mlaskal jako divý!


perko
23.07.2015 4 z 5

Začátek zajímavé série s motivy Cthulhu. Jedna z mých výjimečných odboček od fantasy sérií. Není to můj neoblíbenější díl, ale má svoje kouzlo.